Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Φελίπε Μέλο: «Έπρεπε να κλωτσήσουμε τον Μέσι για να τον κόψουμε»
Μπαρτσελόνα

Φελίπε Μέλο: «Έπρεπε να κλωτσήσουμε τον Μέσι για να τον κόψουμε»

Μια ιδιαίτερη... τακτική της Βραζιλίας για την αντιμετώπιση του Λιονέλ Μέσι έκανε γνωστή ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της «Σελεσάο», Φελίπε Μέλο.

18.03.2020 | 15:26

Το να αντιμετωπίζεις τον Λιονέλ Μέσι ως αντίπαλο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου αποτελεί ίσως τη δυσκολότερη δουλεία που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ μπορεί να βρει κυριολεκτικά άπειρους διαφορετικούς τρόπος να κερδίσει τον αντίπαλό του στο ένας εναντίον ένα, με το φάουλ να φαντάζει η μόνη λύση.

«Θέλαμε να τον εκνευρίσουμε»

Ωστόσο ο Φελίπε Μέλο πήγε την συγκεκριμένη τακτική σε… άλλο επίπεδο. Όπως ανέφερε σε Μέσο της πατρίδας του ο 36 χρονος πλέον μέσος, αυτός και οι συμπαίκτες του είχαν ως τακτική το να… κλωτσούν ήπια τον νεαρό τότε Μέσι για να τον βγάλουν εκτός ρυθμού.

«Ο Μέσι είναι ένας μοναδικός παίκτης. Όταν έπαιζα με τη Βραζιλία είχαμε υιοθετήσει μια ιδιαίτερη τακτική με τους συμπαίκτες μου για να τον κόψουμε. Είχαμε πει να του κάνουμε επίτηδες φάουλ κλωτσώντας τον, ήρεμα πάντα. Μάλιστα για να αποφύγουμε τις κάρτες, εναλλάσσαμε τη σειρά που θα του κάναμε φάουλ. Με αυτόν τον τρόπο δεν θέλαμε να τον τραυματίσουμε, αλλά να τον εκνευρίσουμε και να του κόψουμε τον ρυθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Clarin» ο Μέλο.

Στη συνέχεια συνέχισε να πλέκει το εγκώμιο του «Λίο», χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της Μπαρτσελόνα».

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version