ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Γκάρεθ Μπέιλ

Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, έστειλε την Ουαλία για πρώτη φορά σε Euro και εμείς "μετράμε" τα όσα πέτυχε με αυτή.

Γκάρεθ Μπέιλ

Η Εθνική ομάδα της Ουαλίας είχε να επιδείξει λίγα πράγματα μέχρι στιγμής. Μία συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο(το 1958), ο Ίαν Ρας κι ο Ράιαν Γκιγκς. Αυτά κυρίως…Ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν ήθελε όμως να βλέπει τις μεγάλες διοργανώσεις από το σπίτι του και για αυτό έκανε τα πάντα και κατάφερε να στείλει τη χώρα του για πρώτη φορά σε Euro.

Τι έκανε;

Πέτυχε τα δύο γκολ της ανατροπής κόντρα στην Ανδόρα για την πρώτη αγωνιστική, ήταν εκ των κορυφαίων στις τρεις επόμενες όπου η Ουαλία πήρε βαθμό από τη Βοσνία, επικράτησε της Κύπρου και πήρε την ισοπαλία στην έδρα του Βελγίου. Πέτυχε άλλα δύο τέρματα στη νίκη με 3-0 μέσα στο Ισραήλ, έβαλε το μοναδικό και “χρυσό” γκολ στη μοναδική ήττα του Βελγίου όπως και το γκολ της νίκης στην Κύπρο, μπαίνοντας μάλιστα στη δεκάδα των σκόρερ της εθνικής του.

Η μοναδική ήττα ήρθε την προτελευταία αγωνιστική, όπου η Ουαλία δεν μπόρεσε να κάνει κάτι κόντρα στη Βοσνία, ωστόσο ακόμα κι έτσι πέρασε στο Euro και μαθηματικά, χάνοντας μόνο την πρώτη θέση του ομίλου. Στη τελευταία αγωνιστική, ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στη νίκη με 2-0 κατά της Ανδόρας πανηγυρίζοντας έξαλλα στο τέλος.

Συνολικά εφτά τέρματα, όντας ο πρώτος σκόρερ του ομίλου μαζί με τον Τζέκο.

Οι “βοηθοί” του

Φυσικά και δε θα μπορούσε να πάρει μια πρόκριση μόνος του. Ο αρχηγός του, Γουίλιαμς, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άμυνα, όντας “ογκόλιθος”, ενώ Ράμσεϊ και Άλεν στο κέντρο έδωσαν και τη ψυχή τους με τον πρώτο να πετυχαίνει δύο τέρματα και το δεύτερο να “καταπίνει” χιλιόμετρα, όντας ο μοναδικός που δεχόταν κάρτα από την Ουαλία στον όμιλο(συνολικά δέχτηκε τρεις).

Δίπλα σε αυτούς ο τερματοφύλακας της Κρίσταλ Πάλας, Χένεσι, ο αριστερός μπακ Μπεν Ντέιβις κι ο μέσος Λέντλεϊ.

Γιατί Ουαλός;

Ο Μπέιλ σύμφωνα με φήμες είχε διεκδηκηθεί από την εθνική Αγγλίας, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε την γενέτειρά του. Απλά φήμες…Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως ποτέ δεν τον πλησίασε κανείς από την ομοσπονδία της Αγγλίας, ενώ μόνο ο μάνατζέρ του του είχε πει να σκεφτεί την επιλογή αλλαγής εθνικότητας.

Συνολικά

Ο Γκάρεθ Μπέιλ στα 26 του χρόνια έχει αγωνιστεί συνολικά 54 φορές με το εθνόσημό του στη φανέλα, έχοντας πετύχει 19 τέρματα, με το πρώτο του να είναι το μακρινό 2006 για τα προκριματικά του Euro 2008, όπου με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγινε ο νεότερος σκόρερ της Ουαλίας. Επίσης στην πρώτη του συμμετοχή κόντρα στο Τρίνινταντ και Τομπάγκο, έγινε ο νεότερος που φορά τη φανέλα της εθνικής, ωστόσο το ρεκόρ έσπασε το 2012 ο Χάρι Γουίλσον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ