ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μάρκο Ρόις είναι ο αρχηγός που όλοι θα θέλαμε στην ομάδα μας!

Ο Μάρκο Ρόις έχει ταυτίσει τη ζωή του με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ένας εμβληματικός αρχηγός που μας δείχνει ότι η αφοσίωση έχει ακόμα αξία στο ποδόσφαιρο.

Ο Μάρκο Ρόις είναι ο αρχηγός που όλοι θα θέλαμε στην ομάδα μας!

Ο Μάρκο Ρόις είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Ξεχασμένος σε ρομαντισμούς περασμένων ετών αποφάσισε να πορευτεί με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική. Η παγκόσμια κλάση του προσέλκυσε κατά καιρούς το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Για εκείνον η επιλογή ήταν πάντα μία. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο 31χρονος Γερμανός έκλεισε τα αυτιά στις σειρήνες και παρέμεινε πιστός στην αγαπημένη του ομάδα. Ακόμη κι αν αυτό του κόστισε σε χρήματα και σε δόξα. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας ήταν αδιαμφησβήτητα η δική του στιγμή. Μπορεί Χάαλαντ και Σάντσο να διέλυσαν τη Λειψία όμως αν υπήρχε ένας άνθρωπος μέσα στο γήπεδο που άξιζε αυτόν τον τίτλο αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάρκο Ρόις.

Αιώνια πιστός

Ο Ρόις γεννήθηκε με μια φανέλα και ένα κασκόλ της Μπορούσια. Κυριολεκτικά. Με καταγωγή από το Ντόρτμουντ, μεγάλωσε σε μια οικογένεια που λάτρευε την ομάδα. Για εκείνον η Μπορούσια ήταν μονόδρομος. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της ομάδας πριν καν κλείσει τα 8 του χρόνια κι ακόμα κι αν κάποια στιγμή αποχώρησε, το μόνο που σκεφτόταν ήταν πότε θα επιστρέψει. Κάτι που τελικά συνέβη το 2012 μετά από μια εξαιρετική τριετία στην Γκλάντμπαχ. Από τότε οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έψαχναν την περίπτωση του Ρόις. Ήδη από το 2011 η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησαν να τον αποκτήσουν. Μάταια. Ο Μάρκο τα έβλεπε όλα κιτρινόμαυρα.

Κι όταν η πολυπόθητη επιστροφή έγινε πραγματικότητα η λέξη μεταγραφή σταμάτησε να υπάρχει στο λεξιλόγιό του. Τι κι αν σε κάθε μεταγραφική περίοδο τα τηλέφωνα στα γραφεία της Μπορούσια δεν σταματούσαν να χτυπάνε. Κανένα μεγαθήριο δεν κατάφερε να κλέψει την καρδία του Ρόις. Ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ούτε η Τσέλσι. Φυσικά ούτε η Μπάγερν Μονάχου. Όσο οι πρωτοκλασάτοι συμπαίκτες του αποχωρούσαν για την αιώνια αντίπαλο ο Ρόις ούτε καν το σκεφτόταν. Ρόις

Σε κάθε ευκαιρία έκανε ξεκάθαρο ότι η Μπάγερν είναι κάτι που -σε αντίθεση με κάθε άλλο παίκτη της Μπουντεσλίγκα- εκείνον δεν τον αφορά. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Εδώ είναι το σπίτι μου και η οικογένειά μου. Πιστεύω πως ο κόσμος εκτιμά τους παίκτες που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Είναι σημαντικό για αυτούς να έχουν στην ομάδα τους παίκτες που σκέφτονται σαν τους φιλάθλους».

Η παραπάνω δήλωση είναι μια δήλωση που νομίζουμε ότι ο καθένας θα ήθελε να ακούσει από τον αρχηγό της ομάδας του. Η οικογένεια, το σπίτι, λέξεις που κάθε οπαδός σκέφτεται για την ομάδα που υποστηρίζει. Την οικογένειά σου και το σπίτι σου δεν τα εγκαταλείπεις όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μένεις εκεί, αγωνίζεσαι, δίνεις την ψυχή σου για ορθοποδήσουν. Εννέα χρόνια τώρα ο Μάρκο Ρόις δίνει ότι έχει και δεν έχει για την Μπορούσια Ντόρτμουντ και για εκείνον αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από κάθε τίτλο.

Μία σταθερά παγκόσμιας κλάσης

Μέσα σε αυτό το διάστημα από τη Ντόρτμουντ έχουν περάσει παίκτες οι οποίοι πρωταγωνίστησαν, πρωταγωνιστούν και θα πρωταγωνιστήσουν στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ειδικά στην επίθεση οι Βεστφαλοί ανέκαθεν ξεχείλιζαν από ποιότητα. Ο Ρόις αποτέλεσε την μοναδική σταθερά σε όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ήρθε στη Ντόρτμουντ η ομάδα προερχόταν από δύο σερί κατακτήσεις της Μπουντεσλίγκα. Εκείνη τη χρονιά με τον Κλοπ στο τιμόνι έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου ηττήθηκε από τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Ρόις έπαιζε στην επίθεση μαζί με τον Γκέτσε και τον Λεβαντόφσκι. Και οι δύο τα επόμενα χρόνια μετακόμισαν στους Βαυαρούς.

Στη συνέχεια ο Γερμανός πλαισιώθηκε από τον Ομπαμεγιάνγκ, τον Μικιταριάν και -για μόλις ένα χρόνο- τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Με όλους συνεργάστηκε άψογα δημιουργώντας μια επιθετική γραμμή που δημιουργούσε και σκόραρε ακατάπαυστα. Όλοι κίνησαν για άλλες πολιτείες, όμως αυτός φυσικά παρέμεινε. Τώρα πια έχει δίπλα του δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές που αναμένεται να αφήσουν εποχή.

Οι Τζέιντον Σάντσο και Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε αυτές τις ηλικίες και μαζί με τον γερόλυκο Ρόις διέλυσαν τη Λειψία στον τελικό Κυπέλλου. Οι δυο τους σύντομα αναμένεται να πάρουν μεγάλες μεταγραφές και να γεμίσουν με χρήματα τα ταμεία του συλλόγου. Ο Ρόις θα είναι εκεί και θα περιμένει τους επόμενους παρτενέρ του. Όπως τόσα χρόνια θα αποτελεί το σημείο αναφοράς της ομάδας και αυτόν που όλοι θα ψάχνουν στα δύσκολα.

Διότι μπορεί η πίστη του στη Ντόρτμουντ να του στέρησε αναγνώριση όμως ο Μάρκο Ρόις ήταν και παραμένει ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Ακόμα κι αν έχει σταθεί πολλές φορές άτυχους με τραυματισμούς η αξία του είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Τα 138 γκολ και οι 96 ασίστ σε 313 συμμετοχές είναι απλά η επιβεβαίωση της επιρροής του Ροίς στο παιχνίδι της Μπορούσια όλα αυτά τα χρόνια. Ένας από τους πιο ταλαντούχος παίκτες της γενιάς του που στην καλή του μέρα είναι κυριολεκτικά ασταμάτητος.

Ένας τίτλος για τον αρχηγό Ρόις

Για όλους τους παραπάνω λόγους η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μια τεράστια στιγμή για τον Ρόις. Γιατί οι τίτλοι με την ομάδα της καρδιάς σου μετράνε διπλά και τριπλά. Το να σηκώσεις ένα τρόπαιο με τη φανέλα που λάτρεψες από μικρός αποτελεί το όνειρο εκατομμυρίων παιδιών ανά τον κόσμο. Ο Ρόις σήκωσε το Κύπελλο και από την έκφραση του προσώπου μπορούσες να καταλάβεις πόσα σημαίνει για αυτόν. Το ίδιο και από τις αντιδράσεις των συμπαικτών του.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ το πρώτο πράγμα που έκανε στο γκολ του ήταν να δείξει τον αρχηγό του. Η Μπορούσια καθάρισε την υπόθεση από νωρίς. Με 3-0 μπροστά από ημίχρονο όλοι γνώριζαν που θα καταλήξει ο τίτλος. Το μόνο που σου κρατούσε το ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη του αγώνα ήταν η σκέψη του Ρόις να σηκώνει το τρόπαιο. Ο 31χρονος Γερμανός ήταν αυτός που έπρεπε στον τελικό. Η απόδοσή του κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με των δύο νεαρών σούπερ σταρ της ομάδας. Μαζί πήραν τη Ντόρτμουντ απ’ το χέρι και την οδήγησαν στον πρώτο τίτλο της μετά από τέσσερα χρόνια. Ρόις, Χάαλαντ

Μόλις τον δεύτερο σημαντικό τίτλο (εκτός των Σούπερ Κάπ) που κατακτά ο Ρόις στην καριέρα του. Μπορεί μάλιστα να είναι και ο τελευταίος αλλά είμαστε σίγουροι ότι λίγο τον νοιάζει. Για τον αρχηγό αυτό που μετράει είναι ότι μπορεί να παραμένει υγιείς και να δηλώνει παρόν όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του.

Όχι ο Ρόις δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε με βάση τις τεράστιες δυνατότητες του. Όχι δεν θα τον μνημονεύουν τόσοι όσο αν είχε πάει σε μια από τις ομάδες που τον ήθελαν κατά καιρούς. Σίγουρα όμως θα μείνει ανεξίτηλος στην ιστορία της Ντόρτμουντ και στις μνήμες των οπαδών της. Είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι αυτό είναι που τον αφορά περισσότερο από οτιδήποτε. Γιατί ακόμα και στο σημερινό ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αγοράζονται. Η σχέση του Ρόις με τη Ντόρτμουντ είναι ένα από αυτά τα πράγματα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ