Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Το «κοκκαλάκι της νυχτερίδας» η Λεβερκούζεν με 12 γκολ μετά το 90′ να της σώζουν το τομάρι!
Topics

Το «κοκκαλάκι της νυχτερίδας» η Λεβερκούζεν με 12 γκολ μετά το 90′ να της σώζουν το τομάρι!

Όχι μία, ούτε δυο, αλλά έντεκα φορές ως τώρα η Λεβερκούζεν πήγε να χάσει το αήττητο που τόσο πολύ προσδοκά.

10.05.2024 | 20:06

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν από το βράδυ της Πέμπτης πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του UEFA Europa League. Ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός μετά από 22 χρόνια (σ.σ. ήττα με 1-0 από τη Ρεάλ με το περίφημο γυριστό του Ζιντάν) είναι γεγονός και στο Δουβλίνο θα κοντραριστεί με την Αταλάντα.

Έχει ήδη καπαρώσει το πρωτάθλημα στη Γερμανία, το πρώτο στα 120 χρόνια ύπαρξής της. Τέσσερις αγώνες απομένουν για να δούμε αν οι «ασπιρίνες» θα τελειώσουν τη σεζόν αήττητοι. Δυο για την Βundesliga, εκτός με Μπόχουμ (12/5), εντός με Άουγκσμπουργκ (18/5), ο τελικός του Europa League με την Αταλάντα (22/5) και ο τελικός κυπέλλου Γερμανίας με την Καϊζερσλάουτερν (25/5). Συνολικά ως τώρα 49 ματς έχουν δώσει και δεν έχουν χάσει μέχρι στιγμής! Με οκτώ φορές να βρέθηκαν φάτσα με την ήττα, αλλά ένα γκολ, μια φορά και δυο, δεν άφησαν καμία αντίπαλό τους να πανηγυρίσει. Ενώ δώδεκα γκολ συνολικά μπήκαν στις καθυστερήσεις για την επτάψυχη Λεβερκούζεν!

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Εννιά γκολ έσωσαν το πολυπόθητο αήττητο της Λεβερκούζεν

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες η ομαδάρα του Τσάμπι Αλόνσο πήγε να την πατήσει. Όμως, μια ανώτερη δύναμη θα λέγαμε, ο θεός του ποδοσφαίρου, η τύχη ή η ικανότητα των ποδοσφαιριστών της γερμανικής ομάδας μίλησαν την ύστατη ώρα. Δώδεκα γκολ μπήκαν στις καθυστερήσεις σε έντεκα αναμετρήσεις σε Γερμανία κι Ευρώπη και γλίτωσαν οι «ασπιρίνες» τις… ασπιρίνες. Μάλιστα, το αήττητο κινδύνεψε περισσότερο από τον Μάρτη μέχρι και χθες!

Η αρχή έγινε στο ματς της 4ης αγωνιστικής της Bundesliga και το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο Μόναχο. Η Μπάγερν νικούσε ως το 94′ τη Λεβερκούζεν, αλλά το πέναλτι του Παλάσιος διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Προχωράμε αρκετά τη σεζόν για να φτάσουμε στις 7 Μαρτίου και το 2-2 στην έδρα της Καραμπάγκ. Οι Αζέροι προηγήθηκαν με έναν άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, τον Μπενζιά. Έκαναν και το 2-0 με τον Ζουνίνιο, αλλά ο Βιρτζ στο 70′ και ο Σικ στο 90+4′ γλίτωσαν την Μπάγερ.

Συνεχίζουμε με το πρωτάθλημα και δυο διαδοχικές αναμετρήσεις που πήγαν να βρουν ηττημένη τη Λεβερκούζεν. Στις 21 Απριλίου ο Στάνισιτς έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+7′ στην έδρα της Ντόρτμουντ! Ενώ έξι μέρες μετά ο Άντριχ στο 90+6′ έκανε το 2-2 στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Στουτγκάρδη.

Μπόνους τρεις αναμετρήσεις με Άουγκσμπουργκ (13/1, 0-1), Λειψία (20/1, 2-3) και Χοφενχάιμ (30/3, 2-1). Στην πρώτη περίπτωση το σκορ ήταν 0-0 κι ο Παλάσιος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη στην ομάδα του εκτός έδρας. Η 2η στη Λειψία είχε τη χαρά της νίκης από τον Ινκαπιέ στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, με τον στόπερ από το Εκουαδόρ να διαμορφώνει το τελικό 2-3. Ενώ στην τρίτη το γκολ νίκης ήταν αυτό που μπήκε μετά το 90′, όμως ας μην είναι αμελητέα η ισοφάριση στο 88′. Ο Άντριχ είχε κάνει το 1-1 στην «Μπάι Αρίνα», ενώ το τρίποντο χάρισε ο Σικ στο 90+1′.




Ζημιάρα η Καραμπάγκ, σωτήρας ο Σικ

Γυρίζουμε στην Ευρώπη για να δούμε ξανά την Καραμπάγκ να απειλεί τους Γερμανούς μες στο «σπίτι τους». Το 1-2 κρατούσε τους φιλοξενούμενους στον έβδομο ουρανό μιας και θα απέκλειαν την Μπάγερ Λεβερκούζεν από τα προημιτελικά του Europa League. Ωστόσο, ο Πάτρικ Σικ με δυο γκολ, στο τρίτο και το έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε στο καναβάτσο τους φιλόδοξους Αζέρους! Για να έρθει ο Στάνισιτς και να γλιτώσει τη γλυκιά όπως θα αποδεικνυόταν ήττα από τη Ρόμα. Μιας και η Λεβερκούζεν είχε νικήσει με 2-0 στο «Ολίμπικο», ενώ οι «τζιαλορόσι» νικούσαν μέχρι το 96′ στη Γερμανία, άρα το 1-2 δεν τους έφτανε.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version