ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πάει το πρωτάθλημα για την Παρί και τώρα τελικός με Λιόν! (vid)
Ευρωπαία Ρόμα με Λουκάκου… πορθητή (vid)
Αλεξάντερ Σόρλοθ: Ο φορ που ισοπέδωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)
Ο Αντσελότι έβαλε… φωτιά με μία ατάκα του πριν τον τελικό του Champions League!
Μένουμε Μαδρίτη – Άλλος ένας στυλοβάτης παραμένει στη «Βασίλισσα»
Γκουαρντιόλα: «Είμαι πιο κοντά στο να αποχωρήσω παρά να μείνω»
Η «βασίλισσα» είπε να το «Χ»αρεί λίγο και δεν έπαιξε άμυνα! (vid)
Ατλέτικο και Σιμεόνε παραδόθηκαν στις ορέξεις της διαστημικής Οσασούνα (vid)
«Ντόπες» από Αρτέτα στον κόσμο της Άρσεναλ: «Μην είστε ικανοποιημένοι! Θα πετύχουμε πιο πολλά!» (vid)
Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε το Μονζουίκ με χορταστικό «τρίμπαλο» (vid)
Ο Λεβαντόφσκι… πέταξε τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο τέρμα της (vid)
Ο «γίγαντας» της Λίβερπουλ λύγισε μπροστά στον Κλοπ: Τα δάκρυα του Φαν Ντάικ! (vid)
O Ντούμφρις «πάγωσε» τη Λάτσιο και έδωσε τον βαθμό στην Ίντερ (vid)
Ο Κλοπ ανακοίνωσε με βροντερή φωνή τον νέο προπονητή της Λίβερπουλ (vid)
Η Τσέλσι θεωρούταν… τελειωμένη αλλά βγήκε στην Ευρώπη!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Πρεμιέρα με το δεξί χωρίς να γοητεύσει η Μίλαν (vid)

Στη φετινή πρεμιέρα της στη Serie A, η Μίλαν κέρδισε με 1-0 την Σαμπντόρια, σε ένα παιχνίδι που «πετάει» την εμφάνιση και κρατάει μόνος τους βαθμούς.

Πρεμιέρα με το δεξί χωρίς να γοητεύσει η Μίλαν (vid)

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Serie A, η Μίλαν φιλοξενήθηκε από την Σαμπντόρια στο στάδιο «Λουίτζι Φεράρι». Οι «ροσονέρι» χωρίς να παίξουν θελκτικό ποδόσφαιρο, κατάφεραν σε μία από τις ελάχιστες φάσεις της να πετύχουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Έτσι, με βάση την καλή αμυντική τους λειτουργία πήραν ένα τρίποντο ψυχολογίας, δεδομένου ότι μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μίλαν ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 αλλά όταν είχε τη μπάλα στα πόδια της τα εξτρέμ της έμπαιναν μέσα και τα μπακ έδιναν το πλάτος. Την ίδια ώρα ο Τονάλι γινόταν 3ος στόπερ και έδινε μία ακόμη επιλογή για πάσα.

Ο συγκεκριμένος σχηματισμός ήταν καθοριστικός για την επίτευξη του 1-0 μόλις στο 9ο λεπτό. Ειδικότερα, από ένα γέμισμα του Μενιάν, ο προωθημένος Καλάμπρια κέρδισε μία χαμένη μπάλα στη δεξιά πτέρυγα. Έτσι, σέντραρε και ο Ντίαζ που ερχόταν σαν τρέιλερ προς το πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο 45λεπτο, με τη Μίλαν να έχει ελαφρώς παραπάνω την κατοχή. Η Σαμπντόρια απείλησε για πρώτη φορά στο 26ο λεπτό, με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Γκαμπιατίνι, το οποίο απέκρουσε ο Μενιάν.

Η Μίλαν από μία στατική φάση έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, με τον Κρούνιτς να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Αουντέρο.  Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους «ροσονέρι» να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μην κινδυνεύουν.

Ο Πιόλι επέλεξε να κλειδώσει τη νίκη μέσω της άμυνας

Το 2o ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γκαμπιατίνι να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το λάθος του Ερνάντεζ και να πλασάρει πάνω στον Μενιάν.

Η Μίλαν από την πλευρά της πάντως, έμοιαζε ανίκανη να φέρει τη μπάλα με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 68ο λεπτό, ο Πιόλι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπενασέρ ενδυναμώνοντας το κέντρο του.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις στην επανάληψη, με τις 2 ομάδες να αδυνατούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, όπως θα ήθελαν. Στο 80ο λεπτό πέρασε ο Φλορέντσι στη θέση του Σαλαμάκερς. Έτσι, ήταν φανερό ότι ο Πιόλι ήθελε να εξασφαλίσει ότι η ομάδα του δε θα δεχτεί γκολ.

Στα τελευταία λεπτά, Σαμπντόρια πίεζε για ένα γκολ αλλά της έλειπε η τελική προσπάθεια. Έτσι, η Μίλαν, η οποία έχασε και ευκαιρία για το 2-0 με το Ρέμπιτς στο 90+3 κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ