Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τροφοδότης των “μεγάλων” ο Άγιαξ!
Τσέλσι

Τροφοδότης των “μεγάλων” ο Άγιαξ!

Ο Άγιαξ έχει πουλήσει τρεις παίκτες σε Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι, σε διάστημα περί των έξι μηνών.

13.02.2020 | 19:27

Ο Άγιαξ ήταν ανέκαθεν η ομάδα που παρήγαγε παίκτες από την ακαδημία του, τους αναδείκνυε και μετά τους πουλούσε. Με ένα διάλειμμα κάποιων ετών που είχε σταματήσει να είναι τόσο παραγωγικός, ο Αίαντας επέστρεψε στην προσφιλή του συνήθεια. Μάλιστα, αυτή την φορά πριν αρχίσει τις πωλήσεις, πρόλαβε να σημειώσει και μία τρομερή επιτυχία, φτάνοντας στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Άγιαξ μετά την εκπληκτική του πορεία και μέσα σε σχεδόν έξι μήνες, έχει καταφέρει να κλείσει τρία πολύ σημαντικά “deal”. Πάντα οι μεγάλες ομάδες τον προτιμούσαν, γιατί οι ποδοσφαιριστές του δούλευαν σωστά και ήξεραν πολύ καλά τα βασικά του αθλήματος. Αυτό, επιβεβαιώνεται και με το παραπάνω από την συγκεκριμένη συγκυρία. Ο Άγιαξ λοιπόν, έχει πουλήσει σε Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Τσέλσι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα αυτές οι πωλήσεις του έχουν φέρει στα ταμεία του σημαντικά έσοδα.

Τα κέρδη

Ο Ματίας Ντε Λιχτ, ο αρχηγός εκείνης της φοβερής ομάδας, μετακινήθηκε στην Γιουβέντους έναντι 85 εκατομμυρίων ευρώ. Ο υψηλόσωμος αμυντικός, ήταν διακαής πόθος πολλών ομάδων και μόνο με ένα τέτοιο ποσό θα έφευγε από την Ολλανδία. Ο Ντε Γιονγκ χαιρέτησε σχεδόν την ίδια εποχή, με προορισμό την Μπαρτσελόνα με 75 εκατομμύρια ευρώ. Τελευταίος Ο Χακίμ Ζίγιεκ, που σήμερα ανακοινώθηκε από την Τσέλσι για 45 εκατομμύρια ευρώ. Σύνολο 200.000.000(!!!) μόνο από αυτούς τους τρεις.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version