ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Μέιτλαντ Νάιλς: Η τελευταία ανακάλυψη του Βενγκέρ

Ο Έινσλι Μέιτλαντ Νάιλς αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του θησαυρού που κληρονόμησε η Άρσεναλ από τον Αρσέν Βενγκέρ.

Μέιτλαντ Νάιλς: Η τελευταία ανακάλυψη του Βενγκέρ

Χάρη στον Αρσέν Βενγκέρ η Άρσεναλ μετατράπηκε τη χιλιετία που διανύουμε σε μία μηχανή παραγωγής ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Το τελευταίο ακατέργαστο διαμάντι με το οποίο ασχολήθηκε ο Αλσατός προτού πει το τελευταίο αντίο ήταν ο Έινσλι Μέιτλαντ Νάιλς. Αυτός τον ανέδειξε και ο διάδοχός του, Ουνάι Έμερι, του δίνει τις απαραίτητες ευκαιρίες με σκοπό την τελική καθιέρωση.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής πήρε την πρώτη του καλή σεζόν πέρυσι μετρώντας 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος έχει ήδη φτάσει τις 20. Οι πρόσφατες εμφανίσεις του, μάλιστα, κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεν έδωσαν την αφορμή για πρώτη φορά στο φίλαθλο κοινό να τον θαυμάσει. Ήταν η πρώτη φορά που σε μεγάλο παιχνίδι έβγαλε διάρκεια και εντυπωσίασε με τη δουλειά του σε άμυνα και επίθεση.

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1106291271797272576

Γέννημα θρέμμα “κανονιέρης”

Για τον Άγγλο ποδοσφαιριστή η Άρσεναλ αποτελεί κάτι παραπάνω από την ομάδα του. Αποτελεί την οικογένειά του. Το σπίτι στο οποίο ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά από την ηλικία των 6 ετών. Από το 2003 μέχρι και σήμερα είναι πιστός “κανονιέρης”. Το  2014, μάλιστα, σε ηλικία 17 χρονών και 102 ημερών ο Βενγκέρ του χάρισε το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν με αντίπαλο τη Γαλατασαράι όταν αντικατέστησε τον Ράμσεϊ στο ημίχρονο και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που εκπροσώπησε το σύλλογο στα “αστέρια” πίσω από τον Τζακ Γουίλσιρ. 4 ημέρες αργότερα πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση και στην Πρέμιερ Λιγκ αντικαθιστώντας στις καθυστερήσεις τον Τσάμπερλειν σε μία νίκη με 4-1 επί της Νιουκάστλ.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πιτσιρικάς δόθηκε δανεικός στην Ίπσουιτς το 2015 προκειμένου να “ψηθεί”. Στην Τσάμπιονσιπ συμπλήρωσε 30 συμμετοχές με τις περισσότερες να έρχονται στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο Μέιτλαντ Νάιλς χρησιμοποιούταν κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης αλλά καθώς εξελισσόταν η χρονιά μειωνόταν ο χρόνος συμμετοχής λόγω τραυματισμών και ανταγωνισμού. Έτσι, την επόμενη αγωνιστική περίοδο επέστρεψε στην Άρσεναλ. Εκεί, δειλά δειλά άρχισε να παίρνει τις πρώτες του συμμετοχές είτε με τη δεύτερη ομάδα είτε στα κύπελλα.

Αλλαγή θέσης και οπισθοχώρηση

Το νερό άρχισε να μπαίνει στο αυλάκι τη σεζόν 2017/2018. Ήταν μία μεταβατική περίοδος για τον Μέιτλαντ Νάιλς, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τον Βενγκέρ για να καλύψει τρύπες που προέκυπταν από τραυματισμούς. Οι συνεχόμενες αλλαγές θέσεων και το πέρασμα από τη μεσαία γραμμή, από τα άκρα της επίθεσης και από τα άκρα της άμυνας τον γέμισαν με εμπειρίες αλλά τον εμπόδιζαν να βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Αυτό άλλαξε με την έλευση του Ουνάι Έμερι στον πάγκο. Λόγω της χρήσης αμυντικής τριάδας και εξαιτίας του τραυματισμού του Μπεγερίν ο 21χρονος ποδοσφαιριστής επιστρατεύτηκε για την κάλυψη ολόκληρης της δεξιάς πλευράς. Με αυτόν τον τρόπο, ως full back ο Έμερι εκμεταλλεύεται τα απίθανα φυσικά προσόντα του Μέιτλαντ Νάιλς και καμουφλάρει τα αμυντικά του ελαττώματα.

“Ακόμα προσαρμόζομαι στη νέα μου θέση αλλά ο προπονητής και το επιτελείο του με βοηθάει πολύ αυτή τη στιγμή. Τα ποιοτικά μου χαρακτηριστικά συγκεντρώνονται στη δημιουργία και στις προωθήσεις μου. Μίλησα με τον κόουτς και μοιάζει να σκέφτεται το ίδιο με μένα. Όταν ο Μπεγερίν επιστρέψει θα είναι μία καλή πρόκληση για εμένα και εκείνον. Όλα εξαρτώνται από το πως θα επιστρέψει. Ο Έκτορ είναι ένας φανταστικός παίκτης και δε θα ήθελα να βγάλω κάποιον από την ομάδα. Όλα έχουν να κάνουν με τον υγιή ανταγωνισμό μαζί του”.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο νεαρός ποδοσφαιριστής φάνηκε να συνειδητοποιεί ότι αυτή η θέση ταιριάζει σε εκείνον. Στο παρελθόν είχαν προηγηθεί δηλώσεις που εξέφραζε την προτίμηση του για την κάλυψη του δεξιού άκρου της επίθεσης ή για τη συμμετοχή του στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

 Scouting Report 

Πλεονεκτήματα:

  1. Ικανότητα στο τάκλιν,
  2. εντυπωσιακά φυσικά προσόντα,
  3. διάθεση για προώθηση και δημιουργία από τις πτέρυγες.

Μεινεκτήματα:

  1. Διακυμάνσεις στην απόδοση
  2. Συχνά αβίαστα λάθη
  3. Αδυναμία στο μαρκάρισμα

Σε κάθε περίπτωση και τα 3 ελαττώματα του Μέιτλαντ Νάιλς μπορούν να εξαφανιστούν από το παιχνίδι του. Τα πρώτα δύο φυσικά θα πάψουν να υπάρχουν προϊόντος του χρόνου και της εμπειρίας που θα αποκτήσει. Για το τελευταίο θα χρειαστεί περαιτέρω ενδυνάμωση του σώματός του αλλά και βελτίωση της νοοτροπίας του και της διάθεσης του να προσφέρει ανασταλτικά.

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον του ανήκει αρκεί όπως κάθε ταλαντούχος ποδοσφαιριστής να δουλέψει γι αυτό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ