Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Τσέλσι και η… κατάρα των σέντερ φορ κλάσης (poll)
Topics

Η Τσέλσι και η… κατάρα των σέντερ φορ κλάσης (poll)

Ο Τίμο Βέρνερ έρχεται στην Αγγλία από τη νέα σεζόν για να οδηγήσει την Τσέλσι σε νέους τίτλους. Ωστόσο η παρακαταθήκη που άφησαν οι περισσότεροι ακριβοί φορ κλάσης στους «μπλε» πρέπει μάλλον να αγχώνει τον Γερμανό

19.06.2020 | 22:27

Εδώ και λίγες ώρες ο Τίμο Βέρνερ αποτελεί το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα της Τσέλσι, η οποία από το πουθενά «βούτηξε» τον σέντερ φορ της Λειψίας. Πριν καν πατήσει στο Λονδίνο, οι φίλοι των «μπλε» περιμένουν πολλά από το αστέρι του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ειδικά αν αναλογιστούμε τα πάμπολλα προβλήματα που έχει φέτος η ομάδα του Λάμπαρντ μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ωστόσο ο Γερμανός έχει μια ιδιαίτερη… κατάρα να αντιμετωπίσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», καθώς πολλοί άλλοι κορυφαίοι επιθετικοί την πάτησαν στο παρελθόν. Αν και οι σπουδαίες μεταγραφές στην μπλε πλευρά του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των ημερών του Αμπράμοβιτς δεν έλειψαν (σχεδόν ποτέ), οι επιλογές στη θέση του κεντρικού επιθετικού αποδείχθηκαν σχεδόν όλες άστοχες.

Ατυχία, δυσκολία προσαρμογής ή κακή σχέση με προπονητή/συμπαίκτες, οι περισσότερες «θορυβώδεις» μεταγραφές φορ των «μπλε» την τελευταία 20ετία αποδείχθηκαν… άνθρακας!

Έρναν Κρέσπο

Ο πρώτος από άποψη παλαιότητας στη λίστα. Το καλοκαίρι του 2003 ο Αμπράμοβιτς ξεκίνησε ένα τρελό ξόδεμα χρημάτων στο Λονδίνο, με περίπου 150 εκατομμύρια λίρες να «κάνουν φτερά». Ένα ποσό απίστευτο ακόμα και για  τα σημερινά δεδομένα. Ο Αργεντινός γκολτζής έπειτα από 6 χρόνια μαγείας στην Ιταλία (Πάρμα, Λάτσιο, Ίντερ), ήρθε στο Λονδίνο για να «ματώσει» τις αντίπαλες άμυνες.

Μετά από μια μέτρια πρώτη χρονιά (31 συμμετοχές, 12 γκολ), ο ερχομός των Μουρίνιο και Ντρογκμπά τον ώθησαν στην πόρτα της εξόδου. Έπειτα από 4 χρονιές και συνολικά 3 δανεισμούς σε Μίλαν και Ίντερ, ο Κρέσπο μετακινήθηκε ως ελεύθερος στη δεύτερη το καλοκαίρι του 2008.

Συνολικός απολογισμός: 73 συμμετοχές, 25 γκολ

Αντριάν Μούτου

Ακόμη ένας παίκτης που έλαμψε στην Πάρμα, αλλά απέτυχε με τη φανέλα των «μπλε». Μόνο που η δική του περίπτωση έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον. Ο Ρουμάνος παλαίμαχος πλέον επιθετικός μεταγράφηκε μαζί με τον Κρέσπο το καλοκαίρι του 2003, έναντι περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ. Την πρώτη χρονιά ο Μούτου κινήθηκε σε σχετικά ρηχά νερά σκοράροντας 10 γκολ σε 36 συμμετοχές. Καθόλου άσχημα θα έλεγε κάποιος, όμως αυτό που ακολούθησε τον Σεπτέμβριο του 2004 δεν το περίμενε κανείς. Οι σχέσεις του με τον νέο τεχνικό της ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο ήταν κακές εξαιτίας ενός συμβάντος με την εθνική του ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακόμα χειρότερα βρέθηκε θετικός σε τεστ για απαγορευμένες ουσίες, τρώγοντας «καμπάνα» 7 μηνών. Σαν μην έφτανε αυτό η Τσέλσι ξεκίνησε διαδικασίες για αποζημίωση της, με το ποσό να αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ! Ακόμα και σήμερα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε νομική διαμάχη, με τις προσφυγές του Ρουμάνου να πέφτουν στο κενό. Για την ιστορία ο Μούτου αποχώρησε για τη Φιορεντίνα το 2006.

Συνολικός απολογισμός: 38 συμμετοχές, 10 γκολ

Αντρέι Σεβτσένκο

Ίσως ο παίκτης αυτής της λίστας που είχε τις λιγότερες πιθανότητες να… αποτύχει. Κάτοχος της Χρυσής Μπάλας του 2004, ο Ουκρανός ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς του πλανήτη για την πρώτη πενταετία της νέας χιλιετίας. Μετά το πέρας Μουντιάλ του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας, ο 30χρονος τότε Σεβτσένκο άφησε τη Μίλαν μετά από 6 χρόνια γεμάτα επιτυχίες και πολλά γκολ. Το κόστος της μεταγραφής (45 εκατομμύρια ευρώ), έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ συλλόγου που άνηκε στον Μικαέλ Εσιέν, αλλά και το ποσό που δόθηκε για παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ. Και κάπου εκεί ξαφνικά ο Αντρέι σταμάτησε να σκοράρει

.Μετά από μια αναποτελεσματική πρώτη χρονιά με 51 συμμετοχές και μόλις 14 γκολ, ήρθαν οι τραυματισμοί και περισσότερες δυσκολίες τη δεύτερη. Η Μίλαν έσπευσε να σώσει τον άλλοτε αστέρα της κλείνοντας τον δανεικό για τη σεζόν 2008-09, όμως ούτε εκεί κατάφερε να ανεβάσει ξανά την απόδοσή του. Τελικά το 2009 επέστρεψε πίσω στην Ουκρανία και τη Ντιναμό Κιέβου, όπου και έμεινε μέχρι την απόσυρσή του το 2012.

Συνολικός απολογισμός: 77 συμμετοχές, 22 γκολ

Φερνάντο Τόρες

Η πολυσυζητημένη μεταγραφή του Φερνάντο Τόρες από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι… πόνεσε σχεδόν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Στις 3 και κάτι ψιλά σεζόν του στο λιμάνι της Αγγλίας, ο πρωταθλητής κόσμου με την Ισπανία ήταν το σημείο αναφοράς των «ρεντς». Γρήγορος και με καλά τελειώματα, το διαμάντι της Μαδρίτης σκόραρε πολύ. Ωστόσο η κακή εικόνα της ομάδας του δεν του επέτρεπε να κερδίζει όσο θα ήθελε, καταθέτοντας τελικά αίτημα για μεταγραφή. Την ευκαιρία άδραξε η Τσέλσι, η οποία έβλεπε τον Ντρογκμπά να μεγαλώνει και ήθελε τον διάδοχό του. Κάπως έτσι μετά από 50 εκατομμύρια λίρες και το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής στην Αγγλία, ο Τόρες φόρεσε τα μπλε της ομάδας του Λονδίνου τον Ιανουάριο του 2011. Όμως οι δύο πλευρές απλά δεν ταίριαξαν ποτέ.

Από το άμεσο ποδόσφαιρο της Λίβερπουλ με τις γρήγορες αντεπιθέσεις, σε αυτό του υπομονετικού και αργού τέμπο της Τσέλσι, ο Ισπανός τα βρήκε σκούρα. Από τα πρώτα παιχνίδια του στο Λονδίνο φαινόταν πως εκτός αν η ομάδα χτιζόταν γύρω από τον ίδιο, η συνεισφορά του δεν θα έφτανε ποτέ τα επίπεδα που είχε στο «Άνφιλντ». Και καθώς κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, ο Τόρες δυσκολεύτηκε πολύ να ταιριάξει στα πλάνα των προπονητών του και σχεδόν ποτέ δεν απέδειξε πως άξιζε τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Φυσικά μερικές φορές το ταλέντο του δεν ήταν δυνατό να… κρυφτεί, θυμίζοντας τον παίκτη που λατρεύτηκε από τους φίλους της Λίβερπουλ. Σήμερα ακόμα και ο ίδιος αναγνωρίζει το λάθος του, σε μια απόφαση που σίγουρα θα ήθελε να είχε αποφύγει.

Συνολικός απολογισμός: 172 συμμετοχές, 45 γκολ

Αλβάρο Μοράτα

Ο έτερος Ισπανός της λίστας αντιμετώπισε τον ίδιο (αν όχι χειρότερο) εφιάλτη μόλις προσγειώθηκε στο Λονδίνο το 2017. Μετά από μια σπουδαία σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι «μερένχες» παραχώρησαν έναντι 60 «χαρτιών» τον νεαρό επιθετικό. Κάτι που αποδείχθηκε έξυπνη κίνηση για αυτούς και καταστροφική για την Τσέλσι.

Τόσο ο Μαουρίτσιο Σάρι όσο και ο Αντόνιο Κόντε δεν κατάφεραν να αναδιπλώσουν το ταλέντου του Ίβηρα μέσα από τα πλάνα τους, με τον ίδιο να μοιάζει ώρες-ώρες χαμένος μέσα στο γήπεδο. Οι εμφανίσεις του Μοράτα ήταν τόσο απογοητευτικές που στο Μουντιάλ του 2018 έμεινε εκτός αποστολής, ενώ μόλις ένα χρόνο νωρίτερα υπολογιζόταν ως ο βασικός επιθετικός των «ρόχας». Μόλις 18 μήνες μετά την αμφιλεγόμενη μεταγραφή του πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Μαδρίτη, αλλά για λογαριασμό της Ατλέτικο. Στην πατρίδα του βρίσκει πάλι σιγά-σιγά τα βήματα του, προσπαθώντας να αφήσει πίσω το σύντομο αλλά καταστροφικό πέρασμά του από την Αγγλία.

Συνολικός απολογισμός: 72 συμμετοχές, 24 γκολ

Εσείς τι πιστεύετε; Θα καταφέρει να αποφύγει την μοίρα των παραπάνω ο Βέρνερ και να πετύχει στην Τσέλσι;

[yop_poll id=”7″]

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version