ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Βινίσιους αρχίζει να μοιάζει με τον παίκτη που ονειρεύτηκαν στη Ρεάλ!

Ο Βινίσιους Τζούνιορ είναι η ευχάριστη έκπληξη για τη Ρεάλ Μαδρίτης δείχνοντας πλέον ικανός να κάνει τη διαφορά για τους «Μερένχες».

Ο Βινίσιους αρχίζει να μοιάζει με τον παίκτη που ονειρεύτηκαν στη Ρεάλ!

O Βινίσιους μπορεί να είναι μόλις 21 ετών, αλλά αυτή είναι ήδη η τέταρτη σεζόν του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου ξεχώρισε από πολύ νωρίς με τη Φλαμένγκο και τράβηξε πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων. Πριν καν κλείσει τα 18 η «Βασίλισσα» αναγκάστηκε να ξοδέψει 45 εκατομμύρια ευρώ για να τον… καπαρώσει. Μετά από μια εξαιρετική πρώτη σεζόν ο Βραζιλιάνος εξτρέμ άρχισε να έχει πτωτική πορεία. Οι φωνές αμφισβήτησης με τον καιρό γίνονταν όλο και πιο έντονες. Πολλοί μιλούσαν για έναν σούπερ ταλαντούχο παίκτη που όμως του έλειπε η ουσία. Μετά από δύο χρονιές απόλυτης μετριότητας, βλέπουμε φέτος έναν άλλο Βινίσιους. Κάποιον που αρχίζει να μοιάζει με αυτό που όλοι στη Ρεάλ πίστευαν ότι μπορεί να γίνει όταν επένδυαν σε αυτόν το 2018.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Μια δύσκολη τριετία

Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσιζε να διαθέσει 45 εκατομμύρια ευρώ για ένα ανήλικο παιδί με ελάχιστες επαγγελματικές συμμετοχές πολλοί ξαφνιαστήκαν. Θέλοντας και μη ο Βινίσιους συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα. Όλοι ήθελαν να μάθουν ποιος είναι αυτός ο πιτσιρικάς που έκανε κοτζάμ Ρεάλ Μαδρίτης να ξοδέψει τόσα λεφτά για χάρη του. Το συγκεκριμένο γεγονός δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες και κατ’ επέκταση μεγάλη πίεση.

Ο Βινίσιους δεν ήταν ένας νεαρός παίκτης που ερχόταν με την προοπτική να βοηθήσει κάποια στιγμή στο μέλλον. Έπρεπε να αποδείξει με το καλημέρα ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Να επιβεβαιώσει τη φήμη που τον συνόδευε και που σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε από το πλαίσιο της μεταγραφής του. Στην πρώτη του χρονιά τα κατάφερε περίφημα και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Οι «Μερένχες» προέρχονταν από την κατάκτηση τριών σερί Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κριστιάνο και ο Ζιντάν είχαν μλις αποχωρήσει και το κλαμπ ετοιμαζόταν να μπει σε μια μεταβατική φάση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο 18χρονος τότε Βραζιλιάνος έμπαινε κατευθείαν στα βαθιά. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο χορτάρι όλοι κατάλαβαν πως πρόκειται για έναν παίκτη ιδιαίτερα ταλαντούχο. Από εκείνους που δεν μπαίνουν σε καλούπια, που ζουν και πεθαίνουν με την ντρίμπλα και την τεχνική τους. Βέβαια ανάλογα φανερό με το ταλέντο του ήταν και το πρόβλημα που είχε στο γκολ. Θα τελειώσει τη χρονιά με 3 γκολ και 11 ασίστ σε 31 συμμετοχές και πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Παρόλα αυτά τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα κυλήσουν σε ανάλογους ρυθμούς. Η έλλειψη ουσίας είναι κάτι που μονίμως τον κυνηγάει. Ξεχωρίζει σε κάποια μεμονωμένα παιχνίδια αλλά όχι με συνέπεια. Έχει καλές στιγμές αλλά και αρκετά κακές. Σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να καθιερωθεί ως βασικός, ποτέ δεν έγινε αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Κάποιοι έκαναν λόγο ακόμα και για ένα χαμένο στοίχημα ξεχνώντας ότι μιλάμε για ένα παιδί 21 ετών.

Μεταμορφωμένος στο φετινό ξεκίνημα

Τα 21 είναι μια απαγορευτική ηλικία για να τελειώσεις έναν τόσο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Οι ομάδες οφείλουν να προστατεύουν και να στηρίζουν αυτά τα παιδιά. Στην τελική έχουν επενδύσει σε εκείνα σημαντικά ποσά και μόνο να κερδίσουν έχουν αν καταφέρουν να τα «ξεκλειδώσουν». Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Βινίσιους μοιάζει ακριβώς έτσι. Ξεκλειδωμένος. Με σαφώς μεγαλύτερη ωριμότητα αλλά και αυτοπεποίθηση. Ο Αντσελότι δεν τον ξεκίνησε βασικό στα πρώτα δύο παιχνίδια και εκείνος τον εξέθεσε με τρία γκολ ερχόμενος από τον πάγκο. Στα επόμενα τέσσερα ματς έχει βρεθεί στην αρχική εντεκάδα με ανάλογα εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι έχει σκοράρει πέντε γκολ σε έξι παιχνίδια τη στιγμή που πρόπερσι είχε πέντε σε 38 εμφανίσεις και πέρσι έξι σε 49. Όπως καταλαβαίνετε η διαφορά είναι τεράστια. Ο Βινίσιους είναι μαζί με τον Καρίμ Μπενζεμά εκείνοι που βγαίνουν μπροστά για τη Ρεάλ στα πρώτα ματς της σεζόν. Ο Βραζιλιάνος δεν είναι απλά καλός, αλλά κομβικός για την ομάδα του Αντσελότι. Η ψυχολογία του έχει ανέβει, κάθε καλή εμφάνιση τον κάνει να νιώθει όλο και πιο σημαντικός, όλο και πιο άνετα.

Μοιάζει με έναν παίκτη ικανό να αποτελέσει τη βασική επιλογή μιας τόσο μεγάλης ομάδας. Να γίνει δηλαδή αυτός που όλοι στη Μαδρίτη ονειρεύονταν όταν τον έβλεπαν να οργιάζει με τη Φλαμένγκο. Βέβαια τίποτα από αυτά δεν θα έχει σημασία αν δεν υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια. Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Βινίσιους. Μπορεί κάλλιστα να τον απογειώσει και να αλλάξει το στάτους του σαν παίκτης.

Από την άλλη ένα πισωγύρισμα ενδέχεται να προκαλέσει μια επικίνδυνη στασιμότητα. Τώρα που έχει το μομέντουμ δεν πρέπει να το αφήσει να χαθεί. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή κάνει κοιλιά, οφείλει να επανέλθει. Με τους υπόλοιπους εξτρέμ της Ρεάλ σταθερά εκτός φόρμας, δύσκολα θα χάσει τη θέση του στην εντεκάδα. Αν μάλιστα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτή η θέση θα περιμείνει δική του για πολλά χρόνια ακόμα.

Σημαντικό για τη Ρεάλ να βγει το πρότζεκτ

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών έτσι και στου Βινίσιους ο ρόλος της ομάδας στην εξέλιξη του παίκτη είναι πολύ σημαντικός. Μέχρι στιγμής η Ρεάλ έχει δώσει στον Βραζιλιάνο εξτρέμ αρκετές ευκαιρίες. Παρά τις διακυμάνσεις στην απόδοσή του τα λεπτά συμμετοχής του ήταν σταθερά πολλά. Τώρα που για πρώτη φορά φαίνονται κάποια δείγματα συνέπειας πρέπει η στήριξη όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να αυξηθεί. Στη Μαδρίτη έχουν αποφασίσει να περάσουν σταδιακά σε μια επόμενη μέρα του κλαμπ, με φρέσκα πρόσωπα και νέους πρωταγωνιστές.

Σε αυτό το νέο πρότζεκτ κεντρική θέση έχουν μερικοί υπερταλαντούχοι και νεαρής ηλικίας ποδοσφαιριστές. Κάποιοι είναι ήδη στο ρόστερ (Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Ροντρίγκο, Μιλιτάο) και κάποιοι άλλοι (Μπαπέ, Χάαλαντ) βρίσκονται στο στόχαστρο για το άμεσο μέλλον. Ο Βινίσιους ανήκει φυσικά στην πρώτη κατηγορία. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση για το αύριο της ομάδας και συνιστά ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Στην Ρεάλ τον αντιλαμβάνονται ως έναν παίκτη που μπορούν να στηριχτούν πάνω του για πολλά χρόνια. Όχι ως κάποιον που θα συμπληρώνει το ρόστερ, αλλά ως βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της νέας Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτός ήταν ο στόχος από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε να δαπανηθεί ένα τόσο σημαντικό ποσό για την απόκτησή του. Θα είναι αποτυχία για τον σύλλογο η μη αξιοποίηση ενός παίκτη που ήρθε με τη ταμπέλα του «next big thing». Σε μια χρονιά που η «Βασίλισσα» μοιάζει ένα κλικ μπροστά από τους βασικούς της ανταγωνιστές, ο Βινίσιους έχει την ευκαιρία να λάμψει. Να συνδυάσει την καθιέρωσή του με έναν τίτλο ως πρωταγωνιστής.

Αν καταφέρει να πατήσει γερά στα πόδια του είναι βέβαιο ότι θα δούμε σπουδαία πράγματα από εκείνον τα επόμενα χρόνια. Όσο για την Ρεάλ μοιάζει να βρίσκει επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ. Μπορεί ακόμα να απέχει αρκετά από τα γνωστά της στάνταρ αλλά φαίνεται να γνωρίζει πως θα βρεθεί ξανά εκεί. Παίκτες με το ταλέντο του Βινίσιους μπορούν σίγουρα να την βοηθήσουν να φτάσει στον προορισμό της. Αρκεί να μη χάνονται οι ίδιοι στη διαδρομή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ