Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σαν σήμερα ο Καναβάρο έγινε ο ένας και μοναδικός!
Forgotten Legends

Σαν σήμερα ο Καναβάρο έγινε ο ένας και μοναδικός!

Σαν σήμερα στις 27/11/2006 ο Φάμπιο Καναβάρο έγινε ο μοναδικός αμυντικός που κατακτά το βραβείο της "Χρυσής Μπάλας".

27.11.2019 | 18:29

Ήταν 27 Νοεμβρίου πριν 13 ολόκληρα χρόνια, όταν ο Φάμπιο Καναβάρο έγραψε το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Ήταν τότε που έκανε το άπιαστο. Αυτό που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά και κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να γίνει. Έγινε ο πρώτος και μοναδικός αμυντικός στην ιστορία του θεσμού που κατακτά την “Χρυσή Μπαλα”.

Το συγκεκριμένο βραβείο ήταν ανέκαθεν άδικο με τους αμυντικούς. Για την ακρίβεια ακολουθούσε την λογική του οπαδού. Κακά τα ψέματα, για το συντριπτικό ποσοστό του ποδοσφαιρικού κοινού, η πεμπτουσία του θεάματος το γκολ. Άρα η επίθεση. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο συγκεκριμένο βραβείο. Ισχύει για την αγάπη του κόσμου, για τις μεταγραφές, τα συμβόλαια, ακόμα και τα εξώφυλλα των περιοδικών και των εφημερίδων.

Ο επαναστάτης

Υπήρξε όμως και κάποιος που πήγε κόντρα σε αυτό το “κατεστημένο”. Που νίκησε αυτή την φυσική ροπή του κόσμου. Αυτός, ήταν ο τεράστιος αρχηγός της “Σκουάντρα Τζούρα“, που κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του την πολυπόθητη Χρυσή Μπάλα, 6 μήνες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει κριθεί άξιος συνεχιστής του.

Η ευκαιρία

Αν υπάρχει μία χρονιά στην οποία ο Φάμπιο Καναβάρο μπορεί να βρει κάποιον να σταθεί στο πλάι του, αυτή είναι αδιαμφισβήτητα το 2019. Ο Βίρτζιλ Βαν Ντάικ, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Λίβερπουλ και το βραβείου του καλύτερου παίκτη της Ουέφα, κοιτάει στα μάτια τον Λιονέλ Μέσι και έρχεται για να αρπάξει και την Χρυσή Μπάλα. Σε αναμονή λοιπόν, για το αν θα υπάρξει και δεύτερος…”επαναστάτης”!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version