ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Το νέο «Φαινόμενο» του ποδοσφαίρου λέγεται Χάαλαντ!

Το μέλλον του ανήκει δικαιωματικά! Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι έτοιμος να κατακτήσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη τα επόμενα χρόνια και έχει ήδη κάνει την αρχή

Το νέο «Φαινόμενο» του ποδοσφαίρου λέγεται Χάαλαντ!

Ασυγκράτητο χείμαρρο θυμίζει η σύντομη παρουσία του Χάαλαντ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Μόλις 20 ετών, ο Νορβηγός έχει ήδη γίνει ένας παγκοσμίου κλάσης ποδοσφαιριστής. Με ελάχιστους όμοιούς του, ο νεαρός επιθετικός μπαίνει στο ζύγι της σύγκρισης με μύθους του αθλήματος, όντας ακόμα… αμούστακος. Όσο επιφυλακτικός και να είναι κάποιος σχετικά με την μελλοντική πορεία του, οι αριθμοί του και κυρίως η συμπεριφορά του στο γήπεδο δεν σου επιτρέπουν να βλέπεις διαφορετικά.

Δεν συγκρίνεται με κανέναν γιατί απλά… κερδίζει!

Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ μου κάτι παρόμοιο με τον Χάαλαντ σε αυτή την ηλικία. Μπορεί να βγήκε στο προσκήνιο σε επίπεδο αντρών μόλις στα 18 του, όμως ο Νορβηγός δεν αγωνίζεται σαν νεαρός ενήλικας. Η ποδοσφαιρική του ενηλικίωση ήρθε πάρα πολύ γρήγορα και η προσαρμογή του ήταν σχεδόν ακαριαία. Πολλοί πίστεψαν πως το περσινό ξεπέταγμα του με την Ζάλτσμπουργκ θα ήταν απλά μια αναλαμπή. Ένας ακόμη νέος ποδοσφαιριστής που αποκτά τα δικά του «10 λεπτά δημοσιότητας». Προερχόμενος και από μια χώρα που δεν είχε ποδοσφαιρική παράδοση όπως η Νορβηγία, αρκετοί δίστασαν. Όχι όμως η Ντόρτμουντ.

Γνωστή για την δουλειά που κάνει με τα πιτσιρίκια της Ευρώπης, η Βεστφαλία ήταν ο ιδανικός προορισμός για τον Χάαλαντ. Κάτι που το γνώριζε πολύ καλά όταν πήγε εκεί τον περασμένο Ιανουάριο. Προσφέροντας του ποδόσφαιρο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα, η Γερμανία ήταν σωστή επιλογή δεδομένης της… απειρίας του. Φυσικά όμως ένας παίκτης με το ταλέντο του Χάαλαντ δεν βρήκε κανένα εμπόδιο. Σε 42 παιχνίδια με την Ντόρτμουντ έχει ήδη σκοράρει 42 τέρματα! Ποσοστά ευστοχίας που θα ζήλευαν παίκτες όπως ο Ρονάλντο και ο Λεβαντόφσκι. Και όχι στην ηλικία των 20, αλλά στα κορυφαία χρόνια της καριέρας τους!

Ξεπερνά ακόμα και το «Φαινόμενο»!

Για να καταλάβουμε το πόσο καλός είναι ο Νορβηγός θα τον συγκρίνουμε με έναν από τους κορυφαίους του αθλήματος. Ο Ρονάλντο ή αλλιώς το «Φαινόμενο», ήταν ένας τρομακτικά καλός παίκτης στις αρχές της 3ης δεκαετίας της ζωής του. Στα 22 είχε ήδη 2 «Χρυσές Μπάλες» και ήταν ένα πραγματικό κανόνι. Στα 20 του είχε σκοράρει ήδη 98 γκολ καριέρας για Αιντχόφεν και Κρουζέιρο, δείχνοντας πως είναι κάτι παραπάνω από το «επόμενο μεγάλο ταλέντο». Μέσα στο ίδιο ηλικιακό διάστημα ο Χάαλαντ μετρά 110 γκολ! Και όμως, ένας παίκτης ο οποίος ήταν και παραμένει ο νεότερος που πήρε ποτέ «Χρυσή Μπάλα», βλέπει την πλάτη του Νορβηγού. Ένας πραγματικός μύθος του ποδοσφαίρου, του οποίου η σχετικά σύντομη αλλά απίστευτη κορυφή ήταν σήμα κατατεθέν του, ήδη βρίσκεται πίσω από τον Χάαλαντ.

Και αν όλα αυτά σας δεν σας έχουν βοηθήσει ακόμα να καταλάβετε την ταχύτητα με την οποία έρχεται ο Χάαλαντ, δείτε και αυτό. Στα 30 του χρόνια και όντας πλέον παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, το φαινόμενο είχε σκοράρει 14 τέρματα σε 40 συμμετοχές. Ε, ο Νορβηγός χρειάστηκε 10 χρόνια νωρίτερα και μόλις στο 1/4 των συμμετοχών (11) σκόραρε τον ίδιο αριθμό τερμάτων. Και όχι στο μεγαθήριο με τους παικταράδες που ήταν η Ρεάλ των Γκαλάκτικος, αλλά στην νεανική και ασταθή Ντόρτμουντ.

Τα 18 τέρματα σε μόλις 13 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του θεσμού σε τέτοιο χρονικό διάστημα. Παίκτες όπως Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι, Ραούλ, Εμπαπέ και Ανρί δεν πλησίαζαν καν την επίδοση του Χάαλαντ σε αυτή την ηλικία. Παράλληλα οι Αντριάνο (14), Βίγια (14), Τέβεζ (13) και Φαλκάο (12), ήδη μετρούν λιγότερα γκολ καριέρας από όσα ο 20χρονος σε… 1 και κάτι σεζόν!

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν μπαίνουμε στο τρυπάκι σύγκρισης των παραπάνω παικτών με τον Χάαλαντ. Τόσο το «Φαινόμενο», όσο και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είχαν και έχουν τη δική τους χάρη. Απλά εντυπωσιαζόμαστε με το πόσα πολλά έχει καταφέρει τόσο νέος και τόσο γρήγορα ένας γιγαντόσωμος πιτσιρίκας από τη Νορβηγία.

Το Ντόρτμουντ είναι ήδη μικρό για αυτόν

Όσο και να με στενοχωρεί που το λέω σαν φίλος της Ντόρτμουντ, η Βεστφαλία φαντάζει πλέον μικρή για να τον κρατήσει. πριν από λιγότερες από 400 ημέρες, ο Χάαλαντ άφηνε την Αυστρία για να μετακομίσει στη γειτονική Γερμανία. Στο συμβόλαιο του φρόντισε να υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, σε περίπτωση που η Ντόρτμουντ θα βρισκόταν πλέον ένα σκαλί πιο χαμηλά από ότι ο ίδιος.

Κόντρα στη Σεβίλλη, η διαφορά δυναμικότητας των δύο πλευρών ήταν εμφανής. Ο Νορβηγός έπαιζε πραγματικά μόνος του μια ομάδα, η οποία προερχόταν από 7 παιχνίδια σερί με ανέπαφη εστία. Μετά από 2 γκολ και 1 ασίστ, οι Γερμανοί επικράτησαν δύσκολα με 2-3. Αν δεν υπολογίσουμε την επίθεση, η πλευρά της Ντόρτμουντ μετά βίας στεκόταν. Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο και πλήρωσαν την αναμέτρηση σε φθηνά λάθη στην πίεση της επιθετικής γραμμής των φιλοξενούμενων. Την ίδια ώρα η αμυντική γραμμή και τα χαφ έδειχναν να τα έχουν χαμένα και απλά να περιφέρονται στο γήπεδο.

Στο πρωτάθλημα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, όπου σχεδόν κάθε εβδομάδα οι Βεστφαλοί είναι αρνητικοί πρωταγωνιστές. Και όταν δεν χάσουν βαθμούς, η νίκη θα έχει έρθει δύσκολα, δια χειρός Χάαλαντ φυσικά. Ήδη η έλλειψη φιλοδοξίας αλλά και δουλειάς κάποιων συμπαικτών του τον απογοητεύει. Όμως ο ίδιος δεν το βάζει κάτω. Είναι αυτός που ξεκινάει πρώτος την δουλειά και τελειώνει τελευταίος.

Ο παραλληλισμός με τον Ρονάλντο νωρίτερα κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν. Και οι δύο παίκτες ξεχώρισαν και έκαναν βήμα μπροστά σε πολύ νεαρή ηλικία. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε μέσα στα χρόνια που ήταν υγιής να κατακτήσει σχεδόν τα πάντα σε συλλογικό αλλά και ατομικό επίπεδο. Παράλληλα, έχτισε επάξια το στάτους του ως θρύλος του αθλήματος και ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Ο Χάαλντ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, ίσως και σε καλύτερο. Η πείνα του φαίνεται πως είναι ακόρεστη και στόχος του είναι μόνο η κορυφή. Το πόσο ψηλά θα φτάσει είναι άγνωστο, όμως ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Κάποιοι άνθρωποι ήρθαν σε αυτό τον κόσμο για να ξεχωρίσουν. Ε, ο Έρλινγκ Χάαλαντ γεννήθηκε για να διαπρέψει στο ποδόσφαιρο!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ