ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
PODCAST: Θρυλικό έπος στο «Βίλα Παρκ» and more…
Το ερυθρόλευκο πάρτι υπό το βλέμμα των Πρίγκηπα Ουίλιαμ και Βαγγέλη Μαρινάκη (vids)
«Buzzer-beater» ο Ενζολά και προβάδισμα ενόψει τελικού η Φιορεντίνα (vid)
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)
Νέο… πάρτι της Λεβερκούζεν – Όλα ανοι«Χ»τά στην Μασσαλία! (vids)
Killer ο Βιρτς που «εκτέλεσε» και τη Ρόμα! (vid)
ΑΠΙΘΑΝΟ σουτ ο Έσε, 4-2 ο Ολυμπιακός! (vid)
Η Τσέλσι «πάτησε» την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Ισοφάρισε ο Ντιαμπί, ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ο Ελ Κααμπί! (vids)
Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους έχει… κρύο αίμα»!
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γουότκινς (vid)
Κάνει την Ευρώπη και πάλι να παραμιλάει ο Τζολάκης με αυτό που έπιασε! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν γκολ του Μπέιλι (vid)
0-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ξανά με Ελ Κααμπί! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: 0-1 με πλασεδάρα Ελ Κααμπί! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ντε Χέα-Εθνική Ισπανίας: Μια σχέση… ταραχώδης!

Ένα νέο λάθος του Νταβίντ Ντε Χέα με την εθνική ομάδα της Ισπανίας φέρνει πάλι στο προσκήνιο την ασταθή παρουσία του τερματοφύλακα με τους «Ρόχας», ανοίγοντας θέμα τερματοφύλακα (;)

Ντε Χέα-Εθνική Ισπανίας: Μια σχέση… ταραχώδης!

Συνέχεια στο… αξέχαστο ρεπερτόριο του με την εθνική Ισπανίας έδωσε στην αναμέτρηση με την Ουκρανία ο Νταβίντ Ντε Χέα. Ο τερματοφύλακας των «ρόχας» έκανε ένα σοβαρό λάθος το οποίο κόστισε ακριβά στην ομάδα του. Έτσι, συνεχίστηκε η μακρά σειρά λαθών του έμπειρου γκολκίπερ , ο οποίος μεταμορφώνεται σε κάποιον… αγνώριστο με το εθνόσημο στο στήθος. Πλέον στο στρατόπεδο των «ρόχας» φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στους τερματοφύλακες, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν υπερπλήρεις!

Το εφιαλτικό Μουντιάλ…

Αρχικά πρέπει να μελετήσουμε την μέχρι στιγμής παρουσία του παίκτη της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ στην εθνική. Ο Ισπανός έπρεπε να περιμένει καρτερικά την ευκαιρία του, καθώς ο κορυφαίος Κασίγιας ήταν μέχρι και το 2014 βασικός και αναντικατάστατος. Μάλιστα, πολλοί πίστευαν πως ο Ίκερ έπρεπε να αποχωρήσει γρήγορα από τους «Ρόχας» και να δώσει τη θέση του στον νεαρό Ντε Χέα.

Τελικά αυτό έγινε στο Euro του 2016, όταν και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε επέλεξε τον παίκτη της Γιουνάιτεντ ως βασική επιλογή. Οι «ρόχας» δεν κατάφεραν να προχωρήσουν πιο μακριά από τους «16» της διοργάνωσης, καθώς είχαν γίνει προβλέψιμοι. Ωστόσο αυτό δεν οφειλόταν στον τερματοφύλακα τους, ο οποίος δεν έφερε σημαντική ευθύνη σε κάποιο από τα 4 τέρματα που δέχθηκαν στη διοργάνωση.

Ο απόλυτος εφιάλτης ήρθε όμως 2 χρόνια αργότερα, στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Προερχόμενος από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο Μαδριλένος ήθελε να ξεχωρίσει με την εθνική. Και το κατάφερε. Για όλους τους λάθος λόγους. Η παράλογη απομάκρυνση του Χουλέν Λοπετέγκι από τον πάγκο 2 μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ήταν καταστροφική για τους Ισπανούς. Με λύση ανάγκης τον άπειρο Φερνάντο Ιέρο, οι «ρόχας» θα βίωναν μια εφιαλτική πορεία. Και ο Ντε Χέα (δεν) θα έβαζε το χέρι του να το αποτρέψει.

Μόνο στη φάση των ομίλων, ο Ντε Χέα δέχτηκε 5 τέρματα, 3 κόντρα στην Πορτογαλία και 2 από το Μαρόκο! Η Ισπανία πέρασε στους «16», όμως η Ρωσία έκαμψε την αντίσταση της στα πέναλτι πετώντας της εκτός, τελειώνοντας το μαρτύριο του Ντε Χέα. Ο συνολικός απολογισμός είναι πραγματικά αποκαρδιωτικός. Σε συνολικά 5 σουτ στον στόχο, ο Ισπανός μέτρησε μόλις 1 επέμβαση δεχόμενος 4 γκολ. Συνυπολογίζοντας και τα δύο πέναλτι με Πορτογαλία και Ρωσία, τα συνολικά γκολ ανεβαίνουν στα 6. Το εφιαλτικό 6/7 δείχνει πως σχεδόν ό,τι πήγαινε μέσα… έγραφε. Αριθμοί τραγικοί για τον οποιονδήποτε, ειδικά για έναν παίκτη όπως ο Ντε Χέα.

…και ο (μεγάλος) κατήφορος

Αυτό το Μουντιάλ έμελλε να είναι η αρχή μιας πολύ κακής σειράς εμφανίσεων του κατά τα άλλα εξαιρετικού Ντε Χέα. Οι μνήμες των πρώτων χρόνων του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξυπνούσαν πάλι. Τότε που ήταν η προσωπική (ακριβή) επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για αντικαταστάτης του Έντβιν φαν ντερ Σαρ. Η προσαρμογή του στην Αγγλία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, δεχόμενος πολύ έντονη κριτική για την ικανότητα του να μπλοκάρει τη μπάλα αλλά και στις εξόδους του. Πρόβλημα το οποίο έγινε αισθητό ξανά.

Με τα Μέσα να τον «καρφώνουν» για τις εμφανίσεις του με το εθνόσημο, η ψυχολογία του Ισπανού ταράχτηκε. Από τα 28 γκολ παθητικό και τις 115 αποκρούσεις της σεζόν 2017-18 με σχεδόν με 50 % σε ανέπαφες εστίες, μόλις έναν χρόνο μετά σημείωσε νέο ρεκόρ. Αυτή τη φορά αρνητικό. Τα 54 γκολ που δέχθηκε η Γιουνάιτεντ το επόμενο έτος στην Πρέμιερ ήταν η χειρότερη άμυνα της ομάδας τον 21ο αιώνα. Αν και δεν έφερε ο ίδιος αποκλειστική ευθύνη για αυτή την τεράστια αλλαγή, η πτώση της φόρμας του ήταν αισθητή.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Μπορεί τα ποσοστό ανέπαφων εστιών να ανέβηκε από το 18% στο 34%, αλλά τα 36 γκολ που δέχθηκε στο πρωτάθλημα παραμένουν πολλά. Σαν μην έφτανε αυτό, τα μεγάλα λάθη του μέσα στη χρονιά και ειδικά στον ημιτελικό του FA Cup με την Τσέλσι, έφεραν υπό αμφισβήτηση ακόμα και τη θέση του στη Γιουνάιτεντ.

Αν όχι Ντε Χέα ή Κέπα τότε ποιός;

Κάπως έτσι επιστρέφουμε στην τωρινή κατάσταση των «ρόχας». Σε λίγους μήνες πλησιάζει το εξ αναβολή Euro, ενώ το 2022 το Μουντιάλ επιστρέφει από τα γήπεδα του Κατάρ. Η Ισπανία έχει την τύχη να διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ στον κόσμο, διαθέτοντας ποιότητα σε κάθε θέση. Μάλιστα πολλοί Ισπανοί αναγκάζονται να μείνουν εκτός εθνικής ομάδας, καθώς πολύ απλά δεν γίνεται να χωρέσουν όλοι.

Ωστόσο η ασταθής πορεία του Ντε Χέα και ο εφιάλτης του Κέπα Αριζαμπαλάγκα στην Τσέλσι θέτουν θέμα τερματοφύλακα; Το απογοητευτικό ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ και την φετινή σεζόν έχει φέρει τον Νταβίντ Ντε Χέα ξανά υπό αμφισβήτηση. Ο Ντιν Χέντερσον προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν και λογικά δεν θα αργήσει η στιγμή που θα πάρει την ευκαιρία του. Ωστόσο είναι δυνατόν να αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα ως βασικός, αν η θέση του στον σύλλογο είναι στον πάγκο; Η λογική λέει όχι.

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του Κέπα στην Τσέλσι. Ο Βάσκος τερματοφύλακας έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα των «μπλε». Ακόμα, η απόκτηση του Εντουάρ Μεντί μόνο κακά νέα φέρνει για τον Ισπανό. Κακά νέα όμως είναι και για τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος από εκεί που φαινόταν πως είχε δύο κορυφαίας κλάσης τερματοφύλακες, πλέον ίσως χρειαστεί άλλες λύσεις.

Πάου Λόπεθ και Σέρχιο Ρίκο είναι οι δύο πρώτες πιθανές λύσεις. Ο πρώτος ωστόσο περνάει εξίσου δύσκολα στη Ρώμη, έχοντας χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα από τον Μιράντε. Μια ακόμα πιθανή λύση είναι ο… Βενιαμίν, Ουνάι Σιμόν της Μπιλμπάο, ο οποίος είδε χρόνο με την απομάκρυνση του… Κέπα! Ο τερματοφύλακας από τη Βιτόρια είναι μια ευχάριστη έκπληξη στην Ισπανία, κερδίζοντας και την πρώτη του κλήση στην εθνική το καλοκαίρι. Πλέον στα 23 του, θέλει να κάνει το πρώτο βήμα και να κερδίσει μια θέση σε μόνιμη βάση στους «ρόχας».

Προς το παρόν ο εκλέκτορας των Ισπανών ύψωσε αιγίδα προστασίας στον παίκτη του. Όπως είναι λογικό δεν θέλει να επηρεάσει αρνητικά τον ποδοσφαιριστή του. Όπως όλοι, γνωρίζει πως ο Ντε Χέα είναι υψηλότατης ποιότητας παίκτης. Ωστόσο για πόσο ακόμα θα κάνει υπομονή με τον 29χρονο πορτιέρο, προτού δώσει κάπου αλλού την ευκαιρία;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ