ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)
Μίλαν: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος προπονητής!
Φοβερή και τρομερή πρόταση για τον Φαν Ντάικ από τη Σαουδική Αραβία!
«Παίκτης της Ρεάλ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο»!
Ντόρτμουντ – Παρί: ΔΥΟ δοκάρια σε λίγα δευτερόλεπτα από Μπαπέ και Χακίμι! (vid)
Η Ρεάλ ήδη ετοιμάζει φιέστα στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα πριν την Μπάγερν!
Το πρώτο μεγάλο stop του Ντοναρούμα κόντρα στην Ντόρτμουντ! (vid)
Ντόρτμουντ – Παρί: Θύμισε Χάαλαντ η γκολάρα του Φύλκρουγκ! (vid)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ έδωσε… ρέστα στο ματς με την Παρί! (vid)
O Κόντε θέλει την μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι!
Μαρτύρησε τον Ζιρού ο προπονητής του: «Φεύγει για MLS»
Νέος θρίαμβος της Ρεάλ Μαδρίτης: Έπεισε τον Κρόος να πάρει τη μεγάλη απόφαση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Καμαβινγκά είναι η αρχή μιας μεγάλης αντεπίθεσης για τη Ρεάλ!

Η απόκτηση του Καμαβινγκά μπορεί να φάνηκε εκτός προγράμματος για τη Ρεάλ Μαδρίτης όμως πρόκειται για μια πραγματικά σπουδαία προσθήκη.

Ο Καμαβινγκά είναι η αρχή μιας μεγάλης αντεπίθεσης για τη Ρεάλ!

Λίγο πριν το φινάλε των μεταγραφών η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δικό της τον Εντουάρντο Καμαβινγκά. Η συγκεκριμένη κίνηση ξάφνιασε πολλούς και ως ένα βαθμό αυτό είναι λογικό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τα πάντα κινούνταν στον αστερισμό του Κιλιάν Μπαπέ. Οι «Μερένχες» προσπάθησαν σκληρά και βρέθηκαν μια ανάσα από τον μεγάλο τους πόθο. Τελικά η μεγάλη αυτή μεταγραφή αναβλήθηκε προς το παρόν, όμως ένας άλλος Γάλλος έμελλε τελικά να έρθει στη Μαδρίτη.

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά αποτελεί ένα από το κορυφαία ταλέντα στον πλανήτη και η Ρεάλ κατάφερε να τον πάρει με ένα εξαιρετικό ντιλ. Μπορεί για τους περισσότερους το κέντρο να ήταν η πιο πλήρης γραμμή της ομάδας όμως η συγκεκριμένη προσθήκη αφορά περισσότερο το μέλλον παρά το παρόν. Όχι γιατί ο Καμαβινγκά δεν είναι έτοιμος να βοηθήσει από τώρα, αλλά γιατί είναι μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει.

Τέτοιο Instagram έχεις ξαναδεί; Πάμε στοίχημα όχι! Οι… εικόνες μιλάνε από μόνες τους! 

Παίκτης χωρίς ταβάνι

Ο Καμαβινγκά είναι μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Στα 19 του μετράει ήδη δύο γεμάτες χρόνιες με τη Ρεν. Έχει ήδη παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει ήδη κληθεί στην εθνική Γαλλίας. Ένας ποδοσφαιριστής με αρχοντική παρουσία μέσα στο γήπεδο. Παίζει πάντα με το κεφάλι ψηλά, βλέπει γήπεδο, έχει μεγάλο διασκελισμό και κάνει όλες τις δουλειές στο χώρο του κέντρου. Αν και φαίνεται να νιώθει πιο άνετα ως κεντρικό χαφ μπορεί να ανταπεξέλθει και ως αμυντικό χαφ αλλά και σαν δεκάρι. Πολλά τρεξίματα, υψηλού επιπέδου τεχνική κατάρτιση και ικανός να μεταφέρει τη μπάλα καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις με αυτή στα πόδια.

Αρκετοί παρομοιάζουν το παιχνίδι του με αυτό του Πολ Πογκμπά. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία ανάμεσα στους δύο αλλά και σημαντικές διαφορές. Ο Καμαβινγκά φαίνεται πιο ισορροπημένος ανάμεσα σε επιθετικά και αμυντικά καθήκοντα ενώ ο Πογκμπά έχει σαφώς μεγαλύτερο ρεπερτόριο στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Βέβαια ο 19χρονος νέος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ακόμα στην αρχή της καριέρας του και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε δει την καλύτερη εκδοχή του. Μια εκδοχή που μοιάζει να μην έχει ταβάνι.

Μαζί με τον Πέδρι της Μπαρτσελόνα και τον Μπέλινγκχαμ της Ντόρτμουντ είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στη θέση του κεντρικού χαφ στις ηλικίες κάτω των 20 ετών. Η Ρεάλ πήρε έναν παίκτη που μπορεί άμεσα να εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων στον κόσμο και σε σημείο αναφοράς για το παιχνίδι της για πολλά χρόνια. Μάλιστα τα κατάφερε ξοδεύοντας μόλις 31 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Καμαβινγκά βρισκόταν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Ρεν και η τιμή του βρέθηκε σημαντικά χαμηλότερα από την πραγματική της αξία. Πολύ σημαντικό ότι ο ίδιος ο παίκτης ήθελε σαν τρελός να παίξει για την «Βασίλισσα» και την προτίμησε έναντι ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Παρί Σεν Ζερμέν που επίσης τον ήθελαν. Η Ρεάλ έχει ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι στα χέρια της που με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να αποδειχτεί υπερπολύτιμο για αυτήν.

Ώρα για αλλαγή φρουράς

Είναι αλήθεια ότι η μεταγραφή του Καμαβινγκά προξένησε εντύπωση σε αρκετό κόσμο και ο λόγος δεν ήταν η αμφισβήτηση της ποιότητάς του. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Οι λόγοι που η συγκεκριμένη κίνηση ξάφνιασε ήταν δύο. Πρώτον όλο το καλοκαίρι του όνομα του Καμαβινγκά δεν είχε συνδεθεί καθόλου με τη Ρεάλ. Τα πάντα έγιναν πολύ γρήγορα και ο παίκτης ανακοινώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Εκεί που άπαντες ασχολούνταν με το αν η Ρεάλ θα καταφέρει να πάρει τον Μπαπέ, ξαφνικά προέκυψε ο Καμαβινγκά. Ένας παίκτης που αγωνίζεται σε εντελώς διαφορετική θέση από τον σούπερ σταρ της Παρί. Από εκεί προκύπτει και ο δεύτερος λόγος. Η τελευταία γραμμή που χρειάζονταν ενίσχυση οι «Μερέχνες» ήταν τα χαφ. Εκεί υπάρχουν ποιοτικοί και αποδεδειγμένα ικανοί παίκτες όπως ο Κρος, ο Μόντριτς, ο Κασεμίρο και ο Βαλβέρδε.

Όλοι τους θεωρούνται εν δυνάμει βασικοί και πολύτιμοι για το κλαμπ. Τα κενά σε επίθεση και άμυνα είναι εμφανώς περισσότερα και σημαντικότερα. Θα περίμενε λοιπόν κανείς η Ρεάλ να αποκτήσει έναν παίκτη εκεί και όχι στα χαφ. Δεκτό. Όμως μετά το -προσωρινό- ναυάγιο με τον Μπαπέ οι  «Μερέχνες» είδαν μπροστά τους μια ευκαιρία. Είχαν τη δυνατότητα να πάρουν έναν παίκτη με τεράστιες προοπτικές, σε εξαιρετική ηλικία και σε χαμηλή τιμή. Και το έκαναν.

Η πρώτη χρονιά του Καμαβινγκά στη Μαδρίτη ξεκινά ιδανικά. Οι απαιτήσεις από εκείνον δεν βρίσκονται με το καλημέρα στα ύψη. Θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει και να παίξει δίπλα σε παίκτες που έχουν φάει τον πρωταθλητισμό με το κουτάλι. Μόντριτς, Κρος και Κασεμίρο ήταν στυλοβάτες όλων των τεράστιων επιτυχιών της Ρεάλ τα τελευταία χρόνια. Όμως με τον Κροάτη στα 36 και τον Γερμανό στα 32 και ξεζουμισμένους από τα τόσα ματς πρέπει σιγά σιγά να προετοιμάζεται το έδαφος για αλλαγή φρουράς. O 19χρονος Καμαβινγκά και ο 23χρονος Βαλβέρδε -ανανέωσε πρόσφατα μέχρι το 2027- είναι αυτοί που πιθανότατα θα πλαισιώσουν τον ακούραστο Κασεμίρο στο άμεσο μέλλον.

Τα καλύτερα έρχονται

Η αλλαγή φρουράς φυσικά δεν είναι κάτι που αφορά μόνο το κέντρο της Ρεάλ. Οι ελάχιστες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις σημαντικών παικτών και την πτώση στην απόδοση άλλων έχει δημιουργήσει μια στασιμότητα. Σε σχέση με την ομάδα που σάρωνε τα πάντα πριν μερικά χρόνια έχουν αλλάξει πολλά. Ο Κριστιάνο έχει φύγει εδώ και καιρό, φέτος ακολούθησαν και ο Ράμος με τον Βαράν. Ο Μπέιλ έχει κουράσει όποιον μιλάει ισπανικά, ο Μαρτσέλο μοιάζει με παλαίμαχο, ο Ίσκο το ίδιο.

Οι μόνοι από την ομάδα των επιτυχιών που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων είναι ο Καρίμ Μπενζεμά και ο πάντα τίμιος Λούκας Βάσκεθ. Σε αυτά τα χρόνια η Ρεάλ έχει προσπαθήσει να εντάξει κάποια νέα πρόσωπα. Άλλες φορές το κατάφερε και άλλες όχι. Βαλβέρδε, Κουρτουά και Μεντί έχουν προσφέρει σημαντικά, ενώ το ίδιο φαίνεται ότι θα ισχύσει και με τον Αλάμπα. Από την άλλη Αζάρ -τείνει να εξελιχθεί σε ανέκδοτο-, Βινίσιους, Ροντρίγκο, Μιλιτάο και Γιόβιτς ακόμα ψάχνονται.

Είναι φανερό πως η Ρεάλ χρειάζεται κάποια νέα πρόσωπα που δεν θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο αλλά θα πρωταγωνιστήσουν. Πρόσωπα φρέσκα, με την κλάση αλλά τη δίψα για να διακριθούν με τη φανέλα της. Ο Καμαβινγκά είναι μια μεταγραφή ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Στην Ρεάλ όμως ξέρουν ότι πρέπει να υπάρξει ανάλογη και πιο δυναμική συνέχεια. Πρώτος στόχος παραμένει ο Κιλιάν Μπαπέ. Με το συμβόλαιό του να λήγει του χρόνου και την επιθυμία του να παίξει για το κλαμπ δεδομένη, η «Βασίλισσα» μπορεί να τον φέρει χωρίς να δώσει τίποτα στην Παρί.

Αυτό της επιτρέπει να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Πάει κάπου το μυαλό σας; Αν όχι να σας υπενθυμίσουμε ότι από το καλοκαίρι του 2022 ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι διαθέσιμος έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα το σενάριο του χρόνου και οι δύο να είναι κάτοικοι «Μπερναμπέου» είναι σίγουρα εφικτό. Πάντως αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε με τον Καμαβινγκά η Ρεάλ ξεκίνησε ιδανικά το πέρασμα στη νέα εποχή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ