ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Οι 10+1 αστέρες που αγαπήσαμε κι έγιναν παλαίμαχοι το 2023 (pic)

Το 2023 είδαμε αρκετούς διάσημους ποδοσφαιριστές να κρεμούν τα παπούτσια τους και καταλάβαμε ότι... μεγαλώσαμε.

Οι 10+1 αστέρες που αγαπήσαμε κι έγιναν παλαίμαχοι το 2023 (pic)

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Τα χρόνια περνούν και άλλα τέτοια κλισέ που μας δημιουργούν μελαγχολία έτσι χωρίς λόγο. Το 2023 είναι πια παρελθόν, όπως παρελθόν είναι και ορισμένες καριέρες σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Μερικοί θρύλοι του αθλήματος και άλλοι όχι και τόσο, όμως άφησαν το στίγμα τους στο άθλημα, αποφάσισαν να κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια. Πάμε να τους δούμε και να φέρουμε μνήμες, ο καθένας τις δικές του, από τα επιτεύγματά τους.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (41 χρονών)

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο θρύλος, ο θεός ο ίδιος σύμφωνα με αυτόν, χωρίς αμφιβολία. Θα μπορούσε να γίνει σύγκριση για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ως τον καλύτερο παίκτη του 21ου αιώνα μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Στη μακρά του καριέρα, ο Ίμπρα έπαιξε σε 827 παιχνίδια, σκοράροντας 496 γκολ και 205 ασίστ. Μαζί με 62 γκολ σε 122 ματς για τη Σουηδία. Κέρδισε το βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ το 2013 με το ψαλιδάκι κόντρα στην Εθνική Αγγλίας, αν και είχε υποψήφιο για κάθε χρόνο.

Ο Ίμπρα κέρδισε επίσης τον τίτλο του πρώτο σκόρερ πρωταθλήματος σε πέντε από τις σεζόν που έπαιξε, τρεις στη Γαλλία, δύο στην Ιταλία. Πήρε 10 τίτλους πρωταθλήματος στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, πέντε στην Ιταλία, τέσσερα με την Παρί Σεν Ζερμένκαι ένα στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα. Κάπως έτσι, το τρόπαιο του Champions League διέφυγε του αξέχαστου στράικερ. Ωστόσο, ο Ζλάταν πιθανότατα θα έλεγε ότι τα λιοντάρια δεν έχουν τύψεις…

Γκάρεθ Μπέιλ (34 χρονών)

Μπέιλ

Η κληρονομιά του Μπέιλ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν έπαιζε σε μια ομάδα όπου ήταν ο πρώτος στην ιεραρχία. Ωστόσο, είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με τις επιλογές της καριέρας του μετά από πέντε τρόπαια Champions League. Η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα λόγω τραυματισμών σταματώντας στα 553 παιχνίδια. Θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερα πράγματα ο Ουαλός, αλλά προτίμησε να παίξει γκολφ. Αγωνίστηκε για λογαριασμό των Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Σαουθάμπτον και Λος Άντζελες FC, πετυχαίνοντας 185 γκολ και 137 ασίστ.

Για την Ουαλία, όπου πάντα είχε τη μεγαλύτερη επιθυμία να παίξει, σε 111 αγώνες πέτυχε 40 γκολ. Ο Μπέιλ θα μπορούσε σίγουρα να είχε αναβάλει τη συνταξιοδότησή του και να είχε λάβει τεράστια συμβόλαια στη Σαουδική Αραβία ή στο MLS, ωστόσο το πάθος για το άθλημα… εξατμίστηκε εδώ και πολύ καιρό.

Τζιανλουίτζι Μπουφόν (44 χρονών)

Μπουφόν

Μια κατηγορία μόνος του, ο Τζίτζι Μπουφόν έγινε ένας από τους πολύ εκλεκτούς θρύλους που αποσύρθηκαν στην πέμπτη δεκαετία τους! Ο Ιταλός τερματοφύλακας έφτασε τις 176 συμμετοχές για την εθνική ομάδα, με έναν εκπληκτικό αριθμό αγώνων καριέρας, 975! Ήταν μόλις 20 αγώνες για να γίνει ο παίκτης της Γιουβέντους με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία τους, οπότε αν δεν είχε πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν θα είχε και αυτό το ρεκόρ.

Αλλά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, 10 Ιταλικά πρωταθλήματα, η ιδιότητα του ήρωα στη Γιούβε και στην Πάρμα είναι αρκετά για μια τεράστια καριέρα. Ομοίως με τον Ζλάταν, ο Μπουφόν δεν πήρε ποτέ ασφαλή χέρια για το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά. Ωστόσο, θεωρείται ως ένας από τους πέντε κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών, αειθαλής και αρνούμενος για χρόνια να σταματήσει την μπάλα.

Σεσκ Φάμπρεγας (36 χρονών)

Ένας από τους σπουδαιότερους κεντρικούς χαφ της γενιάς του, ο Σεσκ Φάμπρεγας ξεκίνησε τόσο νέος, σε ηλικία 16 ετών, αλλά γνώρισε μια πτώση στην ποιότητα της καριέρας του γύρω στα 32α γενέθλιά του. Αλλά ακόμα και τότε, κατέληξε να παίζει στη Μονακό. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι είχε 110 συμμετοχές για την Ισπανία στα καλύτερά της, πετυχαίνοντας επίσης 15 γκολ, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι είδους ξεχωριστός παίκτης ήταν ο Σεσκ.

Πολλοί τραυματισμοί, ωστόσο η αγάπη του για το παιχνίδι τον έφερε σε 737 αγώνες σε συλλογικό επίπεδο, σημειώνοντας 125 γκολ και 214 ασίστ. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, δύο Euro, δύο Premier League, μία La Liga, αμέτρητα άλλα κύπελλα και μια αίσθηση για πάσες όπως κανένας άλλος. Την καριέρα του την έκλεισε στην ιταλική Κόμο.

Ντιέγκο Γοδίν (37 χρονών)

Αγαπημένο πρόσωπο για τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι ο πρώην αρχηγός και το πρόσωπο της πρώτης αξέχαστης γενιάς του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Ντιέγκο Γοδίν έπαιξε σε 389 παιχνίδια με την Ατλέτι, σημείωσε 27 γκολ και έκανε 14 ασίστ λόγω της εναέριας ικανότητάς του κυρίως. Συνολικά, παίζοντας για Βιγιαρεάλ, Κάλιαρι, Ίντερ, Κλαμπ Νασιονάλ, Βελέζ Σάρσφιλντ και Ατλέτικο Μινέιρο, συμμετείχε συνολικά σε 628 παιχνίδια!

Η επιτομή ενός παίκτη της Ουρουγουάης, μαχητικός, αφοσιωμένος και θαρραλέος, ο Γοδίν έπαιξε σε 161 αγώνες για τη χώρα του, κερδίζοντας το Copa America. Αποκορύφωμα της καριέρας του είναι το πρωτάθλημα του 2014 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, μαζί με δύο θριάμβους στο Europa League.

Ζοάο Μιράντα (39 χρονών)

Ο πυλώνας στον οποίο επιτεύχθηκε ο τίτλος της Ατλέτικο Μαδρίτης το 2013/2014 ήταν η συνεργασία Ντιέγκο Γοδίν-Ζοάο Μιράντα στο κέντρο της άμυνας. Το να τους βλέπεις ως ποδοσφαιριστές που αποσύρθηκαν το 2023, θυμίζει την κατανόηση που είχαν οι δυο τους μαζί, αποχωρώντας αντάμα από την ενεργό δράση.

Περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Βραζιλία, για τη Σάο Πάολο, ο Μιράντα είναι αρχικά γνωστός ως παίκτης της Ατλέτικο και της Ίντερ παγκοσμίως. Συνολικά έφτασε σε 599 συνολικά παιχνίδια καριέρας, σκοράροντας 25 και κάνοντας 15 ασίστ. Έκανε επίσης τη δύσκολη δουλειά να είναι ο κεντρικός αμυντικός της Βραζιλίας σε 58 αγώνες, κερδίζοντας ένα Copa America.

Χοακίν (42 χρονών)

Ένας θρύλος της Ρεάλ Μπέτις και ένας θρύλος του ισπανικού ποδοσφαίρου. Όχι μόνο επειδή ο Χοακίν καταλήγει να κρεμάει τα παπούτσια του στα 42 του, ούτε λόγω των 848 συλλογικών αγώνων που έπαιξε με 112 γκολ και 103 ασίστ. Όχι, ο Χοακίν ήταν μια από τις πιο αξιομνημόνευτες προσωπικότητες στο ποδόσφαιρο, ένας χαρούμενος χαρακτήρας που σε κάνει να μετανιώνεις που δεν έμαθες ισπανικά κάποια στιγμή στη ζωή σου

Με το ισπανικό εθνόσημο, ο εξτρέμ έπαιξε σε 51 παιχνίδια, παρόλο που έχασε την κατάκτηση των τροπαίων. Ο απατεώνας – εντός και εκτός γηπέδου – τελικά κέρδισε τρία τρόπαια Copa del Rey, δύο με την Μπέτις, ένα με τη Βαλένθια. Επίσης, εκπροσώπησε τη Φιορεντίνα και τη Μάλαγα στην καριέρα του.

Θίο Γουόλκοτ (34 χρονών)

Άλλο ένα όνομα σε αυτή τη λίστα ποδοσφαιριστών που αποσύρθηκαν το 2023 αφού πάλεψε με τραυματισμούς σε όλη την καριέρα του. Όπως κάνει συχνά σε έναν ποδοσφαιριστή η υπερβολική εξάρτηση από την ταχύτητα. Ο Γουόλκοτ ήταν το επόμενο… χρυσό αγόρι για την Άρσεναλ μετά το άλμα του Τιερί Ανρί, ωστόσο τα συνεχή δεινά φυσικής κατάστασης ανακατεύτηκαν. Συνολικά, συμμετείχε σε 564 αγώνες συλλόγων για την Άρσεαλ, την Έβερτον και τη Σαουθάμπτον. Κατόρθωσε επίσης να συγκεντρώσει 47 συμμετοχές για την Αγγλία.

Νταβίντ Σίλβα (36 χρονών)

Ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες ανάμεσα σε αυτούς που αποσύρθηκαν το 2023. Αλλά και γενικότερα. Ο Σίλβα είχε πρόβλημα λόγω του βραχύσωμου αναστήματός του κατά την άφιξή του στην Αγγλία. Κατέληξε να παίξει σε 436 παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι, σκοράροντας 77 φορές και κάνοντας 140 ασίστ! Συνολικά μέτρησε 744 αγώνες, σκοράροντας 121 φορές και κάνοντας 194 ασίστ. Ενώ τα 35 γκολ σε 125 διεθνείς αγώνες με την Ισπανία είχαν ως αποτέλεσμα δύο Euro και ένα Mundial.

Τα τρόπαια του για συλλόγους πέφτουν περισσότερο στη Σίτι, με τέσσερις τίτλους Premier League, πέντε τίτλους Λιγκ Καπ, δύο Κύπελλα Αγγλίας και τρία Community Shields. Επίσης, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Βαλένθια κατέκτησε το τρόπαιο του Κυπέλλου Ισπανίας.

Μεσούτ Οζίλ (34 χρονών)

Ένας άλλος παίκτης με υψηλό ταλέντο, που φαινομενικά είχε πολλά περισσότερα να δώσει, αλλά δεν… Μόνο που σε αντίθεση με τον Μπέιλ, ο Οζίλ δεν είχε σχεδόν ποτέ τη διακαή επιθυμία να αγωνιστεί. Αυτό που είχε σε αφθονία είναι η καθαρή ποδοσφαιρική ικανότητα. Όπως πιστώνεται από τις 222 ασίστ που έγιναν σε 604 αγώνες και τα 97 γκολ που σημειώθηκαν. Αγωνίστηκε σε Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Βέρντερ Βρέμης, Σάλκε, Φενέρμπαχτσε και Μπασακσεχίρ.

Ο Οζίλ έπαιξε σε 92 παιχνίδια με τη Γερμανία, σημείωσε 23 γκολ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο τουρκικής καταγωγής παίκτης κέρδισε το πρωτάθλημα με τη Ρεάλ το 2012, το κύπελλο την προηγούμενη χρονιά, τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας με την Άρσεναλ και το κύπελλο Γερμανίας με τη Βέρντερ.

Eντέν Αζάρ (32 χρονών)

Τελειώνουμε με τον νεότερο αυτής της παρέας. Ο Εντέν Αζάρ είδε την καριέρα του να παίρνει μορφή σαν ημιτονοειδής συνάρτηση. Έφτασε στο ζενίθ, έπεσε στο ναδίρ με τους τραυματισμούς να τον ταλαιπωρούν αλύπητα. Ένας εξαιρετικά άτυχος ποδοσφαιριστής αποφάσισε τον περασμένο Οκτώβρη να παραδώσει το δελτίο του και να αποσυρθεί. Όπως δήλωσε ο ίδιος, μπορεί πια να απολαμβάνει άνετα… τις μπύρες του!

Συνολικά ο Αζάρ έπαιξε σε 623 αγώνες σκοράροντας 167 γκολ και μοιράζοντας 157 ασίστ. Σήκωσε το Champions League το 2022 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ πήρε δυο Εuropa με την Τσέλσι. Με τους μπλε πανηγύρισε και δυο πρωταθλήματα μεταξύ άλλων, όπως έκανε και με τη Ρεάλ στην Ισπανία, αλλά μια φορά. Επίσης ένα πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει και στη Γαλλία με τη φανέλα της Λιλ.

Τέλος, πέραν των αναφερθέντων, να σημειώσουμε ότι κι άλλοι διάσημοι παίκτες αποφάσισαν να σταματήσουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη χρονιά που μας πέρασε. Μιλάμε για τους Σίμε Βρσάλικο (σ.σ. πέρασε και από την Ελλάδα για τον Ολυμπιακό πέρσι), Ζόνας, Αντεμπαγιόρ, Φερνάντο Γιορέντε, Λούκας Λέιβα, Βίλι Καμπαγέρο και Μπόγιαν Κρκιτς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ