ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ρίκι Λάμπερτ

Η υπομονή κι η δουλειά παίζουν μεγάλο ρόλο για την επιτυχία κι ο Λάμπερτ το απέδειξε επιστρέφοντας στη Λίβερπουλ, ύστερα από 17 χρόνια, όντας 32 πλέον.

Ρίκι Λάμπερτ

Η ζωή του γίνεται άνετα μια ωραία ποδοσφαιρική ταινία. Και μάλιστα τρίωρη. Ο Λάμπερτ έφυγε στα 15 του από την αγαπημένη του ομάδα, έφτασε στη τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας, από εκεί ανέβασε τη Σαουθάμπτον στην Πρέμιερ, ενώ φόρεσε και το εθνόσημο.

Τώρα επέστρεψε στο λιμάνι που μεγάλωσε, με στόχο να βοηθήσει τη Λίβερπουλ να πιάσει κορυφή.

Ο “Βασιλιάς” σας παρουσιάζει τον άνθρωπο γκολ.

Από τη Λίβερπουλ στη τρίτη κατηγορία

Γεννημένος στο Μερσεϊσάιντ ο υψηλόσωμος φορ, είχε πάντα όνειρο να αγωνιστεί με την αγαπημένη του ομάδα, Λίβερπουλ. Πήγε στις ακαδημίες στα 10 του, ενώ αποχώρησε από εκεί στα 15, αφού τα πράγματα φαίνονταν δύσκολα.

Πήγε στη Μπλάκπουλ (ομάδα τρίτης κατηγορίας τότε), όπου έκανε το ντεμπούτο του στα 17 του, μπαίνοντας ως αλλαγή, ενώ την επόμενη σεζόν, έκανε διαδοχικά συμβόλαιο ενός μήνα, παίζοντας κυρίως με τις ρεζέρβες, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το 2000.

Έμεινε τέσσερις μήνες ελεύθερος, ενώ προπονούνταν μόνος του, με την Μάκσφιλντ, ομάδα τρίτης κατηγορίας, να του κάνει συμβόλαιο στη συνέχεια. Κάνει εννιά συμμετοχές και την επόμενη σεζόν γίνεται βασικός συμμετέχοντας σε 40 παιχνίδια από τα 42, σκοράροντας 10 φορές.

Μεταγραφή ρεκόρ και δεύτερη κατηγορία

Το 2002 η Μάκσφιλντ κάνει ρεκόρ πώλησης παίκτη, πουλώντας τον στη Στόκπορτ της δεύτερης κατηγορίας. Εκεί μένει τρεις σεζόν. Στη πρώτη βάζει μόλις δύο τέρματα σε 32 εμφανίσεις, όμως στη συνέχεια κάνει άλλες 40, βάζοντας 12, όμως η ομάδα πέφτει κατηγορία.

Στη τελευταία βάζει τέσσερα τέρματα σε 29 συμμετοχές κι αποχωρεί.

Τέταρτη κατηγορία

Εκεί αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν, από τα 23 του. Τις τρεις τις πέρασε στις Ροτσντέιλ, όπου σε 64 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 28 γκολ, ενώ την τελευταία στη Μπρίστολ Ρόβερς, με 8 γκολ σε 38 αγώνες, βοηθώντας την να ανέβει.

Συνέχισε μαζί της στη τρίτη κατηγορία, βάζοντας 43 γκολ σε 98 εμφανίσεις, με τη Σαουθάμπτον να τον αγοράζει στην αρχή της σεζόν του 2009-10.

Βρήκε το λιμάνι του

Μπορεί να είναι από το Λίβερπουλ και να αγαπάει ιδιαίτερα την ομάδα, όμως ένα άλλο λιμάνι του άλλαξε τη ζωή. Η Σαουθάμπτον, είδε στο πρόσωπό του, τον ηγέτη και μαζί της ο Λάμπερτ ανέβηκε δύο κατηγορίες σε τρεις σεζόν, βγαίνοντας και τις τρεις πρώτος σκόρερ.

Μαζί με τους Λαλλάνα, Τσάμπερλεϊν (την πρώτη σεζόν πριν φύγει στην Άρσεναλ) και Σνέιντερλιν, έκαναν ό,τι ήθελαν οδηγώντας την ομάδα τους στη Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία έμειναν αμφότεροι.

Πρέμιερ Λιγκ κι εξιλέωση

Στα 31 του ο Λάμπερτ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία. Οι “Άγιοι” ήταν στα φαβορί για υποβιβασμό, όμως ο Άγγλος πέτυχε 15 πολύτιμα γκολ που την έσωσαν σχετικά εύκολα.

Τη δεύτερη και τελευταία του σεζόν εκεί, αυτή που μας πέρασε δηλαδή, απέδειξε πως το ‘χει, όσο κανείς άλλος Άγγλος. Πέτυχε 13 γκολ, μοίρασε άλλα 11 στους συμπαίκτες του και η Σαουθάμπτον τερμάτισε τρεις βαθμούς πίσω από τη Γιουνάιτεντ, ενώ στη μέση της σεζόν έκανε όνειρα Ευρώπης. Συνολικά πέτυχε σε πέντε σεζόν με τη Σαουθάμπτον, 117 τέρματα σε 235 συμμετοχές.

Εθνική Αγγλίας

Εκτός από όλα αυτά, ο Λάμπερτ δέχτηκε και την πρώτη κλήση του στην εθνική (τη μέρα που γεννήθηκε ο τρίτος του γιος) και μάλιστα έπαιξε μετά από οχτώ μέρες, κάνοντας απίθανο ντεμπούτο.

46 δευτερόλεπτα αφού μπήκε ως αλλαγή, ο 31χρονος τότε επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Από τότε ακολούθησαν άλλες τρεις συμμετοχές με τα “λιοντάρια”, πετυχαίνοντας άλλο ένα τέρμα, ενώ κλήθηκε και για το Μουντιάλ, όπου μπορεί να αποτελέσει τεράστιο όπλο της Αγγλίας.

Πέναλτι

Εκτός από άνθρωπο γκολ, όπως τον αποκαλούν πολλές φορές οι φίλαθλοι της Σαουθάμπτον ο Λάμπερτ είναι ειδικευμένος στις εκτελέσεις πέναλτι. Μετράει 36 εύστοχες σε…36 εκτελέσεις (!), πράγμα που αποδεικνύει την αντοχή του και τη ψυχραιμία που τον διακατέχει και ως άνθρωπο.

Επιστροφή στο λιμάνι της καρδιάς του

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτησή του, με σκοπό να πάρει τα επιπλέον γκολ από το πάγκο (η λογική λέει πως από εκεί θα παίζει, εκτός κι αν πωληθεί κάποιος εκ των Στάριτζ, Σουάρεζ, Στέρλινγκ). Τα γκολ τα οποία ίσως της δώσουν το επιπλέον σπρώξιμο για την επιστροφή στη κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, ύστερα από 25 χρόνια.

Τότε που ο 7χρονος Λάμπερτ πανηγύριζε για τη τελευταία κατάκτηση. Μήπως ο τίτλος επιστρέψει στο λιμάνι από τα γκολ του ανθρώπου γκολ;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ