Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη (pic)
Team Of the Week

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη (pic)

Το sportsking.gr σε ρόλο προπονητή, ξεχώρισε την καλύτερη 11αδα που πρωταγωνίστησε στα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σας την παρουσιάζει.

22.01.2019 | 19:17

Η Άρσεναλ έβαψε «κόκκινο» το Λονδίνο, επικρατώντας εύκολα της νωχελικής Τσέλσι (2-0). Με νίκες στο δρόμο για τον τίτλο συνέχισαν Λίβερπουλ (4-3 την Κρίσταλ Πάλας) και Σίτι (3-0 τη Χάντερσφιλντ). Ασταμάτητη η Γιουνάιτεντ που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της (2-1 τη Μπράιτον).

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα τα «χρειάστηκε» όμως με τον Μέσι να «καθαρίζει», νίκησε τη Λεγκανές (3-1), ενώ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ, συνέχισαν με νίκες απέναντι σε Ουέσκα (0-3) και Σεβίλλη (2-0) αντίστοιχα.

Στη Γερμανία, η Ντόρτμουντ συνεχίζει να διατηρεί το προβάδισμα επί της Μπάγερν, καθώς επικράτησε με 1-0 της Λειψίας. Οι «Βαυαροί» από την άλλη έκαναν επίδειξη δύναμης στην έδρα της Χόφενχαϊμ (1-3) και συνεχίζουν να πιέζουν.

Όσον αφορά την Ιταλία, Γιουβέντους και Νάπολι συνέχισαν ακάθεκτες, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Κιέβο (3-0) και Λάτσιο (2-1) αντίστοιχα. «Γκέλα» ολκής για την Ίντερ, που έμεινε στο 0-0 με τη Σασουόλο.

Τέλος, στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν τιμώρησε σκληρά τη Γκινγκάμπ για το «λάθος» της να την αποκλείσει από το Κύπελλο. Ο δείκτης του σκορ σταμάτησε στο 9-0, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι έγιναν «σάκος του μποξ». Τρομερή νίκη της Λυών επί της Σαιντ-Ετιέν στο 95′ (1-2). με τον Ντεμπελέ να σκοράρει και να φέρνει την ομάδα του στην τρίτη θέση.

Το sportsking.gr λοιπόν επέλεξε τους κορυφαίος της αγωνιστικής και σας τους παρουσιάζει.

Ας δούμε την ενδεκάδα της αγωνιστικής σε διάταξη 4-3-3:

Προπονητής: Ουνάι Έμερι (Άρσεναλ)

Μπορεί να μη χρειάστηκε να κάνει κάποια «χρυσή αλλαγή» για να σώσει την παρτίδα. Παρόλα αυτά και μόνο η επικράτησε επί της Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου, ήταν αρκετή για να δώσει στον Ουνάι Έμερι τη θέση του προπονητή στη «φανταστική» μας 11αδα. Η Άρσεναλ κατάφερε να μειώσει στους 3 βαθμούς από την 4αδα, βάζοντας «φωτιά» στη μάχη για το Champions League.

Τερματοφύλακας: Τζίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν)

Ο λόγος για τον οποίο η Μίλαν κατάφερε να φύγει με νίκη από τη Γένοβα ακούει στο όνομα Τζίτζι Ντοναρούμα! Ο τερματοφύλακας των «ροσονέρι» ήταν σε τρομερή ημέρα, σώζοντας αμέτρητες φορές την εστία της ομάδας του Γκατούζο. Μάλιστα, πολλές φορές έμοιαζε να παίζει μόνος του από τη μέση και πίσω, καθώς η άμυνα της Μίλαν αδυνατούσε να κρατήσει. Οι οπαδοί των Μιλανέζων πρέπει να ανάψουν λαμπάδα στο όνομά του.

Αριστερό μπακ: Ντανίλο (Μάντσεστερ Σίτι)

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ανοίγει το σκορ απέναντι στη Χάντερσφιλντ. Είναι η γενική εικόνα του στο παιχνίδι της Σίτι. Σταθερός, πραγματικός ογκόλιθος. Ο Ντανίλο μοιάζει να έχει πάρει «φωτιά» μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Μένει να δούμε για πόσο μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τόσο ο ίδιος, όσο και οι «πολίτες».

Δεξί μπακ: Ντάνιελ Καλιτζούρι (Σάλκε)

Η Σάλκε αντιμετώπιζε τη Βόλσφμπουργκ και ήθελε μόνο νίκη ώστε να παραμείνει στο «κόλπο» της Ευρωπαϊκής εξόδου. Ο Καλιτζούρι φαίνεται πως το πήρε προσωπικά, καθώς με δυο γκολ έδωσε τεράστια νίκη στην ομάδα του. Μάλιστα, με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί μοιάζει απίθανο να παραμείνει για πολύ στη Σάλκε, καθώς δεδομένα το καλοκαίρι θα έρθουν προτάσεις στα γραφεία του συλλόγου. Μιλάμε για έναν παίκτη-εργαλείο που μπορεί να δώσει και γκολ στο παιχνίδι του.

Κεντρικός αμυντικός: Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ)

Ο Σωκράτης έψαχνε μια καλή εμφάνιση. Την έψαχνε τόσο, όσο και η Άρσεναλ. Τελικά, έμελλε να συνδυαστούν, με τον Παπασταθόπουλο να είναι εξαιρετικός στη νίκη των «κανονιέρηδων» επί της Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου. Μάλιστα, ο «Παπ» έβγαλε και ασίστ στον Κοσιελνί για το 2-0 της Άρσενάλ. Όταν ο Σωκράτης είναι καλά, η Άρσεναλ είναι δυο επίπεδα πάνω.

Κεντρικός αμυντικός: Φαμπιάν Σαρ (Νιούκαστλ)

Κεντρικός αμυντικός είπατε; Ο Φαμπιάν Σαρ μάλλον την είδε επιθετικός. Με δυο γκολ οδήγησε τη Νιούκαστλ σε νίκη «οξυγόνο» επί της Κάρντιφ. Οι «ανθρακωρύχοι» έβαλαν από κάτω τους αντιπάλους τους και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μήπως να σκεφτεί την αλλαγή θέσης ο Σαρ;

Μέσοι

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Έχουμε κουραστεί να το λέμε. Από την ημέρα που έφυγε ο Μουρίνιο, απολαμβάνουμε και πάλι τον πραγματικό Πογκμπά. Για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν αυτός που έπρεπε. Οι σκέψεις αποχώρησης φεύγουν από το μυαλό του και ο ίδιος κάνει «παπάδες» στο χορτάρι. Στη νίκη επί της Μπράιτον, σκόραρε κιόλας από το σημείο του πέναλτι, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη των «κόκκινων διαβόλων».

Λέον Γκορέτσκα (Μπάγερν Μονάχου)

Η Μπάγερν ήθελε μόνο νίκη επί της Χόφενχαϊμ για να παραμείνει στο κυνήγι της κορυφής. Οι Βαυαροί έχουν αρχίσει να ανεβάζουν στροφές, επικρατώντας με 3-1. Κινητήριος μοχλός στη νίκη της ομάδας του Κόβατς, ήταν ο Λέον Γκορέτσκα. Με δυο γκολ και ασταμάτητο τρέξιμο, έκανε άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη.

Άξελ Βίτσελ (Ντόρτμουντ)

Ήταν αμαρτία από το Θεό αυτός ο παίκτης να παίζει στην Κίνα, Ευτυχώς η Ντόρτμουντ το κατάλαβε και τον απέκτησε, με τον ίδιο να κάνει άμεση απόσβεση. Με το γκολ που πέτυχε έδωσε τεράστια νίκη στην ομάδα του, στην έδρα της Λειψίας. Δε χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο, για να πάρει θέση στην 11αδα αυτής της εβδομάδας.

Επίθεση

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Ο παλιός καλός Σαλάχ! Η Λίβερπουλ τα «χρειάστηκε» απέναντι στην Πάλας και έφτασε κοντά στη «γκέλα». Παρόλα αυτά ο Αιγύπτιος θέλει κολασμένα τον τίτλο και το απέδειξε. Με δυο γκολ και πολλές ακόμα προσπάθειες, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Κλοπ, κόβοντας την όρεξη στη Σίτι.

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να τον κρατήσει στον πάγκο απέναντι στη Λεγκανές. Αποτέλεσμα; 1-1. Όταν πήρε τελικά την απόφαση να τον περάσει στο ματς, ο κοντός έκανε τα πάντα. Είναι αυτός που πιάνει σουτ-κεραυνό, από το οποίο ο Σουάρες πήρε το «ριμπάουντ» για να κάνει το 2-1. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις σκόραρε και ο ίδιος, τελειώνοντας το παιχνίδι.

Μούσα Ντεμπελέ (Λυών)

Μέχρι το 95′ το όνομά του δε θα βρισκόταν καν μεταξύ των πιθανών επιθετικών της 11αδας μας. Παρόλα αυτά είναι ο παίκτης που δίνει τη νίκη στη Λυών επί της Σαιντ-Ετιέν. Η κεφαλιά-κανονιά που έπιασε στην τελευταία φάση, φτάνει και περισσεύει για να του δώσει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Δείτε την ενδεκάδα και σε γράφημα

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version