ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Η ώρα του Γκαμπριέλ Μαρτινέλι έφτασε στην Άρσεναλ!

Ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι αφήνει πίσω τους τραυματισμούς που τόσο τον ταλαιπώρησαν για να γίνει το σήμερα και το αύριο της Άρσεναλ.

Η ώρα του Γκαμπριέλ Μαρτινέλι έφτασε στην Άρσεναλ!

Τη φετινή σεζόν η Άρσεναλ ξαφνιάζει ευχάριστα τους φίλους της και έχει αρκετούς λόγους για να χαμογελά. Ένας από αυτούς -ίσως ο σημαντικότερος- είναι ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι. Ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο που ταλαιπωρήθηκε από διάφορους τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια, όμως είναι πλέον υγιής. Ο 20χρονος Βραζιλιάνος αρπάζει κάθε ευκαιρία που το δίνει ο Αρτέτα και δείχνει να έχει πολύ υψηλό ταβάνι.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το φρένο του τραυματισμού

Ο Μαρτινέλι ήρθε στην Άρσεναλ πριν το 2019 χωρίς κανείς να καταλάβει πως και γιατί. Η μεταγραφή του έγινε από την παντελώς άσημη Ιτουάνο. Μια ομάδα που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Βραζιλίας. Το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του ήταν περίπου στα 6 εκατομμύρια ευρώ και μόνο κάποιος που παρακολουθεί φανατικά το ρεπορτάζ της Άρσεναλ είχε αντιληφθεί την άφιξή του. Βέβαια σύντομα αυτό θα άλλαζε.

Από την πρώτη του κιόλας χρονιά, ο Μαρτινέλι ξεχωρίζει στο «Έμιρεϊτς». Το ταλέντο και η σπάνια τεχνική του κατάρτιση ενθουσιάζουν άπαντες στην Άρσεναλ, σε μια εποχή που η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχαν και πολλές αφορμές ενθουσιασμού. Ο μικρός παίρνει παιχνίδια και αφήνει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να κερδίσει θέση βασικού. Τελειώνει την πρώτη του χρονιά στο Λονδίνο με 10 γκολ και 4 ασίστ σε 26 εμφανίσεις μέχρι τον Φλεβάρη του 2020.

Γιατί κάπου εκεί έρχεται ένας σοβαρός τραυματισμός να βάλει φρένο στην εξέλιξή του. Πατάει ξανά χορτάρι λίγο πριν μπει το 2021, όμως είναι φανερά επηρεασμένος από το μεγάλο διάστημα αποχής. Εκείνη η εποχή ήταν αρκετά δύσκολη για την Άρσεναλ, με τον Αρτέτα να προσπαθεί να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του το σχήμα και τα πρόσωπα που θέλει να χρησιμοποιεί.

Ο δρόμος για την εντεκάδα γίνεται όλο και πιο δύσβατος για τον Μαρτινέλι που περιορίζεται σε σποραδικές συμμετοχές χωρίς να μπορεί να βρει ρυθμό. Ο απολογισμός των 2 γκολ και των 2 ασίστ σε 23 συμμετοχές είναι το λιγότερο απογοητευτικός για ένα παιδί που έναν χρόνο πριν αποτελούσε τον πιο σημαντικό πρότζεκτ του συλλόγου. Στη θέση του υπήρχαν πλέον παιδιά όπως ο Σάκα, ο Σμιθ Ρόου και ο Όντεγκαρντ που είχαν κερδίσει θέσεις βασικών. Ο Μαρτινέλι έμοιαζε να περνά σε δεύτερη μοίρα, όμως τελικά φαίνεται πως καταφέρνει να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση.

Δυναμική επιστροφή

Ο 20χρονος Βραζιλιάνος ξεκινά βασικός στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν όμως όλα πάνε στραβά. Η Άρσεναλ παραπαίει. Χάνει από Μπρέντφορντ και Τσέλσι και ο Μαρτινέλι βυθίζεται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Ως αποτέλεσμα περνάει στον πάγκο και μένει καθηλωμένος εκεί για τα επόμενα πέντε παιχνίδια της Premier League. Παίρνει χρόνο συμμετοχής στα ματς Κυπέλλου, όμως είναι φανερό ότι ο Αρτέτα έχει άλλες επιλογές πιο μπροστά στις προτιμήσεις του.

Στα επόμενα πέντε παιχνίδια, μετρά συνολικά δέκα λεπτά συμμετοχής και μοιάζει με ένα στοίχημα που χάνεται. Μέχρι που φτάνουμε στο ματς με τη Νιουκάστλ. Περνά σαν αλλαγή και σκοράρει το γκολ που κλειδώνει τη νίκη για την ομάδα του. Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο. Στα επόμενα πέντε παιχνίδια της Άρσεναλ ξεκινάει βασικός και κάνει τη διαφορά. Τρία γκολ, δύο ασίστ και εμφανίσεις γεμάτες ουσία που τον φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο.

Μάλιστα πετά εκτός εντεκάδας το πιο καυτό ταλέντο της φετινής Άρσεναλ. Τον Έμιλ Σμιθ Ρόου. Η ικανότητα του Μαρτινέλι να παίζει και στις τρεις θέσεις στην επίθεση τον καθιστά πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή. Τόσο για τον Αρτέτα, όσο και για το ίδιο το κλαμπ, η ανάδειξη αυτού του παιδιού σε βασικό παίκτη της ομάδας αποτελεί μεγάλο στοίχημα.

Ίσως να πρόκειται για τον πιο ταλαντούχο παίκτη ενός ρόστερ που συμπεριλαμβάνει αρκετά νέα παιδιά με τεράστιες προοπτικές. Γράφαμε πριν λίγο καιρό από εδώ, πως η Άρσεναλ φαίνεται να βαδίζει μετά από χρόνια σε σωστό δρόμο γιατί βάζει στοιχήματα που μπορεί να κερδίσει. Ο Μαρτινέλι είναι σίγουρα ένα τέτοιο στοίχημα. Ένας παίκτης που αν προσεχτεί, μπορεί να εξελιχτεί στην πλέον κομβική φιγούρα της επόμενης μέρας για τους «Κανονιέρηδες».

Να φτιάξει του σούπερ σταρ της

Πριν από μερικά χρόνια ο τεράστιος Αρσέν Βενγκέρ είχε πει: «Στην Άρσεναλ δεν αγοράζουμε σούπερ σταρ, τους φτιάχνουμε». Εκείνη η ατάκα του Αλσατού τεχνικού είναι ακριβώς ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει σήμερα η ομάδα. Μετά από χρόνια συνεχόμενης πτώσης, η Άρσεναλ έχει πλέον χάσει μεγάλο κομμάτι του στάτους της. Η απουσία από το Champions League και η αδυναμία να διεκδικήσει έστω και την είσοδό της στην τετράδα της Premier League, την έχει κάνει έναν μη ελκυστικό προορισμό για τους κορυφαίους παίκτες.

Αν λοιπόν θέλει να επανέλθει υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να βρεθεί ένας ζάμπλουτος επιχειρηματίας να την αγοράσει και ο άλλος να αναδείξει η ίδια παίκτες. Κι επειδή το πρώτο σενάριο δεν έχει κάποια βάση προς το παρόν, περνάμε κατευθείαν στο δεύτερο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην ομάδα πολλά ταλαντούχα παιδιά που όσο περισσότερο παίζουν μαζί τόσο βελτιώνονται και ατομικά αλλά και σαν σύνολο.

Ο Αρτέτα κατέληξε επιτέλους σε ένα σχήμα το οποίο μοιάζει να έχει τις προοπτικές να εξελιχθεί σε κάτι πραγματικά καλό. Ο Μαρτινέλι είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του σχήματος. Μαζί με τους Σάκα, Όντεγκαρντ και Σμιθ Ρόου αναμένεται να αποτελέσουν τον μεσοεπιθετικό κορμό της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Οι υπόλοιποι τρεις έχουν δείξει από πέρυσι ότι είναι έτοιμοι για αυτόν τον ρόλο. Ο Βραζιλιάνος οφείλει φέτος να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Οι τελευταίες του εμφανίσεις ήταν αρκετά ενθαρρυντικές, όμως δεν θα σημαίνουν απολύτως τίποτα αν δεν συνοδευτούν από ανάλογη συνέχεια. Η φετινή σεζόν μπορεί κάλλιστα να είναι για εκείνον η χρονιά εκτόξευσης που από ένα ταλαντούχο παιδί θα μεταμορφωθεί σε έναν παίκτη διαφοράς. Θα τα καταφέρει; Στην Άρσεναλ πάντως βάζουν το χέρι τους στη φωτιά για εκείνον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ