ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Είναι το στ-Ρόμα της… διπλό!

Η Ρόμα υπέταξε την Νάπολι μέσα στο «Σαν Πάολο», επικρατώντας των «παρτενοπέι» με 3-1.

Είναι το στ-Ρόμα της… διπλό!

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Νάπολι υποδέχθηκε στο «Σαν Πάολο» την Ρόμα, με μοναδικό στόχο και για τις δύο ομάδες τη νίκη που θα τις έφερνε σε απόσταση… βολής από την πρώτη της βαθμολογίας, Γιουβέντους. Τελικά με το χαμόγελο από το γήπεδο κατάφερε να φύγει η Ρόμα που επικράτησε των «παρτενοπέι» σχετικά εύκολα με 3-1.

Στον αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά, βρήκαν γρήγορα τα πατήματά τους στο χορτάρι και κυνήγησαν το γκολ που θα τις έβαζε σε ρόλο οδηγού από νωρίς στο παιχνίδι.

Μόλις στο 5ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ινσίγκνιε, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε και το σουτ αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Σέζνι.

Ένα λεπτό μόλις αργότερα ήρθε η απάντηση των Ρωμαίων όταν ο Εντίν Τζέκο προσπάθησε να βρει δίχτυα αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο και πέρασε αρκετά ψηλά άουτ.

Στο 21′ και ενώ η Ρόμα είχε το πάνω χέρι στην κυκλοφορία της μπάλας, ο Ράτζα Ναϊνγκόλαν έγινε κάτοχος της μπάλας, δοκίμασε το πόδι του αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 23′ ο Περότι δημιούργησε εκ νέου προϋποθέσεις για γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον κίπερ των γηπεδούχων και πέρασε έξω.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζορζίνιο προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αδράνεια της άμυνας της Ρόμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς η προσπάθειά του κόπηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Στο 31′ η Νάπολι απείλησε εκ νέου όταν ο Μάρεκ Χάμσικ πήρε την μπάλα, βρήκε λίγο χώρο, δοκίμασε το πόδι του αλλά παρενέβη η άμυνα των Ρωμαίων και η προσπάθειά του σταμάτησε εκεί.

Το γκολ που έψαχναν και οι δύο ομάδες, το πέτυχε εν τέλει η φιλοξενούμενη Ρόμα όταν ο Μοχάμεντ Σάλαχ βρήκε όμορφα τον Εντίν Τζέκο και εκείνος από κοντά έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, Νάπολι και Ρόμα μπήκαν με μόνο στόχο την επίτευξη του γκολ που θα έβαζε τους μεν «παρτενοπέι» ξανά στο παιχνίδι και θα έδινε στους δε «τζιαλορόσι» αέρα δύο τερμάτων.

Το γκολ αυτό δεν άργησε να έρθει αφού μόλις δέκα λεπτά μετά την επιστροφή των παικτών από τα αποδυτήρια, ο Φλορέντσι εκτέλεσε όμορφα, βρήκε το κεφάλι του Τζέκο και ο τελευταίος από κοντά νίκησε τον κίπερ της Νάπολι για το 2-0.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση αφού μόλις τέσσερα λεπτά μετά, ο Καλιντού Κουλιμπαλί εκμεταλλεύθηκε το καλοχτυπημένο κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του και με άπιαστη κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Σέζνι και έκανε το 2-1 για τη Νάπολι.

Οι «παρτενοπέι» παρά το γεγονός ότι μείωσαν στο σκορ δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν παραπάνω αφού η Ρόμα έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία της, αποτρέποντας έτσι την οποιαδήποτε δημιουργία φάσεων μπροστά από τα καρέ του τερματοφύλακά της.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό για τη Νάπολι, οι Ρωμαίοι πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης όταν και ο Σάλαχ βρέθηκε αφύλαχτος στην πορεία της μπάλας και με ιδανικό πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο διπλό της ομάδας του.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε τίποτα και έτσι η Ρόμα έφυγε με το τρίποντο της νίκης που την έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ