ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Οι «αετοί» τόλμησαν και στο «Μεάτσα»!

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε μια μεστή εμφάνιση και πήρε ένα τεράστιο διπλό στο «Τζουσέπε Μεάτσα» (1-0), πετώντας εκτός συνέχεια την άνευρη Ίντερ!

Οι «αετοί» τόλμησαν και στο «Μεάτσα»!

Ίντερ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς σκορ στο πρώτο ματς στη Γερμανία. Ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ένα γκολ από οποιαδήποτε ομάδα στη ρεβάνς μπορούσε να σημαίνει και την πρόκριση της. Οι «νερατζούρι» είχαν θεωρητικά το πάνω χέρι, λόγω έδρας και ιστορίας. Ωστόσο, οι «αετοί» αποτόλμησαν το μεγάλο, το σπουδαίο. Και το πέτυχαν. Με μια απίστευτα μεστή εμφάνιση η Άιντραχτ πέρασε από το «Τζουσέπε Μεάτσα» απέναντι στην άνευρη Ίντερ (1-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League!

Γερμανική υπεροχή στο πρώτο μέρος

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3′ έδωσε την προειδοποιητική βολή της. Ο Κόστιτς έκανε το γύρισμα, ο Χάντανοβιτς δεν αντέδρασε σωστά, αλλά ο Χάλερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι προ κενής εστίας. Η Ίντερ δεν πήρε… χαμπάρι και δύο λεπτά αργότερα η γερμανική ομάδα πήρε το προβάδισμα. Ο Ντε Φράι έκανε τραγικό γύρισμα προς τα πίσω, ο Γιόβιτς έκλεψε και «κρέμασε» υπέροχα τον Χαντάνοβιτς για το 1-0!

Το γκολ φάνηκε να σοκάρει τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Αντιθέτως η Άιντραχτ αξιοποιούσε κάθε χώρο που έβρισκε και με σχετική άνεση. Στο 27′, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν για δεύτερη φορά δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Χάλερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Ο ρυθμός του αγώνα βόλευε στο έπακρο τους φιλοξενούμενους που απείλησαν ξανά στο 39′. Ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Βεσίνο και σέντραρε για τον Χάλερ, με τον Χαντάνοβιτς να τον νικάει σε τετ α τετ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με την Άιντραχτ να πηγαίνει στα αποδυτήρια μ’ ένα δίκαιο προβάδισμα και την Ίντερ να μοιάζει… χαμένη στο γήπεδο.

Το πήγε εκεί που ήθελε και προκρίθηκε η Άιντραχτ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Με την Άιντραχτ να βρίσκει συνεχώς χώρους στην άμυνα της Ίντερ. Στο 55′ χρειάστηκε ξανά μια εξαιρετική επέμβαση του Χαντάνοβιτς σε σουτ του Χάλερ για να μείνουν οι «νερατζούρι» στη διεκδίκηση του ματς. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά κι απείλησαν για πρώτη φορά μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ο Πολιτάνο βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 65′ οι «Αετοί» απείλησαν ξανά. Ο Κόστιτς δοκίμασε το πόδι του μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χαντάνοβιτς έδιωξε με υπερένταση. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Τραπ να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του Βεσίνο. Στο 71′ ήταν σειρά του Σκρίνιαρ να δοκιμάσει το πόδι του, με την μπάλα να κοντράρει στον Χασέμπε και να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άρχισε να «παγώνει». Η Ίντερ πήρε την μπάλα στα πόδια της, με την Άιντραχτ να κλείνεται περισσότερο στην άμυνα της. Ωστόσο, οι «νερατζούρι» δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να απειλήσουν.  Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ, στο σημείο υπεροχής της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Ντε Γκούζμαν σέντραρε υπέροχα για τον Γιόβιτς, με τον Χαντάνοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σέρβου.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης, με την Άιντραχτ να μένει για 14ο σερί ματς στη διοργάνωση αήττητη να πανηγυρίζει μια επική πρόκριση μέσα στο Μιλάνο μπροστά σε 13.500 χιλιάδες φιλάθλους. Από την άλλη η Ίντερ απογοήτευσε για μια ακόμη φορά στη φετινή σεζόν το κοινό της και μοιραία έμεινε εκτός συνέχειας.

Ίντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Σοάρες (62΄Ρανόκια), Βαλέρο (73′ Εσποσίτο), Βεσίνο, Καντρέβα, Πολιτάνο (80′ Μερόλα), Πέρισιτς, Κεϊτά.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Κρίστιαν Πάιντινγκερ): Τραπ, Ντα Κόστα, Χασέμπε, Χιντερέγκερ, Ν’ντίκα, Γκατσίνοβιτς (59′ Ντε Γκούζμαν), Ρόντε (89′ Πασιέντσια), Βίλεμς (72′ Στεντέρα), Κόστιτς, Χάλερ, Γιόβιτς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ