Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο μοιραίος Ζορζίνιο έχασε το δικαίωμα για τη χρυσή μπάλα
Ιταλία

Ο μοιραίος Ζορζίνιο έχασε το δικαίωμα για τη χρυσή μπάλα

Ο Ζορζίνιο έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την αποτυχία απευθείας πρόκρισης των Ιταλών στο Μουντιάλ και η συζήτηση για τη χρυσή μπάλα αλλάζει.

16.11.2021 | 12:20

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Ζορζίνιο δίκαια θεωρούταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής χρυσής μπάλας. Ειδικότερα, προερχόταν από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι και του EURO με την εθνική Ιταλίας. Σε αμφότερες τις επιτυχίες είχε σημαντικό ρόλο, καθώς αποτελούσε βασικό μέλος των 2 ομάδων που πανηγύρισαν τα τρόπαια.

Ωστόσο, η νέα σεζόν εξελίσσεται με τρόπο που αφαιρεί το δικαίωμα από τον Ιταλό να «φωνάζει» ότι αξίζει τη χρυσή μπάλα. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής εξελίχτηκε στον μοιραίο παίκτη των «ατζούρι» στην προσπάθειά τους να κερδίζουν την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ.

Ειδικότερα, όχι μία αλλά 2 φορές αστόχησε από την άσπρη βούλα όταν η μπάλα «έκαιγε». Συγκεκριμένα, στα προκριματικά του Μουντιάλ, η Ιταλία έφερε 2 ισοπαλίες με την Ελβετία, την ομάδα που τελικά τερμάτισε πρώτη στον όμιλο.

Σε αμφότερα τα παιχνίδια, ο Ζορζίνιο είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της νίκης από τα 11 βήματα. Ωστόσο, απέτυχε, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ρομπέρτσο Μαντσίνι να τερματίσει στη 2η θέση του ομίλου. Έτσι, θα χρειαστεί τη διαδικασία των μπαράζ για να αποφύγει για 2ο σερί Μουντιάλ την απουσία της από τη διοργάνωση.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Το πρόσφατο χαμένο πέναλτι πόνεσε ένα ολόκληρο έθνος.

Το πρώτο χαμένο πέναλτι ήρθε στην 5η αγωνιστική με το σκορ στο 0-0. Ωστόσο, ήταν η πρόσφατη απώλεια που πόνεσε περισσότερο. Ειδικότερα, με το σκορ στο 1-1, η Ιταλία κέρδισε πέναλτι στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών.

Πριν λίγα 24ωρα, ο Ζορζίνιο έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα στο κατάμεστο «Ολίμπικο». Ο 29χρονος το εκτέλεσε αλλά η μπάλα κατευθύνθηκε ψηλά άουτ. Αν ερχόταν αυτή η νίκη, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ισοπαλία με τη Β. Ιρλανδία, θα κάναμε άλλη συζήτηση.

Επομένως, το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης πάει στον παίκτη. Δεδομένου ότι η χρυσή μπάλα κρίνεται στις λεπτομέρειες, θεωρούμε λογικό αυτή η αποτυχία του Ζορζίνιο να του στερήσει το μεγαλύτερο ατομικό βραβείο που μπορεί να λάβει κάποιος παίκτης.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version