ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το «καυτό» αμόρε του ΜακΚένι πανηγύρισε μαζί του την κούπα της Γιουβέντους (pics)
Ντόβμπικ σε τιμή ευκαιρίας – Η ρήτρα… λουκούμι και τα δεμένα χέρια της Χιρόνα
BILD: «Μπάγερν και Τούχελ συνεχίζουν μαζί μέχρι το καλοκαίρι του 2025»
Στα κάγκελα ο Αλέγκρι στον τελικό – Έσκισε τη γραβάτα και πέταξε το σακάκι του από τα νεύρα (vid)
Μπαρτσελόνα: Προσέχει… για να έχει – Το πλάνο του καλοκαιριού για Κουμπαρσί και Γιαμάλ
Η Ντόρτμουντ κυνηγά την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της
Αταλάντα – Γιουβέντους: Η κούπα στην «Κυρία» από τον Ντούσαν (vid)
Τα πιτσιρίκια της Γιουνάιτεντ κέρδισαν τη Νιούκαστλ αλλά… έχασαν την Ευρώπη! (vid)
Τρίποντο… Ευρώπης για την Τσέλσι! (vid)
Τσέλσι: Ο Ενκουνκού σκόραρε και… έβγαλε τα μπαλόνια! (vid)
Ντέκο: «Έπαιξα με Ρονάλντο και Μέσι αλλά αυτός είναι ο κορυφαίος»!
Από μηχανής… Κασεμίρο – Έσωσε τη Γιουνάιτεντ από σίγουρο γκολ (vid)
Ο Μανδάς έχει την Ευρώπη στα… πόδια του: Οι ομάδες που ενδιαφέρονται!
Τσέλσι: Τίκι-τάκα και κεφαλιά «όνειρο» του Πάλμερ για το 0-1! (vid)
Κυνικός Βλάχοβιτς «κάρφωσε» με το καλημέρα στον τελικό (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η ακριβότερη ενδεκάδα στην ιστορία της Premier League δεν είναι αυτή που νομίζεις!

Οι μεταγραφές μπορεί να φαίνονται ακριβές τώρα αλλά σε αντιστοιχία είναι πιο... φθηνές από παλιά, με την ακριβότερη ενδεκάδα της Premier League να μην είναι η αναμενόμενη.

Η ακριβότερη ενδεκάδα στην ιστορία της Premier League δεν είναι αυτή που νομίζεις!

Το ρεκόρ μεταγραφής στην Premier League έχει σπάσει ήδη δύο φορές φέτος – με τις μεταγραφές των Ένζο Φερνάντες και Μοϊζές Καϊσέδο – και τέσσερις φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Και ενώ τα ποσά που υπερβαίνουν τα £100 εκατομμύρια φαίνονται σαν νέο και άγνωστο φαινόμενο, αν λάβουμε υπόψη τον πληθωρισμό, οι ακριβότεροι παίκτες στο αγγλικό ποδόσφαιρο όλων των εποχών παραμένουν οι ίδιοι τα τελευταία δύο δεκαετίες.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων του «Sky Sports», ο Ουκρανός επιθετικός Αντρέι Σεβτσένκο παραμένει ο ακριβότερος παίκτης στην ιστορία της Premier League όταν λαμβάνουμε υπόψη την πληθωρική αύξηση. Οι 31 εκατομμύρια λίρες που πλήρωσε η Τσέλσι στην Μίλαν για τις υπηρεσίες του το 2006 θα αντιστοίχιζαν περίπου σε 215 εκατομμύρια λίρες στη σημερινή αγορά.

Επιπλέον, ο Ρίο Φέρντιναντ βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η μετακίνηση του πρώην αστέρα της Γιουνάιτεντ από τη Λιντς στον Ολντ Τράφορντ με το ποσό των 29 εκατομμυρίων λιρών το 2002 αντιστοιχεί σε περίπου 199 εκατομμύρια λίρες σήμερα. Οι Φερνάντο Τόρρες, Άλαν Σίρερ και Γουέιν Ρούνεϊ, τρεις επιθετικοί, συμπληρώνουν τους πρώτους πέντε.

Πράγματι, με 115 εκατομμύρια λίρες, η μεταγραφή-ρεκόρ της Τσέλσι, Καϊσέδο, δεν θα βρισκόταν ούτε καν στους 30 ακριβότερους παίκτες. Περισσότεροι ακριβοί παίκτες στην αρχική ενδεκάδα όλων των εποχών στην Premier League είναι υπογραφές της Τσέλσι, πολλοί από τους οποίους αποκτήθηκαν κατά την εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ενώ οι τέσσερις υπόλοιποι αγοράστηκαν από την Γιουνάιτεντ. Premier League

Η ακριβότερη ενδεκάδα στην ιστορία της Premier League

Σε πληθωρική ανάλυση, ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Κέπα Αριθάμπαλαγκα, ο οποίος αυτήν τη στιγμή είναι δανεικός στη Ρεάλ Μαδρίτης, διατηρεί τον τίτλο του ακριβότερου τερματοφύλακα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με ποσό 93 εκατομμυρίων λιρών.

Μπροστά του βρίσκεται μια αμυντική τετράδα με τους πρώην παίκτες της Τσέλσι, Πάουλο Φερρέιρα (£92 εκατομμύρια), Ρικάρντο Καρβάλιο (£138 εκατομμύρια) και Γκραεμ Λε Σο (£102 εκατομμύρια), μαζί με τον Φέρντιναντ.

Το κέντρο αποτελείται από τον Πολ Πογκμπά της Γιουνάιτεντ, με τις 89 εκατομμύρια λίρες να αντιστοιχούν σε 165, μαζί με τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (£173 εκατομμύρια) και τον Μάικλ Εσιέν (£171 εκατομμύρια).

Διαβάστε επίσης: Δήλωση «φωτιά» από τον μάνατζερ του Χάαλαντ – Ρεάλ… να η ευκαιρία σου!

Η τριάδα της επίθεσης περιλαμβάνει τρεις μεταγραφές που δεν κατάφεραν να επιτύχουν στις αντίστοιχες ομάδες τους. Ο Σον Ράιτ-Φίλιπς έχει τη θέση της δεξιάς πτέρυγας, με τη μετακίνησή του στην Τσέλσι να κοστίζει 27 εκατομμύρια λίρες, αντιστοιχώντας σε περίπου £138 εκατομμύρια στη σημερινή αγορά. Ο προαναφερθείς Σεβτσένκο καταλαμβάνει τη θέση του κεντρικού επιθετικού, ενώ η αριστερή πτέρυγα καταλαμβάνεται από τον Άνχελ Ντι Μαρία (£160 εκατομμύρια), ο οποίος υπέγραψε στη Γιουνάιτεντ το 2014 για 64 εκατομμύρια λιρές.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ