ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Τζακ Γουίλσιρ

O μέσος της Άρσεναλ θα απουσιάσει για καιρό από τα γήπεδα κι εμείς ανοίξαμε το ιστορικό του και σας το παρουσιάζουμε.

Τζακ Γουίλσιρ

Είναι ο νεαρότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ. Έχει ακούσει άπειρα καλά σχόλια από παίκτες παγκόσμιας κλάσης και θεωρείται ο επόμενος ηγέτης της ομάδας του αλλά και της εθνικής Αγγλίας. Ο Γουίλσιρ αν και μόλις στα 22 του έχει ήδη 108 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ απουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμών. Ένας τέτοιος τον βρήκε και τώρα, αφήνοντάς τον εκτός για τους υπόλοιπους τρεις μήνες. Ωστόσο είναι σίγουρο πως θα γυρίσει ακόμα καλύτερος.

Πως ξεκίνησε

Μπήκε στις ακαδημίες της Άρσεναλ στα εννιά του, ενώ λίγο νωρίτερα βρισκόταν σε αυτές της Λούτον. Κατάφερε να γίνει αρχηγός στην ομάδα κάτω των 16 μόλις στα 15 του, ενώ έπαιρνε συμμετοχές και με αυτή των κάτω 18. Στα 16 του πήρε μέρος για πρώτη φορά με την ομάδα των ρεζέρβων και εντυπωσίασε τους πάντες με δύο γκολ και δύο ασίστ σε τρία παιχνίδια. Επίσης ανακηρύχθηκε παίκτης της διοργάνωσης όταν βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το Κύπελλο νέων. Έτσι ο Βενγκέρ δεν άργησε να μάθει για αυτόν και να ενθουσιαστεί.

Μικρός “άντρας”

Τη σεζόν 2008-09 πήρε μέρος στην προετοιμασία της Άρσεναλ και ο Αλσατός τεχνικός τον συμπεριέλαβε σε αποστολές της ομάδας όταν άρχισαν τα επίσημα παιχνίδια. Το ντεμπούτο του έγινε το Σεπτέμβριο του 2008 κόντρα στη Μπλάκμπερν, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε ο Φάμπρεγκας για το νεαρότερο ποδοσφαιριστή που παίζει σε παιχνίδι πρωταθλήματος, όντας 16 ετών και 256 ημερών. Στις 23 του ίδιου μήνα μάλιστα, ο Τζακ σκοράρει το πρώτο του τέρμα στη νίκη με 6-0 κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για το Λιγκ Καπ, ενώ το Νοέμβριο μπήκε ως αλλαγή σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. Έτσι έγινε ο πέμπτος 16χρονος που αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και λίγους μήνες μετά κερδίζει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Την επόμενη σεζόν στο καθιερωμένο Έμιρεϊτς Καπ, ο Γουίλσιρ κατακτά σε δύο ματς το τίτλο του καλύτερου παίκτη του ματς σκοράροντας συνολικά δύο τέρματα και λίγο καιρό αργότερα αγωνίζεται ως βασικός σε παιχνίδι για το Λιγκ Καπ. Τον Ιανουάριο ωστόσο δίνεται δανεικός στη Μπόλτον για να πάρει παιχνίδια και εμπειρίες και το κάνει αγωνιζόμενος σε 14 πρωταθλήματος, σκοράροντας μάλιστα το πρώτο του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Μπόλτον προσπάθησε αργότερα να τον ξαναποκτήσει δανεικό όμως η πρότασή της απορρίφθηκε από τον Βενγκέρ.

Η πρώτη γεμάτη σεζόν

Όντας πλέον 18, ξεκίνησε να θεωρείται σημαντικό κομμάτι της Άρσεναλ και μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του και με την εθνική Αγγλίας, όντας ο δέκατος νεότερος παίκτης που φορά το εθνόσημο. Στην Άρσεναλ αγωνίζεται δίπλα στον Άλεξ Σονγκ και παίρνει τα εύσημα για τη δυναμικότητά του και το πάθος του σε ντέρμπι με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Ο Φάμπιο Καπέλο(τότε ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας) τον χαρακτηρίζει “το μέλλον” και ο Βενγκέρ τον χρησιμοποιεί σε συνολικά 49(!) παιχνίδια, τα 35 από αυτά πρωταθλήματος. Ο Γουίλσιρ δέχθηκε την πρώτη του κόκκινη κάρτα τον Οκτώβριο κόντρα στη Μπέρμπιγχαμ για ένα σκληρό τάκλιν στον Ζίγκιτς, όμως του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί κανονικά στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου σκόραρε κι όλας στη νίκη με 4-0 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Το πρώτο “κάψιμο”

Ο Γουίλσιρ τραυματίζεται στον αστράγαλο σε φιλικό προετοιμασίας με τον Βενγκέρ να λέει πως δεν είναι τόσο σοβαρό και πως μέχρι το Φεβρουάριο ο Τζακ θα είχε επιστρέψει. Ο Άγγλος χειρουργήθηκε, πέρασε ατέλειωτες ώρες σε φυσιοθεραπείες και νοσοκομεία, ο Βενγκέρ επαναλάμβανε πως πάει όλο και καλύτερα, ωστόσο στα μέσα του Φλεβάρη ανακοινώθηκε πως ο Γουίλσιρ θα χάσει όλη τη χρονιά, όπως επίσης και το Ευρωπαϊκό αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πολλοί ειδικοί συμφώνησαν αργότερα πως τα 49 παιχνίδια που έπαιξε την προηγούμενη χρονιά σε τόσο μικρή ηλικία έπαιξαν το ρόλο τους για αυτή τη μακροχρόνια απουσία του.

Το ’10’ το καλό

Η αποχώρηση του Φαν Πέρσι από την Άρσεναλ αφήνει “ορφανό” του νούμερο 10 και ο Γουίλσιρ αναλαμβάνει το βάρος να φορέσει τον αριθμό αυτό. Ο Άγγλος μέσος επιστρέφει ύστερα από 17 μήνες(524 μέρες) στους αγωνιστικούς χώρους κόντρα στην ΚΠΡ και μάλιστα αναδεικνύεται παίκτης του αγώνα. Ωστόσο ο αστράγαλός του δεν έχει επανέρθει σε φυσιολογικά επίπεδα, αναγκάζοντας τον Βενγκέρ να τον χρησιμοποιήσει αρκετές φορές ως αλλαγή στα 33 συνολικά παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Στις καλοκαιρινές του διακοπές κάνει έξαλλο τον προπονητή του, αφού φωτογραφίες τον δείχνουν να καπνίζει τσιγάρο, με τον ίδιο να ζητάει συγνώμη.

“Κανονιέρης”

Η περσινή σεζόν ήταν άκρως καθοριστική για αυτόν καθώς πλέον έπρεπε να αποδείξει πως δεν είναι πια ένα απλό ταλέντο. Ο Γουίλσιρ ξεκίνησε να αγωνίζεται βασικός ως αριστερός εξτρέμ, λόγω των απουσιών των Τσάμπερλεϊν, Ποντόλσκι και Γουόλκοτ. Κάνει απίστευτα παιχνίδια, συνεργαζόμενος υπέροχα με τον Ζιρού και τον Οζίλ, ενώ γίνεται ο Άγγλος που σκοράρει το πιο γρήγορο γκολ σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, κόντρα στη Μαρσέιγ στα 29 δευτερόλεπτα.

Μαζί με τις καλές εμφανίσεις του η Άρσεναλ διατηρούνταν ψηλά στη βαθμολογία διεκδικώντας με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Ωστόσο οι καλές εμφανίσεις του Γουίλσιρ σταμάτησαν όταν σε ένα παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας με τη Δανία, ο Άγκερ τον χτύπησε σκληρά αφήνοντάς τον εκτός για έξι βδομάδες, χάνοντας τα παιχνίδια με Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Η Άρσεναλ τα έχασε αμφότερα και έχασε σημαντικού βαθμούς για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η επιστροφή του έγινε στο τελικό του Κυπέλλου όταν μπήκε ως αλλαγή στην παράταση με τους “κανονιέρηδες” να κατακτούν το τίτλο, το πρώτο τους ύστερα από εννιά χρόνια, νικώντας με 3-2 τη Χαλ.

Στις 28 Μαΐου το γκολ του Γουίλισρ με την Νόργουιτς ψηφίστηκε ως το καλύτερο της χρονιάς με 39% ψήφους.

Φέτος αγωνίστηκε βασικός στο τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ όπου η Άρσεναλ νίκησε με 3-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ μέχρι τον τραυματισμό του ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας του, παίζοντας ακόμα κι ως αμυντικός χαφ.

Εθνική Αγγλίας

Με τα “τρία λιοντάρια” ο Γουίλσιρ έχει αγωνιστεί 26 φορές χωρίς ωστόσο να σκοράρει, όμως έχει πάρει ιδιαίτερα καλά σχόλια από τους προπονητές του και τους αρχηγούς του, Τζέραρντ, Λάμπαρντ και Ρούνεϊ(τη στιγμή που κανένας τους δεν είναι συμπαίκτης του στην Άρσεναλ). Ο Γουίλσιρ θεωρείται από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Αγγλίας και χαρακτηρίζεται ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη νέα γενιά και την πιο παλιά(Μπέινς, Ρούνεϊ, Τζέραρντ, Γιαγκέλκα, Χαρτ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ