ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

O Έντερ Μιλιτάο δικαιώνει απόλυτα τη Ρεάλ για την ψήφο εμπιστοσύνης!

Ο Έντερ Μιλιτάο κερδίζει το στοίχημα και εξελίσσεται σε κομβικό παίκτη για τη Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι.

O Έντερ Μιλιτάο δικαιώνει απόλυτα τη Ρεάλ για την ψήφο εμπιστοσύνης!

Ο Έντερ Μιλιτάο βρίσκεται στη Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και περίπου τρία χρόνια, όμως η φετινή σεζόν δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες δύο. Από εκεί που βρισκόταν στη σκιά των Βαράν και Ράμος, ο Βραζιλιάνος πλέον έχει βγει για τα καλά στο προσκήνιο. Είναι βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Αντσελότι και δείχνει παραπάνω από έτοιμος για να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής των «Μερένχες».

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ράμος και Βαράν του έκλειναν το δρόμο

Οι πρώτες δύο σεζόν του Έντερ Μιλιτάο στη Μαδρίτη ήταν κάπως… αδιάφορες. Με τους Σέρχιο Ράμος και Ραφαέλ Βαράν να αποτελούν το βασικό δίδυμο, ο Βραζιλιάνος στόπερ ήταν ξεκάθαρα σε δεύτερη μοίρα. Και πως αν μην είναι εδώ που τα λέμε; Ο Ράμος και ο Βαράν υπήρξαν στυλοβάτες της «Βασίλισσας» σε όλες τις τεράστιες επιτυχίες της τα προηγούμενα χρόνια. Επί σειρά ετών αποτελούσαν το κατά τεκμήριο κορυφαίο δίδυμο στόπερ στον κόσμο. Παίζοντας μαζί σχεδόν για μια δεκαετία, είχαν αναπτύξει μια χημεία που τους έκανε αχώριστους.

Ήταν πραγματικά αδύνατον για κάποιον άλλο στόπερ να μπει ανάμεσά τους. Πόσο μάλλον για ένα παιδί σαν τον Μιλιτάο που ήρθε στην ομάδα σε ηλικία 20 ετών, με μόλις μια σεζόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο ανταγωνισμός ήταν εξαρχής άδικος. Βέβαια και ο ίδιος γνώριζε ότι ερχόταν σαν δεύτερη επιλογή. Αυτό που δεν γνώριζε είναι πόσο δύσκολα σπάει το δίδυμο Βαράν-Ράμος ακόμη και σε παιχνίδια χαμηλότερης δυναμικής.

Ως αποτέλεσμα οι εμφανίσεις του στη βασική εντεκάδα ήταν αρκετά περιορισμένες και συνέβαιναν κυρίως αν κάποιους εκ των δύο δεν ήταν διαθέσιμος. Οι 41 συμμετοχές -όχι όλες σαν βασικός- σε δύο σεζόν ήταν ένας αρκετά φτωχός απολογισμός. Ειδικά αν τις συνδυάσει κανείς με την αγωνιστική του εικόνα κάθε φορά που βρισκόταν στο γήπεδο. Ο Μιλιτάο δεν ήταν κακός, αλλά ούτε και καλός. Είχε μια μέτρια παρουσία που σε καμία περίπτωση δεν σε έπειθε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν παίκτη πρώτης γραμμής για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η χρηματιστηριακή του αξία άρχισε να πέφτει, οι σκέψεις για πώλησή του γίνονταν όλα και πιο έντονες και τα 50 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του έμοιαζαν όλο και περισσότερα. Το κλίμα για εκείνον άρχισε να αλλάζει στο τέλος της περσινής σεζόν. Τι έγινε εκεί; Ο Σέρχιο Ράμος έμεινε για αρκετό καιρό εκτός λόγω τραυματισμού και ο δρόμος για τη βασική εντεκάδα άνοιξε διάπλατα.

Βασικός από σπόντα

Παίρνοντας συνεχόμενα παιχνίδια σαν βασικός, ο Μιλιτάο άρχιζε να βρίσκει πατήματα. Στεκόταν αξιοπρεπέστατα δίπλα στον Βαράν και αποκτούσε όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Βέβαια και ο ίδιος ήξερε πως από τη νέα σεζόν και μετά την επιστροφή του Ράμος, θα περνάει ξανά αρκετή ώρα στον πάγκο. Γιατί ο Ράμος μπορεί τελικά να έφυγε για την Παρί όμως αρχικά δεν ήταν αυτό το πλάνο.

Ο σχεδιασμός της Ρεάλ ήθελε τόσο τον Ισπανό όσο και τον Βαράν να παραμένουν στην ομάδα. Κάποιες φορές όμως τα πράγματα δεν πάνε βάσει σχεδίου. Με τον Ράμος η δουλειά χάλασε στη διάρκεια του συμβολαίου. Εκείνος ήθελε κλειστό διετές και η ομάδα ανανέωση για μια χρονιά και βλέπουμε. Ο παίκτης ήταν ανένδοτος. Θεώρησε ότι αυτή πρόταση δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του και η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ακόμη κι όταν αργότερα ο Ράμος άλλαξε γνώμη, η προσφορά δεν βρισκόταν πλέον στο τραπέζι.

Ο Βαράν από την άλλη ζήτησε ο ίδιος να αποχωρήσει για μια νέα πρόκληση. Η Ρεάλ προσπάθησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν να τον μεταπείσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο τέλος αποφάσισε να σεβαστεί την επιθυμία του και να μην τον κρατήσει με το ζόρι στη Μαδρίτη, παρά το γεγονός ότι είχε ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό του. Έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη και κόντρα στα θέλω της ομάδας, το θρυλικό της δίδυμο έφυγε για λιμάνια ξένα.

Κάπου εκεί ο Μιλιτάο είδε μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία. Οι «Μερένχες» πήραν τον Αλάμπα για τη μία θέση στα στόπερ και αποφάσισαν να στηρίξουν τον Βραζιλιάνο. Να του δώσουν φανέλα βασικού και να δουν αν μπορεί να γίνει ο παίκτης που πίστευαν όταν τον αγόραζαν το 2019. Για εκείνον η πρόκληση ήταν τεράστια. Καλούνταν να μπει στα παπούτσια δύο εκ των κορυφαίων αμυντικών στην ιστορία του συλλόγου. Εκείνοι που πίστευαν πως θα τα καταφέρει ήταν ελάχιστοι.

Κερδίζει πανηγυρικά το στοίχημα

Η αλήθεια είναι πως οι περσινές εμφανίσεις του Μιλιτάο προς το τέλος της σεζόν ήταν αρκετά ενθαρρυντικές. Ουσιαστικά ήταν αυτές που έπεισαν τη Ρεάλ να ποντάρει πάνω του μετά την αποχώρηση των Ράμος και Βαράν. Όμως από εκεί μέχρι το να σταθεί σαν βασικός σε διάρκεια μιας σεζόν ο δρόμος ήταν αρκετά μακρύς. Η φετινή σεζόν λοιπόν ξεκίνησε με τον Μιλιτάο σε πρώτο πλάνο, ως παρτενέρ του Αλάμπα στο κέντρο της άμυνας. Γράφαμε από εδώ πριν από λίγο καιρό ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει πάντα, η φετινή χρονιά ξεκίνησε με αρκετή ηρεμία για τη Ρεάλ.

Χωρίς πολύ θόρυβο, χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό για να λέμε και την αλήθεια. Όπως αποδεικνύεται αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο σύλλογο. Ο Αντσελότι είχε τον χρόνο και το χώρο να δουλέψει την ομάδα του χωρίς να νιώθει ότι παίζεται το κεφάλι του κάθε βδομάδα. Έτσι μας παρουσιάζει μια εξαιρετική Ρεάλ, η οποία βρίσκει νέους πρωταγωνιστές. Ένας από αυτούς είναι και ο Έντερ Μιλιτάο που κερδίζει με το παραπάνω το στοίχημα του βασικού. Μέχρι στιγμής ο 23χρονος Βραζιλιάνος είναι εντυπωσιακός.

Έχει ξεκινήσει βασικός στα 24 από τα 25 παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει ολοκληρώσει τα 23 από αυτά. Η μόνη φορά που έγινε αλλαγή ήταν στο 87ο λεπτό  ενός παιχνιδιού με τη Σαχτάρ, με το σκορ στο 0-5 για τη «Βασίλισσα».  Έχει καταφέρει να τιθασεύσει το σκληρό παιχνίδι του και να παίζει τη θέση με την ωριμότητα που απαιτεί. Μαζί με το Αλάμπα έχουν ταιριάξει απόλυτα.

Ο Αυστριακός είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος παίκτης που ένα νέο παιδί έχει να μάθει πολλά δίπλα του. Εκείνος είναι ο «εγκέφαλος» της άμυνας με τον Μιλιτάο να αναλαμβάνει τον ρόλο των ειδικών αποστολών. Η απόδοσή τους σαν δίδυμο έχει κάνει την απουσία των Ράμος και Βαράν πολύ λιγότερο αισθητή απ΄ότι θα περίμενε και πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας. Όπως όλα δείχνουν, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκει στο πρόσωπο του Μιλιτάο έναν στόπερ, πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχτεί για τα επόμενα χρόνια. Πριν από ένα χρόνο αυτό έμοιαζε με… ανέκδοτο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ