ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Τσάβι: «Ας ξεχάσουμε γρήγορα τη φετινή σεζόν που ήταν σκέτη ντροπή»
Δυνάστης της Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ξεπέρασε τον αείμνηστο Σαντιάγο Μπερναμπέου!
«Τάπωσε» τον Ρόι Κιν ο Χάαλαντ με απαξιωτική ατάκα!
Μεγάλη κίνηση από την Μπαρτσελόνα: Υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
Αλ Νασρ: On fire o Κριστιάνο με το «τέλειο» χατ-τρικ! (vids)
Στη Ρεάλ Μαδρίτης πρώτα γέλασαν με τα χάλια της Μπαρτσελόνα και μετά πανηγύρισαν το πρωτάθλημα! (pic)
Διπλό δώρο* Πάσχα από την Betsson
Με «ντόρτια» στην Μπαρτσελόνα έστεψε πρωταθλήτρια τη Ρεάλ η Χιρόνα και πέρασε στο Champions League! (vid)
Ο Χάαλαντ ΓΛΕΝΤΗΣΕ τη Γουλβς και «βλέπει» το Πρωτάθλημα! (vid)
Χιρόνα – Μπαρτσελόνα: Μαγικός Πόρτου και η Ρεάλ ήδη πανηγυρίζει! (vids)
Στην Premier League η Ίπσουιτς μετά από 22 χρόνια!
Χατ-τρικ στο ημίχρονο από τον Χάαλαντ και «καθαρίζει» η Σίτι τη Γουλβς! (vids)
Και ποιος δεν δάκρυσε με τη χειρονομία του Ρόις στο τέλος! (vids)
Η Ρεάλ νίκησε, αλλά ήδη ετοιμάζεται για Μπάγερν! (vid)
Ακόμη μία στιγμή μαγείας από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ντίας! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλη ανάγκη προσωπικότητες σαν τον Ντάνι Άλβες!

Η επιστροφή του 38χρονου Ντάνι Άλβες στο μέρος που δοξάστηκε φανερώνει πολλά για τη σημερινή κατάσταση της Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλη ανάγκη προσωπικότητες σαν τον Ντάνι Άλβες!

Η ιστορία του Ντάνι Άλβες στη Μπαρτσελόνα είναι γραμμένη με ολόχρυσα γράμματα. Βασικό μέλος της φοβερής ομάδας των «Μπλαουγκράνα» που σάρωσε τα πάντα την περασμένη δεκαετία και ίσως το καλύτερο δεξί μπακ που είδαμε ποτέ. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας ζωντανός θρύλος της στρογγυλής θεάς που ακόμα και στα 38 του διψάει για ποδόσφαιρο και διακρίσεις. Για εκείνον η επιστροφή στην ομάδα της καρδιάς του είναι το ιδανικό φινάλε μιας λαμπρής καριέρας. Για τη Μπαρτσελόνα όμως η αναγκαιότητα της επιστροφής του δείχνει την τεράστια έλλειψη προσωπικοτήτων στη σημερινή ομάδα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η… άγαρμπη επιστροφή ενός θρύλου

Δεν έχει κανένα νόημα να αναφέρουμε έργα και ημέρες του Ντάνι Άλβες στη Μπαρτσελόνα. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι και τι έχει κάνει με τη φανέλα των «Μπλαουγκράνα». Αν κάποιος δε γνωρίζει, ας νιώσει μια στιγμιαία ντροπή και ας γκουγκλάρει το όνομα του Βραζιλιάνου. Μια ιστορία γεμάτη τίτλους, στιγμές δόξας και ρεκόρ που μένουν ανεξίτηλα για πάντα. Στα οχτώ χρόνια που έμεινε στη Βαρκελώνη, ο Ντάνι Άλβες καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων ως ο κορυφαίος μπακ στον κόσμο. Για πολλούς -και για τον γράφων- ο καλύτερος στην ιστορία του παιχνιδιού.

Ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε το 2016 με τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους. Κάπως άγαρμπα η αλήθεια είναι, καθώς ο Άλβες ήθελε να παραμείνει στη Μπαρτσελόνα. Βέβαια αυτό είναι κάτι που κανείς δε θυμάται. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν κράτησε καμία κακία στην ομάδα και παρέμεινε ανοιχτά ένας ένθερμος υποστηρικτής της. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ο εμβληματικός Βραζιλιάνος επιστρέφει και ο κύκλος του στο κλαμπ, ανοίγει εξίσου άγαρμπα με τον τρόπο που έκλεισε.

Γιατί η αλήθεια είναι πως σε μια κανονική Μπαρτσελόνα, ο 38χρονος Ντάνι Άλβες θα είχε θέση μόνο σαν στέλεχος και όχι σαν ποδοσφαιριστής. Μπορεί για την ηλικία του να βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και να είναι ικανός να βοηθάει ουσιαστικά τις ομάδες που αγωνίζεται, όμως δεδομένα δεν θα αποτελούσε επιλογή ενός ελίτ κλαμπ. Η σημερινή Μπαρτσελόνα ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με ένα τέτοιο κλαμπ.

Η επιστροφή του Άλβες εκτός από συναισθηματική και συμβολική αξία, έχει εξίσου και αγωνιστική. Κι αν στο άκουσμα αυτής η πρώτη -αυθόρμητη- αντίδραση είναι θετική, μια πιο ψύχραιμη ματιά αναδεικνύει τα τεράστια κενά που έχει η σημερινή Μπαρτσελόνα. Το ρόστερ της έχει μεγάλη έλλειψη σε ποιότητα αλλά ακόμη μεγαλύτερη σε χαρακτήρες και προσωπικότητες. Στα δικά μας μάτια ο Ντάνι Άλβες, αν είναι εντάξει από πλευράς φυσικής κατάστασης, έχει εύκολα θέση στη βασική εντεκάδα.

Να σταθεί όρθια με κάθε τρόπο

Όσο κι αν προβληματίζει το γεγονός πως ένας 38χρονος που αποχώρησε πριν πέντε χρόνια, επιστρέφει και μάλιστα με αγωνιστικές αξιώσεις, είναι η αλήθεια. Και το καλύτερο που έχεις να κάνεις με την αλήθεια είναι να την κοιτάξεις κατάματα. Όσο σκληρή κι αν είναι. Η Μπαρτσελόνα βιώνει μια βαθιά κρίση που εξελίσσεται ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά μέτωπα. Οικονομικά, αγωνιστικά, αξιακά. Η αποχώρηση του Μέσι έφερε στην επιφάνεια όλα εκείνα τα προβλήματα που άπαντες γνώριζαν ότι υπήρχαν, όμως επέλεγαν να θάψουν κάτω από το χαλί. Ο Λαπόρτα είπε πολλά και ωραία λόγια όταν ανέλαβε τα ηνία, όμως τώρα κάνει τον… ανήξερο. Η Μπαρτσελόνα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι.

Η εικόνα του κλαμπ είναι εικόνα κατάρρευσης. Πέρα λοιπόν από κινήσεις εντυπώσεις και πρεστίζ, η Μπαρτσελόνα πρέπει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο μπορεί να την κρατήσει όρθια. Με οποιονδήποτε τρόπο. Η πρόσληψη του Τσάβι ήταν ένα πολύ καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ισπανός μπορεί να έχει αρκετά πράγματα να αποδείξει σαν προπονητής, όμως η θέση του στην ιστορία της ομάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο καθολικός σεβασμός και η απόλυτη αποδοχή που απολαμβάνει, προσφέρουν πολύτιμα πράγματα σε μια ομάδα που πάνω απ’ όλα ψάχνει το χαρακτήρα της.

Η επιστροφή του Ντάνι Άλβες γίνεται ακριβώς στην ίδια λογική. Στη λογική της συσπείρωσης δηλαδή. Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος έγιναν και οι δηλώσεις με άρωμα επιστροφής των Ινιέστα και Πουγιόλ. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για το σύλλογο, η παρουσία τέτοιων προσωπικοτήτων -σε οποιοδήποτε πόστο- μόνο καλό μπορεί να κάνει. Τέτοιες φιγούρες φέρνουν ενότητα, απορροφούν τους κραδασμούς και περιορίζουν την τοξικότητα. Έτσι προσφέρουν στην ομάδα αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη αυτή τη στιγμή. Χρόνο.

Χρόνο να συνέλθει, να πατήσει πιο γερά στα πόδια της, να βάλει σε μια τάξη το χάος που έχει προκύψει μετά από μια σειρά λάθος κινήσεων και επιλογών. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και οι χειρισμοί που απαιτούνται οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Η πρόσληψη Τσάβι και η επιστροφή Ντάνι Άλβες ήταν τονωτικές για το ηθικό, όμως υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει πάσα θυσία να αποφευχθούν.

Η απαραίτητη βοήθεια του κοινού

Όποιος περιμένει τα θέματα της Μπαρτσελόνα να λυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη μόνο από την επιστροφή ανθρώπων όπως ο Τσάβι και ο Ντάνι Άλβες είναι βαθιά νυχτωμένος. Όταν το σπίτι σου γκρεμίζεται δεν μπορείς να κάνεις πλάνα για να σηκώσεις δεύτερο όροφο. Πρέπει πρώτα να στερεώσεις τα θεμέλια. Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα οφείλουν να κατανοήσουν την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα τους και να γίνουν παράγοντας της ανάκαμψης της.

Οι τεράστιες επιτυχίες της τελευταίας δεκαπενταετίας άλλαξαν το στάτους του συλλόγου και τον μεγάλωσαν σαν μέγεθος. Την ίδια στιγμή όμως αλλοίωσαν σε σημαντικό βαθμό του dna του. Η Μπαρτσελόνα άρχισε να αποκτά τις κακές συνήθειες της Ρεάλ Μαδρίτης. Αλόγιστο ξόδεμα χρημάτων στις μεταγραφές, προπονητοφαγία, απαξίωση σημαντικών μορφών της ομάδας και ένα κοινό που μόνο απαιτεί. Βέβαια οι «Μερέχνες» είναι συνηθισμένοι σε αυτό το κλίμα χρόνια τώρα. Το ξέρουν, το έχουν συνηθίσει και μάλλον το απολαμβάνουν κιόλας.

Για τη Μπαρτσελόνα δεν ισχύει το ίδιο. Στη σημερινή κατάσταση, συμπεριφορές όπως αυτές που αναφέραμε παραπάνω μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Ο κόσμος της ομάδας πρέπει να βγει μπροστά και να γίνει ασπίδα για τον προπονητή και τους παίκτες. Να συνταχτεί δίπλα τους και όχι απέναντί τους. Ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που έχει συνηθίσει, ακόμα κι αν οι τίτλοι δεν έρχονται στο «Καμπ Νου» με την ίδια συχνότητα.

«Πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια υποφέροντας μέχρι να ξαναέρθω σε αυτό το σημείο. Δεν ήξερα πως θα διαρκέσει τόσο πολύ, αλλά το ήξερα μέσα από την καρδιά μου πως κάποια στιγμή θα επιστρέψω ξανά στο σπίτι μου. Γνώριζα πως θα έρθει αυτή η μέρα. Έρχομαι ξανά στο σπίτι, από το οποίο ποτέ δεν έφυγα είναι η αλήθεια και όπως έχω πει πολλές φορές: Είμαι ένας από εσάς, δεν ξέρω πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτήν την φορά, αλλά ίσως να είναι.. αιώνιο αυτό που ζούμε μαζί». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Ντάνι Άλβες και έγινε με το που επισημοποιήθηκε η επιστροφή του. Τα σχόλια δικά σας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ