ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Aλέξις Σάντσεζ

Ένας από τους πιο καυτούς επιθετικούς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι ο "κανονιέρης" Αλέξις. Όμως πως ξεκίνησε και πως έφτασε να παίζει στην Άρσεναλ;

Aλέξις Σάντσεζ

Μπορείς να τον πεις και αδικημένο καθώς ποτέ δεν πήρε τη λάμψη που έπρεπε από τα Μέσα κάθε χώρας που έπαιζε. Στην Ουντινέζε ήταν μικρός, στη Μπαρτσελόνα υπήρχαν άλλα τόσα αστέρια, ενώ ακόμα και στην Άρσεναλ επισκιάζεται κάπως από τα αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ(Αγκουέρο, Ντιέγκο Κόστα, Φάμπρεγκας, Φαλκάο, Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ). Η σεζόν του είναι καταπληκτική, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως είναι η πρώτη του σε ένα πρωτάθλημα που πολλοί από τη Νότια Αμερική χρειάστηκαν χρόνο και υπομονή για να δείξουν ποιοι είναι. Εμείς σας παρουσιάζουμε τα κατορθώματα ενός 26χρονου που υπόσχεται πως θα έρθουν πολλά ακόμα από τα πόδια του.

Πως ξεκίνησε

Γεννημένος στη Τοκοπίλα της Χιλής έγινε μέλος της Κομπρελόα, ομάδας που έχει βγάλει αρκετά αστέρια του ποδοσφαίρου της χώρας. Στο ντεμπούτο του στα 16 του στο πρωτάθλημα, πέτυχε γκολ και λίγες μέρες αργότερα συμμετείχε στο Κόπα Λιμπερταδόρες κι έγινε έτσι ένας από τους νεαρότερους παίκτες που συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Συνολικά έμεινε εκεί για δύο σεζόν, με τη δεύτερη να είναι αρκετά γεμάτη και να κάνει 47 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας του, πετυχαίνοντας εννιά τέρματα.

Η Ουντινέζε που έχει καλό δίκτυο σκάουτινγκ σε τέτοιες χώρες, τον είδε και τον απέκτησε αμέσως έναντι 1.7 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρ’ όλα αυτά και λόγω της ηλικίας του Σάντσεζ, τον άφησε στη χώρα και στη Κόλο Κόλο ώστε να πάρει κι άλλα παιχνίδια. Κατάφερε αμέσως να γίνει βασικός, συνθέτοντας ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Ουμπέρτο Σουάζο και σκόραρε το πρώτο του γκολ στο “Σούπερκλάσικο” κόντρα στην Ουνιβερσιδάδ της Χιλής. Σκόραρε επίσης ξανά στο Κόπα Λιμπερταδόρες, όμως η ομάδα του δεν κατάφερε να κατακτήσει το τίτλο βγαίνοντας εκτός από την Πατσούκα. Ο Σάντσεζ ήταν μέλος μιας ομάδας γεμάτη ταλέντο, με παίκτες όπως οι Βιντάλ, Ματίας Φερνάντες και Σουάζο.

Ωστόσο κατάφερε να κατακτήσει το Τορνέο Κλαουσούρα που ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας του. Συνέχισε εντυπωσιακά κάνοντας το πρώτο του χατ-τρικ, ενώ κατέκτησε και το Απερτούρα που ήταν ο 26ος τίτλος της Κόλο Κόλο. Μετά από τέτοιες εμφανίσεις, τράβηξε τα βλέμματα της Ρίβερ Πλέιτ, η οποία έδωσε 700.000 δολάρια στην Ουντινέζε για το δανεισμό του για μία σεζόν.

Εκεί σε 31 παιχνίδια πέτυχε τέσσερα τέρματα, παίζοντας κυρίως ως εξτρέμ και πολλές φορές ως αλλαγή, όμως κατέκτησε το πρωτάθλημα Αργεντινής.

Ιταλία

Ο Σάντσεζ μετακομίζει επιτέλους στην Ιταλία, με την Ουντινέζε να τον υπολογίζει αρκετά γνωρίζοντας πως πρόκειται για ακατέργαστο διαμάντι. Τον Οκτώβριο του 2008 στη τρίτη του συμμετοχή, ανοίγει λογαριασμό κόντρα στη Λέτσε, ενώ κάνει το ντεμπούτο του και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κόντρα στη Ντόρτμουντ. Ωστόσο για λίγο καιρό μένει άσφαιρος και η κριτική του Ιταλικού Τύπου είναι έντονη. Ο ίδιος κλείνει στόματα σκοράροντας το νικητήριο τέρμα στο 90′ κόντρα στη Μπολόνια.

Η συνέχεια είναι αρκετά δύσκολη, με την επόμενη σεζόν να τελειώνει με μόλις πέντε γκολ από τα οποία τα τέσσερα μπήκαν τις τελευταίες αγωνιστικές. Ωστόσο το καλό το κρατούσε για το τέλος. Η τελευταία του σεζόν στην Ιταλία, ήταν και η πιο εντυπωσιακή, με τον επιθετικό να φτάνει τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα σε 31 αγωνιστικές που έπαιξε, ενώ έγινε ο πρώτος Χιλιανός που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι, κόντρα στη Παλέρμο όπου το ματς έληξε 7-0 και ο ίδιος έπαιξε για μόλις 54 λεπτά. Το ρεκόρ αυτό είναι ιστορικό, αν αναλογιστεί κανείς πως στη Σέριε Α έχουν υπάρχει Χιλιανοί με τεράστια αξία, όπως ο Ιβάν Ζαμοράνο κι ο Μαρτσέλο Σάλας.

Τελειώνοντας τη σεζόν, είχε συνθέσει ένα φοβερό δίδυμο με τον Αντόνιο ντι Νατάλε, σκοράροντας μαζί 39 γκολ, δύο λιγότερα από όσα είχαν πετύχει δύο χρόνια νωρίτερα οι Ντελ Πιέρ0-Τρεζεγκέ.

Στη σελίδα της uefa υπήρξε ψηφοφορία για το πιο υποσχόμενο παίκτη της χρονιάς, με τον Σάντσεζ να κατακτά την πρώτη θέση, τερματίζοντας πάνω από Νεϊμάρ, Γκάνσο, Μπέιλ, Παστόρε.

Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα δεν άφησε να πάει χαμένο τέτοιο ταλέντο κι έδωσε 25 εκατομμύρια δολάρια στην Ουντινέζε για να τον αποκτήσει. Ο Γκουαρντιόλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν και τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά, βάζοντάς τον βασικό στο Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα μαρκάρισμα του Μαρτσέλο ωστόσο τον…πέταξε εκτός παιχνιδιού. Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρόπαιο με συνολικό σκορ 5-4 και ο Σάντσεζ επέστρεψε στους τίτλους. Λίγες βδομάδες μετά, επέστρεψε ως αλλαγή στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το οποίο οι Καταλανοί κατέκτησαν με 2-0.

Η πρώτη σεζόν είχε κι άλλους τραυματισμούς, ωστόσο ο Σάντσεζ πέτυχε 12 γκολ σε 25 αγωνιστικές πρωταθλήματος και συνολικά 15 σε 41 παιχνίδια. Στη δεύτερη σεζόν του τα πήγε εξίσου καλά βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα με 100 βαθμούς με τον ίδιο να σκοράρει 8 τέρματα και να δίνει 12 ασίστ.

Στη τελευταία του σεζόν, σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο Κλάσικο με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο “Καμπ Νου”, ενώ έκανε το πρώτο του χατ-τρικ κόντρα στην Έλτσε. Τελείωσε τη σεζόν με 19 τέρματα και 10 ασίστ σε 34 παιχνίδια, όμως το ότι η ομάδα του δεν κατέκτησε κανένα τίτλο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ότι έπρεπε να φτιαχτεί από την αρχή, πράγμα που δεν άφησε περιθώρια στο Χιλιανό.

Με τη Μπαρτσελόνα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι ένα διηπειρωτικό.

Την υγειά του

Εκεί που βρήκε την υγειά του είναι σίγουρα η Άρσεναλ. Αν και ακουγόταν έντονα πως ίσως προτιμήσει να επιστρέψει σε ένα πιο γνώριμο πρωτάθλημα πηγαίνοντας στη Γιουβέντους, ο ίδιος τόλμησε να πάει στην Πρέμιερ Λιγκ και να γίνει ο ηγέτης των “κανονιέρηδων”. Μέχρι στιγμής μετράει 12 γκολ και 9 ασίστ σε 20 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ έχει και τέσσερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο στο Κύπελλο Αγγλίας. Καθόλου άσχημα για ένα πρωτοεμφανιζόμενο που υπόσχεται ακόμα περισσότερα.

Εφικτός στόχος παραμένει η τετράδα και το να φτάσει η ομάδα έπειτα από πολλά χρόνια μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ, πράγμα επίσης εφικτό μετά την κλήρωση με τη Μονακό για τη φάση των ’16’. Και με τέτοιο Σάντσεζ όλα φαίνονται ακόμα πιο εύκολα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ