Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Επίσημο: Για… πάντα στην Παρί ο Ζαΐρ-Εμερί!
Παρί Σεν Ζερμέν

Επίσημο: Για… πάντα στην Παρί ο Ζαΐρ-Εμερί!

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση του συμβολαίου του Ζαΐρ Εμερί.

28.04.2024 | 00:47

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση του συμβολαίου του Γουόρεν Ζαΐρ-Εμερί, με τον 18χρονο να υπογράφει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2029. Το νεαρό «διαμάντι» έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων στην Παρί και θεωρείται το μέλλον του συλλόγου, κάτι που οδήγησε σε αυτή την ανανέωση.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο Ζαΐρ-Εμερί ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι σε ηλικία 16 ετών, υπογράφοντας το αρχικό του συμβόλαιο τον Ιούλιο του 2022. Το ντεμπούτο του στις 6 Αυγούστου 2022, σε ηλικία μόλις 16 ετών, 4 μηνών και 29 ημερών, ήταν ιστορικό καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, κατά τη διάρκεια μιας επιβλητικής νίκης με 5-0 επί της Κλερμόντ στην πρεμιέρα της Ligue 1 τη σεζόν 2022-2023.

Στις 25 Οκτωβρίου 2022, στα 16 χρόνια, 7 μήνες και 17 ημέρες, εδραίωσε τη θέση του ως ο νεότερος παίκτης στο Champions League της Παρί Σεν Ζερμέν, κατά τη διάρκεια της νίκης με 7-2 επί της Μακάμπι Χάιφα. Λίγο αργότερα, σε ηλικία 16 ετών, 10 μηνών και 24 ημερών, ο Ζαΐρ-Εμερί έγινε και ο νεότερος σκόρερ της ομάδας στο Πρωτάθλημα, όταν βρήκε δίχτυα στην επικράτηση με 3-1 κόντρα στη Μονπελιέ την 1η Φεβρουαρίου του 2023. Μάλιστα, στο τέλος της πρώτη τους επαγγελματικής σεζόν πανηγύρισε και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ο Ζαΐρ-Εμερί ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν

Φέτος ο Ζαΐρ-Εμερί αποτελεί βασικός «γρανάζι» στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Μάλιστα, μέσω των εξαιρετικών του εμφανίσεων κέρδισε και μία θέση στην Εθνική Γαλλίας, κάνοντας ντεμπούτο στις 18 Νοεμβρίου 2023 σε έναν μεγάλο θρίαμβο με 14-0 επί του Γιβραλτάρ. Σε ηλικία 17 ετών και 255 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης της Γαλλίας από το 1914, σημειώνοντας ταυτόχρονα ένα γκολ στο ντεμπούτο του. Λίγο αργότερα, ο νεαρός παίκτης έγινε ο νεότερος σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν και στο Champions League στα 17 χρόνια και 280 ημέρες, «χαρίζοντας» την ισοπαλία εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ στις 13 Δεκεμβρίου 2023.

Πλέον, έχοντας τα 18 χρόνια, ο Ζαΐρ-Εμερί μετρά 69 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Παρί, με πέντε γκολ στο ενεργητικό του. Τον Ιανουάριο πανηγύρισε και το Super Cup Γαλλίας, με την Παρί Σεν Ζερμέν να επικρατεί με 2-0 επί της Τουλούζ.

Μετά την επέκταση ο αστέρας της Παρί δήλωσε: «Είμαι τόσο περήφανος και χαρούμενος που συνεχίζω την περιπέτειά μου με τον σύλλογο στον οποίο ανήκω από την αρχή – την Παρί Σεν Ζερμέν – τον σύλλογο της παιδικής μου ηλικίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, ο οποίος είναι μαζί μου εδώ από την αρχή, για την πίστη του σε μένα. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχει κάνει ο σύλλογος για μένα μέχρι στιγμής. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους πρώην προπονητές και γυμναστές μου, και ιδιαίτερα τον προπονητή Λουίς Ενρίκε, και όλους εκείνους που με συνόδευσαν από τότε που ήρθα εδώ το 2014, όλους εκείνους τους ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για να με βοηθήσουν να πετύχω, όλο το προσωπικό της Παρί Σεν Ζερμέν που με ωθεί πολύ με την υποστήριξή του, και τους οπαδούς που ελπίζω να συνεχίσω να κάνω περήφανους».

Διαβάστε επίσης: Η Παρί πήγε για… αυτοκτονία αλλά σώθηκε στο τέλος κόντρα στη Χάβρη! (vid)

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παρί είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Ζαΐρ-Εμερί επεκτείνει το μέλλον του στην Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι το 2029. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα ανανέωνε γιατί πιστεύει στο έργο και η Παρί είναι στην καρδιά του. Από τότε που έφτασε στον σύλλογό μας πριν από 10 χρόνια, έχει δουλέψει τόσο σκληρά για να αναπτύξει το φανταστικό ταλέντο του. Έχει τόσα πολλά ακόμα να πετύχει – και ξέρει ότι με σκληρή δουλειά θα πετύχει όλους τους στόχους του στο Παρίσι. Ο Γουόρεν νοιάζεται επίσης για τον Σύλλογο περισσότερο από τον εαυτό του – κάτι που θέλουμε από όλους τους παίκτες μας. Είμαστε πολύ περήφανοι που ένα προϊόν της ακαδημίας μας θα βρίσκεται στο κέντρο της πρώτης μας ομάδας για τα επόμενα χρόνια».




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version