ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ – Μπάγερν: ΜΥΘΙΚΗ επέμβαση Λούνιν σε γυριστό του Κέιν! (vid)
Τεράστια δήλωση Ιμπόρα: «Θα αντάλλαζα ένα Europa για το Conference με τον Ολυμπιακό»
Το ηχηρό «όχι» του Νόιερ στον Βινίσιους – Δεν χάνεται αυτή η ευκαιρία! (vid)
Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να υπάρξει κι άλλο σημαντικό παιχνίδι»
Ρεάλ – Μπάγερν: Άρρωστη ατμόσφαιρα στο Μπερναμπέου – «Βασίλισσα»… για πάρτη σου (vid)
Conference League: Ξανά στον τελικό η Φιορεντίνα και περιμένει Βίλα ή Ολυμπιακό! (vids)
Αισχροί οπαδοί της Ρεάλ λίγο πριν τον «τελικό» με Μπάγερν – «Μέσι είσαι…π@@ γιος» (vid)
Γιουνάιτεντ: Βρήκε στόπερ από την Ιταλία – Σπάει ρήτρα… με 55 εκατ. ευρώ!
Μπριζ – Φιορεντίνα: Ο Βανάκεν φέρνει τα πάντα στα ίσια! (vid)
Συγκλονιστικός Φέρντιναντ – «Δεν πατάω το σήμα της Ρεάλ! Σεβασμός στην ιστορία» (vid)
Ρεάλ – Μπάγερν: Οι 11αδες… που θα «ματώσουν» για να πάνε τελικό! (pic)
O Τομιγιάσου θέλει ένα πράγμα με την Άρσεναλ και αυτό είναι σχεδόν… αηδιαστικό!
Ο Τούχελ στην πιο δύσκολη ερώτηση που του έγινε απάντηση με… σιωπή!
Ντεσαγί για Μπαπέ: «Μεγάλο λάθος η Ρεάλ Μαδρίτης… Καλύτερα να πάει Σ. Αραβία!»
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Η πορεία της ως τον τελικό είναι αξιοθαύμαστη! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Νούνο κάνει στην Τότεναμ αυτό που ήθελε ο Μουρίνιο!

Η Τότεναμ κατάφερε να αποφύγει μια μεγάλη κρίση πριν λίγες εβδομάδες και με τον Νούνο στον πάγκο της δείχνει να έχει επιστρέψει στο σωστό μονοπάτι.

Ο Νούνο κάνει στην Τότεναμ αυτό που ήθελε ο Μουρίνιο!

Η Τότεναμ στην πρώτη θέση της Premier και η Άρσεναλ στην τελευταία… Να και κάτι που κανένας δεν περίμενε να δει πριν λίγες εβδομάδες στην Αγγλία. Μόνη πρώτη και με το απόλυτο 3 στα 3, η Τότεναμ που για 2 και κάτι μήνες παρακάλαγε για προπονητή έχει το καλύτερο ξεκίνημα στην Premier. Σφιχτή αμυντικά και κυνική στις ευκαιρίες της, η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο δείχνει να έχει αφήσει πίσω της τις εσωτερικές της κρίσεις.

Άργησε, αλλά βρήκε τον σωστό άνθρωπο

Περισσότερο σκορποχώρι μου θύμιζε προσωπικά η Τότεναμ σαν σύλλογος πριν λίγους μήνες. Μπορεί να μην είχε φτάσει στο επίπεδο της σημερινής Άρσεναλ (θα μιλήσουμε και για αυτό κάποια στιγμή), αλλά η λειτουργία της φαινόταν τουλάχιστον… ερασιτεχνική. Δεν νοείται ομάδα επιπέδου πρώτης κατηγορίας (πόσο μάλλον του λεγόμενου  «Big-6»), να είναι χωρίς προπονητή για 2 και κάτι μήνες! Ακόμα και αν είναι στο τελείωμα της σεζόν ή στην προετοιμασία, είναι αδύνατο να σχεδιάσεις πορεία χωρίς… αρχιτέκτονα!

Η λίστα αυτών που «ακύρωσαν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους «πετεινούς» ιδιαίτερα μεγάλη. Χρειάστηκε να φτάσουμε στις 30 Ιουνίου για να ανακοινωθεί επιτέλους η πρόσληψη ενός προπονητή στους Λονδρέζους. Και με τη σεζόν να ξεκινάει στα μέσα Αυγούστου, ο κάθε προπονητής που θα καλούταν να αναλάβει θα είχε πολύ λίγο χρόνο να καταστρώσει τα πλάνα του. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ έπρεπε να γίνει αξιολόγηση του ρόστερ, ορισμός στόχων σε παίκτες, η απόκτηση τους, το κόψιμο των μη αναγκαίων και η θεσμοθέτηση νέων τακτικών. Παράλληλα, έπρεπε να πείσουν και τον εμφανώς απογοητευμένο Χάρι Κέιν να μείνει στην ομάδα. Και όταν ξεκινάς με τόσο… χύμα πλάνο, όχι τον Κέιν, ούτε παίκτη της Β’ ομάδας δεν πείθεις.

Ο Νούνο όμως τα κατάφερε. Και για αν είμαστε ειλικρινείς, όχι μόνο ο Νούνο αλλά και ο νυν αθλητικός διευθυντής, Φάμπιο Παρατίτσι. Σίγουρα είμαστε ακόμα πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν για να κρίνουμε αποφάσεις και πορείες. Όμως ένα «παράσημο» μπορεί να δοθεί στους δύο άντρες. Αναλαμβάνοντας, ο 47χρονος προπονητής έμπαινε μέσα στο… στόμα του λύκου κλείνοντας σε μια ομάδα υπό κρίση. Με το μεγάλο αστέρι να φεύγει, την παλιά φρουρά να γερνά και έναν πρόεδρο… ιδιαίτερο, η δουλειά στην Τότεναμ απείχε πολύ από το ιδανικό.

Ήδη η Τότεναμ έχει 3 νίκες σε 3 παιχνίδια, ενώ δεν έχει δεχθεί γκολ. Ναι, με 3 γκολ ενεργητικό δεν την λες και την χαρά του επιθετικού ποδοσφαίρου. Όμως έχει πετύχει κάτι που δεν κατάφερε να πιάσει ούτε ο μετρ του είδους του, Ζοσέ Μουρίνιο. Αποτελεσματικότητα. Κυνική μέχρι… αηδίας, στις λίγες φάσεις που έχει δημιουργήσει έχει βρει λύση. Κάτι που ακόμα και καλύτερες ομάδες της αδυνατούν να πετύχουν.

Οι στοχευμένες κινήσεις της Τότεναμ

Όπως προαναφέρθηκε, το μεγάλο στοίχημα της Τότεναμ το καλοκαίρι ήταν να μεταπείσει τον Χάρι Κέιν σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει. Ο Άγγλος έκανε όσα μπορούσε τόσα χρόνια, όμως ο τίτλος ήταν ακόμα κάτι που έψαχνε. Με το φετινό Λιγκ Καπ να χάνεται στον τελικό και πλησιάζοντας πλέον τα 28 του, ο Κέιν ζήτησε να φύγει. Και με την εικόνα που είχαν οι «πετεινοί», δεν φαίνεται περίεργο το γιατί το ζήτησε.

Και εκεί μπορούμε να πούμε πως χτύπησε το σωστό καμπανάκι για την Τότεναμ. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι πετεινοί απέκτησαν παίκτες που μπορούσαν να αλλάξουν την γνώμη του Κέιν. Πρώτος και καλύτερος, ο μεγάλος κερδισμένος του Copa America, Κριστιάν Ρομέρο έκλεισε με την έξυπνη μορφή δανεισμού και αγοράς στο μέλλον. Παίκτης-αποκάλυψη με την Αταλάντα και την «αλμπισελέστε», ο 23χρονςο ήρθε να σταματήσεις τις διαρροές των Αλντερβάιρελτν-Σάντσες.

Οι γνωριμίες του Παρατίτσι ήταν αρκετές για να πείσουν τον νεαρό αμυντικό να αγνοήσει ομάδες με μεγαλύτερο πρεστίζ και να πιστέψει στο πρότζεκτ των Λονδρέζων. Με τον ίδιο τρόπο και ο Τζίτζι Γκολίνι εντάχθηκε ως δανεικός στους «πετεινούς», έτοιμος να καλύψει ανά πάσα στιγμή των αρχηγό αλλά και προσεχώς 35άρη Ούγκο Γιορίς.

Παράλληλα, αποκτήθηκαν και δύο παίκτες, οι οποίοι πιστεύεται πως θα έχουν λαμπρό μέλλον στο Λονδίνο. Το χρυσό παιδί της Ισπανίας και της Σεβίλλης, Μπράιαν Χιλ πληρώθηκε ακριβά για να γίνει παίκτης της Τότεναμ. Στο ίδιο deal συμπεριλήφθηκε και ο Έρικ Λαμέλα, ο οποίος ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν. Παράλληλα, ο πολλά υποσχόμενος παίκτης της Μετς, Παπέ Σαρ «έκλεισε» και την επόμενη χρονιά θα φορά την φανέλα της ομάδας. Ένα ταλέντο που ήδη στα 18 του έχει κάνει την Γαλλία να παραμιλά.

Επαναξιολόγηση και ανακατανομή ευθυνών

Δεν ήταν μόνο όμως οι προσθήκες που έφεραν την ισορροπία στο ρόστερ. Παίκτες μα βαριά συμβόλαια και μικρό ρόλο στην ομάδα, αποχώρησαν για άλλες περιπέτειες. Ο Μούσα Σισοκό, ένας παίκτης που έχει ακούσει τα πάντα από τους οπαδούς της ομάδας έφυγε για την Γουότφορντ. Ο άλλοτε ικανότατος, αλλά πλέον γεμάτος ερωτηματικά Τόμπι Αλντερβάιρελντ πουλήθηκε σε καλή τιμή σε ομάδα του Κατάρ. Την στιγμή που γράφεται το κείμενο, γίνονται προσπάθειες αποδέσμευσης του υπερβολικά μέτριου Οριέ, ο οποίος αποτελεί μόνιμη πληγή στα δεξιά για την άμυνα. Και για αντικαταστάτης του προορίζεται ο ανεβασμένος και με κεκτημένη ταχύτητα από την Μπέτις, Έμερσον.

Με αυτά και με αυτά, θα έλεγε κάποιος πως το μπλοκάκι των επιταγών θα έχει μείνει από σελίδες. Δεν γίνεται να κάνεις τόσες προσθήκες και να μην πληρώσεις πολλά. Και όμως, με μόλις 10 εκατομμύρια «ζημιά», η Τότεναμ κάνει μαθήματα έξυπνων κινήσεων. Εν αντιθέσει με την Άρσεναλ…

Ένας από τους πάικτες που δικαίως όπως φαίνεται έπεισε πως δεν άξιζε να… ξεχαστεί ήταν ο Όλιβερ Σκιπ. Μόλις 20 ετών, ο νεαρός αμυντικός μέσος των «πετεινών» είναι ο οργανωτής που θες να έχεις στο κέντρο σου. «Ψημένος» πέρσι στην Νόριτς ως δανεικός, ο Άγγλος επέστρεψε στο Λονδίνο. Και μέχρι στιγμής δεν έχει χάσει ούτε λεπτό παιχνιδιού.

Κλείνοντας, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Όχι, δεν πιστεύω πως η Τότεναμ πάει για πρωτάθλημα. Τσέλσι, Λίβερπουλ και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ φαίνονται σε πολύ καλή κατάσταση. Όμως κατάφερε να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση και να αποφύγει μια τεράστια κρίση που θα την οδηγούσε σε ανοικοδόμηση. Οι παίκτες της δείχνουν να είναι πάλι ομάδα και όχι συνονθύλευμα. Το πρωτάθλημα δεν μοιάζει ρεαλιστικός στόχος, όμως το εισιτήριο του Champions League είναι μια καλή αρχή

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ