ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Χρήστος Τζόλης συστήθηκε στο Νησί ακριβώς όπως έπρεπε!

Ο Χρήστος Τζόλης πραγματοποίησε ονειρικό ντεμπούτο με τη φανέλα της Νόριτς και έδειξε ότι ήρθε στην Αγγλία για να μείνει.

Ο Χρήστος Τζόλης συστήθηκε στο Νησί ακριβώς όπως έπρεπε!

Δύο γκολ, δύο ασίστ και μια νίκη θρίαμβος. Με αυτό το ντεμπούτο ο Χρήστος Τζόλης εμφανίστηκε πρώτη φορά στα αγγλικά γήπεδα. Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε ο 19χρονος Έλληνας εξτρέμ μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον. Στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη ο Τζόλης φιλοδοξεί όχι απλά να καθιερωθεί αλλά να κάνει μεγάλα πράγματα. Να γίνει ο πρώτος πραγματικά σπουδαίος Έλληνας μεσοεπιθετικός σε κορυφαίο επίπεδο. Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το κατάλληλο περιβάλλον της Νόριτς και ένα ντεμπούτο όνειρο

Οι σειρήνες από το εξωτερικό ηχούσαν εδώ και καιρό για τον Χρήστο Τζόλη. Ένα παιδί που ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα στο πολύ χαμηλού επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα. Κορυφαία κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ψάχτηκαν για την περίπτωσή του. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Λειψία είχαν τσεκάρει το νεαρό Έλληνα καθώς είδαν σε αυτόν μια εξαιρετική προοπτική. Κι ενώ το ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή ήταν για πολύ καιρό μεγάλο και έντονο στη συνέχεια κάπως ατόνησε. Το όνομά του έπαψε να απασχολεί την επικαιρότητα και αρκετοί θεώρησαν ότι τελικά ίσως παραμείνει για ακόμη μια σεζόν στην Ελλάδα.

Ευτυχώς κάπου εκεί εμφανίστηκε η Νόριτς η οποία με ένα ποσό πάνω από τα 11 εκατομμύρια έκανε τον παίκτη δικό της και τον έφερε στην Αγγλία. Τα «Καναρίνια» μπορεί να μην έχουν το ειδικό βάρος των ομάδων που αρχικά ψάχτηκαν για τον Τζόλη, έχουν όμως κάτι πολύ πιο σημαντικό. Χώρο. Ας μη γελιόμαστε. Ο Τζόλης όσο ταλαντούχος κι αν είναι πολύ δύσκολα θα έβρισκε αγωνιστικά λεπτά σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό σε κορυφαίο επίπεδο. Κατά πάσα πιθανότητα θα έπαιρνε παιχνίδια με τις ομάδες νέων ή θα δινόταν δανεικός. Τζόλης ντεμπούτο

Διαδικασίες περίεργες για την ψυχολογία ενός νέου παιδιού που κάνει το μεγάλο και ταυτόχρονα δύσκολο βήμα του εξωτερικού. Στη Νόριτς τα πράγματα είναι αλλιώς. Εκεί ο 19χρονος εξτρέμ θα πάρει ευκαιρίες και αγωνιστικά λεπτά απέναντι σε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα παίξει σε ένα πρωτάθλημα που σχεδόν κάθε ματς είναι ζωής και θανάτου.

Όλα αυτά σε μια ομάδα η οποία θα παλεύει για την επιβίωσή της. Με μια καλή χρονιά στη Νόριτς και την Πρέμιερ Λιγκ ο Τζόλης μπορεί να εκτοξεύσει τις μετοχές του. Αν μάλιστα κρίνουμε από το πρώτο του επίσημο παιχνίδι έχει πάρει πολύ σοβαρά αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Στο ματς Κυπέλλου κόντρα στη Μπόρνμουθ ο μικρός ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και έστειλε πολλαπλά μηνύματα ενόψει συνέχειας.

Πρωτόγνωρα ταχυδυναμικός για Έλληνας ο Τζόλης

Ο Τζόλης έχει όλα τα φόντα να κάνει μια σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό. Διαθέτει χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντά κανείς σε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αυτά βέβαια δεν είναι άλλα από τη δύναμη και την ταχύτητα. Ή με πιο απλά λόγια τα δύο πιο βασικά χαρακτηριστικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα που το παιχνίδι παίζεται σε απελπιστικά αργό ρυθμό, τα στοιχεία αυτά δεν είναι απαραίτητα για να ξεχωρίσει κάποιος. Βέβαια ακόμα κι έτσι όταν κάποιος ποδοσφαιριστής τα διαθέτει η διαφορά από τους υπόλοιπους είναι χαοτική.

Έτσι όπως παίζεται σήμερα το ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσει κάποιος χωρίς αυτά τα στοιχεία. Ειδικά όταν πρόκειται για θέσεις που απαιτούν ταχύτητα και έκρηξη. Ο Τζόλης στο ντεμπούτο το φάνηκε να ακολουθεί με άνεση το ρυθμό των υπολοίπων. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τον Κώστα Τσιμίκα. Αυτά τα δύο παιδιά διαθέτουν ταχυδύναμη που τους επιτρέπει να σταθούν σαν ίσοι στο πρωτάθλημα με τον πιο έντονο ρυθμό στον κόσμο. Μακάρι να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις και να αποτελέσουν ένα σούπερ δίδυμο για την αριστερή πλευρά της εθνικής τα επόμενα χρόνια. Τζόλης

Στην περίπτωση του Τζόλη εντύπωση προκαλούν και τα σωματικά του χαρακτηριστικά. Το κορμί του σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε κορμί 19χρονου παιδιού που τώρα ξεκινά την καριέρα του. Φαίνεται ότι έχει ρίξει αρκετή προσωπική δουλειά προκειμένου να δέσει και να γίνει στιβαρός. Δουλεύοντας καθημερινά σε μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει πραγματικό θηρίο.

Προσωπικά δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη περίπτωση Έλληνα ποδοσφαιριστή που πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια να έχει τέτοια χαρακτηριστικά. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και σε μια ομάδα που θα του δώσει ευκαιρίες τόσο νέος δημιουργεί μεγάλες προοπτικές. Όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που τόσο πολύ του λείπει ένας σταρ παγκόσμιας εμβέλειας.

Το μεγαλύτερο πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Προφανώς ο Τζόλης απέχει έτη φωτός από το να θεωρηθεί έστω ταλέντο παγκόσμιας εμβέλειας. Ακόμα δεν έχει πετύχει τίποτα. Βρίσκεται λιγότερο από δύο βδομάδες στη Νόριτς και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι είναι με διαφορά το μεγαλύτερο πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Με το εγχώριο ποδόσφαιρο σε μια από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας του, η παραγωγή καλών ποδοσφαιριστών βρίσκεται σε παύση.

Κάτι τέτοιο αποτυπώνεται και στην κατρακύλα της εθνικής ομάδας που έχει να δει τελικά μεγάλης διοργάνωσης από το 2014. Δεν γνωρίζουμε αν φταίνε οι υποδομές ή έλλειψη ταλέντου όμως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Μετά τη γενιά των Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μήτρογλου δεν έχουμε δει κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή να κάνει σπουδαία πράγματα στο εξωτερικό. Ο Χρήστος Τζόλης είναι ο πρώτος μετά από καιρό που γεννά την ελπίδα για κάτι τέτοιο. Θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τον Τσιμίκα όμως έχοντας μπροστά του τον καλύτερο αριστερό μπακ στον κόσμο δύσκολα θα καθιερωθεί στη Λίβερπουλ.

Ο Τζόλης από την άλλη έχει την ευκαιρία να κερδίσει άμεσα μια θέση βασικού στην εντεκάδα της Νόριτς. Κι όπως έχουμε δει συχνά στο παρελθόν μια καλή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ -ακόμα και σε ομάδα που βρίσκεται χαμηλά- είναι ικανή να ανοίξει μεγάλες πόρτες. Πόρτες που όλοι ελπίζουμε να ανοίξουν για τον μικρό. Όχι γιατί του έχουμε κάποια ιδιαίτερη αδυναμία, αλλά επειδή επιθυμούμε διακαώς έναν σούπερ σταρ Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Για μια χώρα που με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο λατρεύει το ποδόσφαιρο, η ανάδειξη ενός τέτοιου παίκτη θα σημαίνει πολλά. Ο Τζόλης μπορεί -όπως είπαμε και παραπάνω- να απέχει πολύ από αυτό το επίπεδο, είναι όμως η μεγαλύτερη ελπίδα αυτή τη στιγμή. Γιατί με όσα συμβαίνουν στη Σούπερ Λιγκ το βλέμμα μας στρέφεται όλο και περισσότερο στα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Θα είναι λοιπόν πολύ όμορφο και αρκετά ενδιαφέρον να βλέπουμε έναν πιτσιρικά που γνωρίσαμε στα ελληνικά γήπεδα να μεγαλουργεί εκεί. Έτσι δεν είναι;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ