ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το φαβορί για τον πάγκο της Μίλαν – «Κλείνει» η συμφωνία!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Πάει για… λίφτινγκ στην επίθεση το καλοκαίρι!
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το μεγάλο πρόβλημα με Ράσφορντ!
Η Ίντερ πήρε το πρωτάθλημα και… χαλάρωσε! (vid)
«Έκαψε» τους νησιώτες από νωρίς η Ατλέτικο! (vid)
Ξεκάθαρος ο Τσάβι: «Ας ξεχάσουμε γρήγορα τη φετινή σεζόν που ήταν σκέτη ντροπή»
Δυνάστης της Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ξεπέρασε τον αείμνηστο Σαντιάγο Μπερναμπέου!
«Τάπωσε» τον Ρόι Κιν ο Χάαλαντ με απαξιωτική ατάκα!
Μεγάλη κίνηση από την Μπαρτσελόνα: Υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
Αλ Νασρ: On fire o Κριστιάνο με το «τέλειο» χατ-τρικ! (vids)
Στη Ρεάλ Μαδρίτης πρώτα γέλασαν με τα χάλια της Μπαρτσελόνα και μετά πανηγύρισαν το πρωτάθλημα! (pic)
Διπλό δώρο* Πάσχα από την Betsson
Με «ντόρτια» στην Μπαρτσελόνα έστεψε πρωταθλήτρια τη Ρεάλ η Χιρόνα και πέρασε στο Champions League! (vid)
Ο Χάαλαντ ΓΛΕΝΤΗΣΕ τη Γουλβς και «βλέπει» το Πρωτάθλημα! (vid)
Χιρόνα – Μπαρτσελόνα: Μαγικός Πόρτου και η Ρεάλ ήδη πανηγυρίζει! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η μεταγραφή του Φεράν Τόρες είναι σημάδι ζωής για τη Μπαρτσελόνα!

Ο Φεράν Τόρες μετακομίζει στη Βαρκελώνη σε μια κίνηση που μετά από καιρό δείχνει ότι υπάρχει ζωή στον πλανήτη Μπαρτσελόνα.

Η μεταγραφή του Φεράν Τόρες είναι σημάδι ζωής για τη Μπαρτσελόνα!

Η είδηση της απόκτησης του Φεράν Τόρες ξάφνιασε ευχάριστα τους φίλους της Μπαρτσελόνα. Το όνομα του Ισπανού εξτρέμ έπαιζε εδώ και καιρό στο ρεπορτάζ της ομάδας, όμως τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν άφηναν πολύ χώρο για αισιοδοξία. Τελικά οι «Μπλαουγκράνα» κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια σπουδαία μεταγραφή που πάνω από όλα δείχνει ότι δεν έχουν πετάξει λευκή πετσέτα.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Έχει όλο το πακέτο

Ο Φεράν Τόρες έχει όλο το πακέτο που τον κάνει μια εξαιρετική μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα. Ισπανός, ταλαντούχος, σε εξαιρετική ηλικία και με αρκετές παραστάσεις για να γίνει κατευθείαν παράγοντας στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Ισπανός εξτρέμ μπορεί να είναι μόλις 21, αλλά τον ξέρουμε εδώ και αρκετό καιρό. Από τα 18 έπαιζε βασικός και ξεχώριζε με τη φανέλα της Βαλένθια. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα τον είχαν στις λίστες τους από τότε, όμως τελικά πέρυσι το καλοκαίρι κατέληξε στη Μάντσεστερ Σίτι.

Με τους «Πολίτες» είχε μια εξαιρετική πρώτη χρονιά. Σε ένα ρόστερ γεμάτο πρωτοκλασάτες επιλογές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ο Τόρες κέρδισε με το σπαθί του χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε σε συνολικά 36 παιχνίδια και σκόραρε 13 τέρματα. Ήταν δηλαδή ένα κανονικότατο μέλος του βασικού ροτέισον του Πεπ. Με τη Σίτι κέρδισε το πρωτάθλημα Αγγλίας, το Λιγκ Καπ και έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League.

Επίσης από το 2020 κι έπειτα, έχει κερδίσει θέση βασικού και στην εθνική Ισπανίας. Για την ακρίβεια αποτελεί ένα από τα βασικότερα κομμάτια του πρότζεκτ ανανέωσης των «Φούριας Ρόχας» που μέχρι στιγμής έχει θεαματικά αποτελέσματα. Η Μπαρτσελόνα παίρνει έναν παίκτη που έρχεται με το καλημέρα να πάρει φανέλα βασικού. Ίσως και αυτός να είναι ο μόνος λόγος που αφήνει τη Σίτι. Γιατί αγωνιστικά δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η αποχώρηση.

Φέτος μέχρι να χτυπήσει, ο Τόρες εξακολουθούσε να έχει σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Πεπ. Είχε ξεκινήσει δυνατά τη χρονιά και όλα έδειχναν ότι θα μακροημερεύσει στο Μάντσεστερ. Βέβαια θα ήταν αρκετά δύσκολο για εκείνον να ξεπεράσει στην ιεραρχία παίκτες όπως οι Φόντεν, Γκρίλις, Μαχρέζ, Ντε Μπρούιν και Στέρλινγκ. Στη Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός. Τα κουκιά είναι μετρημένα. Στο ένα άκρο θα παίζει ο Φάτι, στο άλλο ο Φεράν και στην κορυφή ο Ντεπάι. Όχι κι άσχημα για μια ομάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Κίνηση που δείχνει σφυγμό

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση στους «Μπλαουγκράνα» είναι απογοητευτική τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τα πάντα πάνε λάθος. Η ομάδα βρίσκεται έτη φωτός μακριά από τα στάνταρ των προηγούμενων χρόνων. Είναι ξεκάθαρο ότι το κλαμπ βιώνει μια δύσκολη, μεταβατική περίοδο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Κι όποιος δεν κοιτάει την πραγματικότητα στα μάτια, μόνο να χάσει έχει. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κάτσει να κλαίει τη μοίρα της για πάντα. Πρέπει να δράσει. Και αυτό κάνει.

Η πρόσληψη του Τσάβι ήταν ένα πρώτο βήμα, όμως κακά τα ψέματα. Την πραγματική ανανέωση τη φέρνουν οι παίκτες. Έτσι κι αλλιώς το έλλειμα ποιότητας στο ρόστερ είναι κάτι παραπάνω από φανερό. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται απεγνωσμένα να χτίσει έναν κορμό και η αλήθεια είναι πως αυτό είναι κάτι που όντως προσπαθεί να κάνει. Όπως επίσης είναι αλήθεια πως έχει σταθεί και αρκετά άτυχη σε αυτή την προσπάθεια. Ο Πέδρι και ο Φάτι, που είναι τα δύο τα πιο βασικά κομμάτια αυτού του πλάνου, έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς που δεν τους έχουν επιτρέψει να έχουν σταθερή παρουσία στην εντεκάδα φέτος.

Όταν όμως επανέλθουν και πάρουν μαζεμένα παιχνίδια θα βελτιώσουν σίγουρα της εικόνα της ομάδας. Αυτό αναμένεται να γίνει και με τον Φεράν Τόρες που έρχεται για να αποτελέσει βασικό κομμάτι αυτού του κορμού. Ενός κορμού που περιέχει μπόλικο ταλέντο και ό,τι καλύτερο διαθέτει το ισπανικό ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες. Φάτι, Πέδρι, Γκάβι, Έρικ Γκασία, Φεράν Τόρες. Τα συγκεκριμένα παιδιά -και κάποια άλλα που έρχονται από πίσω- έχουν τεράστιες προοπτικές και μπορούν να γίνουν σημαντικές φιγούρες για τη Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια.

Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και λιγότερη γκρίνια. Πάνω απ’ όλα όμως, χρειάζεται να βρεθούν όλοι μαζί στο γήπεδο.  Ουσιαστικά η παρουσία τους στο ρόστερ είναι το μόνο πράγμα που κρατάει όρθια την ψυχολογία των φίλων των «Μπλαουγκράνα». Μέσα σε όλη αυτή την τοξικότητα, η απόκτηση του Φεράν Τόρες στέλνει ένα μήνυμα. Στη Μπαρτσελόνα υπάρχει σφυγμός.

Μια μεταγραφή, πολλά ερωτηματικά

Για να λέμε βέβαια και την αλήθεια εκτός από ενθουσιασμό, η απόκτηση του Φεράν Τόρες γεννά και κάποια ερωτηματικά. Πρώτο και μεγαλύτερο το οικονομικό. Πως μια ομάδα που αποδεδειγμένα έχει τεράστιο έλλειμα στα ταμεία της, προχωρά σε μια μεταγραφή 60 εκατομμυρίων; Ήταν αυτό το ποσό διαθέσιμο για ξόδεμα ή επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος που χρέωσαν τον σύλλογο υπέρογκα ποσά; Η αλήθεια είναι πως τόσο στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα όσο και σε αυτή της Ρεάλ το τοπίο στα οικονομικά τους είναι αρκετά θολό εδώ και χρόνια. Ακόμα και τις εποχές που κυριαρχούσαν απόλυτα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πάντα υπήρχαν σκιές ως προς τα χρέη τους.

Όπως και να χει λογιστές δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε ποτέ. Ό,τι κι αν συμβαίνει θα φανεί στο… χειροκρότημα. Υπάρχουν άλλωστε και αγωνιστικά ερωτήματα. Ναι ο Φεράν Τόρες είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και σίγουρα θα βοηθήσει. Δεν υπήρχαν όμως πιο σημαντικές προτεραιότητες ώστε να δαπανηθεί εκεί ένα τόσο μεγάλο ποσό; Δεν ήταν τεράστια η ανάγκη απόκτησης ενός στόπερ για παράδειγμα; Εκεί που ο Πικέ μοιάζει πλέον με πρώην ποδοσφαιριστή και σε κάθε ματς διαπιστώνουμε πόσο προβληματική είναι η αμυντική λειτουργία;

Με ένα ανάλογό ποσό δεν θα μπορούσε να έρθει ο Πάου Τόρες από τη Βιγιαρεάλ; Κι αυτός έχει το πακέτο για να ταιριάξει στη φιλοσοφία του νέου πρότζεκτ και είναι επίσης ένας εξαιρετικός παίκτης.Επίσης, συνδέεται η άφιξη του Φεράν με την αποχώρηση του Ντεμπελέ; Αν ναι καλώς. Αν όχι τι θα συμβεί εκεί; Εδώ και καιρό ακούμε και μαθαίνουμε ότι η Μπαρτσελόνα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ανανεώσει τον Γάλλο. Οριακά τον παρακαλάει. Γιατί; Για να τον έχει στον πάγκο ή για να στείλει αυτός εκτός εντεκάδας τον Φεράν;

Όλα τα παραπάνω είναι ερωτήματα που αναπόφευκτα έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα της συγκεκριμένης μεταγραφής. Άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει αναδειχτεί… πρωταθλήτρια στις δαπανηρές μεταγραφές χωρίς κανένα πλάνο από πίσω. Σε μεγάλο βαθμό αυτές την έφεραν μέχρι εδώ. Καλό θα είναι να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ