Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σουάρεζ: «Εγώ κέρδισα ατομικά βραβεία με τους αριθμούς μου, όχι με ψήφους»
Ατλέτικο Μαδρίτης

Σουάρεζ: «Εγώ κέρδισα ατομικά βραβεία με τους αριθμούς μου, όχι με ψήφους»

Ο στράικερ της Ατλέτικο, Λουίς Σουάρεζ, αναφέρθηκε αν μετανιώνει που δεν κέρδισε ποτέ τη χρυσή μπάλα και η απάντηση του ήταν αποστομωτική.

02.10.2021 | 09:43

O Λουίς Σουάρεζ έχει κατακτήσει αμέτρητα τρόπαια στην καριέρα του. Μετά την μεταγραφή του από τη Λίβερπουλ στη Μπαρτσελόνα κατάφερε να πανηγυρίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και να εξελιχτεί σε έναν από τους πιο φονικούς σκόρερ της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει κατακτήσει 2 φορές το ευρωπαϊκό παπούτσι. Αρχικά, βγήκε κορυφαίος σκόρερ των 5 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων το 2014 με 31 γκολ στη Λίβερπουλ. Δύο χρόνια αργότερα σκόραρε 40 γκολ με τη Μπαρτσελόνα και πήρε ξανά το βραβείο.

Ωστόσο, ουδέποτε δεν έχει πανηγυρίσει τη χρυσή μπάλα. Ο ίδιος, πάντως, δεν φαίνεται να στεναχωριέται πολύ γι αυτό και εξηγεί το λόγο σε συνέντευξή του στη Marca.

«Είμαι υπεράνω των ατομικών βραβείων. Κέρδισα 2 χρυσά παπούτσια στη εποχή του Μέσι και του Κριστιάνο και είμαι περήφανος γι΄αυτό, επειδή το πέτυχα χάρη στους αριθμούς μου και όχι χάρη σε ψήφους. Σκόραρα 3 γκολ κόντρα στη Ρεάλ χωρίς τον Λέο. Έκανα κάτι παρόμοιο στη Λίβερπουλ χωρίς τον Τζέραρντ. Ήμουν αρχηγός του Άγιαξ στα 21».

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η πλούσια τροπαιοθήκη του Σουάρεζ

Ο Σουάρες έχει κερδίσει 19 μεγάλα τρόπαια στην καριέρα του. Συγκεκριμένα μετράει 7 πρωταθλήματα (4 με τη Μπαρτσελόνα, 1 με την Ατλέτικο, 1 με την Νασιονάλ και 1 με τον Άγιαξ) καθώς και 1 Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, το 2011 πανηγύρισε το Κόπα Αμέρικα με την εθνική Ουρογουάης.

Επιπλέον έχει κερδίσει 2 φορές το ευρωπαϊκό χρυσό παπούτσι ενώ έχει αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ στην Eredivisie, στην Πρέμιερ Λιγκ και στη La Liga. Τέλος, έχει σκοράρει πάνω από 500 γκολ σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version