ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σημείο… μηδέν το Τορίνο για Γιουβέντους και Μίλαν!
Ο Ναδάλ «ένωσε» Ζιντάν και Βινίσιους! (vid)
Ο Ονάνα… γκρέμισε όλα όσα έχτισε ο Άντονι! (vid)
Η Λειψία «διέλυσε» την Ντόρτμουντ με 4αρα – Την στέλνει εκτός Champions League!
Κέιν… ασταμάτητος – Νίκησε μόνος του την Άιντραχτ και «προειδοποίησε» τη Ρεάλ! (vid)
Πολλά νεύρα από τον Κλοπ… Μόνο που δεν έβρισε δημοσιογράφο που τον ρώτησε για το πρωτάθλημα!
Έξαλλος Σαλάχ: «Αν μιλήσω… έχει να γίνει χαμός! Αφήστε με» (vid)
Ο Κλοπ μίλησε για τον τσακωμό με τον Σαλάχ: «Απλά τα πράγματα, τελείωσε!» (vid)
Σάντσο, λογικά… δεν κάνεις στην Γιουνάιτεντ – ΓΚΟΛ ζωγραφιά (vid)
Κλοπ, ρεσιτάλ… αποτυχίας – Η Λίβερπουλ τα έχασε όλα σε έξι εβδομάδες! (pic)
O καλύτερος 16χρονος του κόσμου ανήκει στην Άρσεναλ: Έχει βάλει 24 γκολ σε 7 ματς!
Σαλάχ και Κλοπ πήγαν να παίξουν «μπουνιές» – Παραπαίει η Λίβερπουλ! (vid)
Ο Αντόνιο έβαλε ταφόπλακα στα – όποια – όνειρα της Λίβερπουλ (vid)
Αφοπλιστικός Τεν Χαγκ: «ΟΥΤΕ του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα!»
Μπάγερν «μίκρυνες» απότομα – Δεν σε θέλει ούτε ο… άνεργος!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

O Ράμσντεϊλ έγινε ο απόλυτος «κέρβερος» της Άρσεναλ!

Πραγματικό λαγό από το καπέλο έβγαλε με την αγορά του Άαρον Ράμσντεϊλ, ο οποίος έγινε αυτό που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν έβλεπαν οι «κανονιέρηδες»!

O Ράμσντεϊλ έγινε ο απόλυτος «κέρβερος» της Άρσεναλ!

Για λαβράκι πήγαινε το καλοκαίρι η Άρσεναλ, τελικά έβγαλε… καρχαρία! Για εβδομάδες, οι διαπραγματεύσεις με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον Άαρον Ράμσντεϊλ φαινόντουσαν άκαρπες. Το πείσμα και η επιμονή του Εντού και του Μίκελ Αρτέτα για τον τερματοφύλακα προκαλούσαν ερωτηματικά, μιας και ο Μπερντ Λένο βρισκόταν ήδη στο ρόστερ. Για ποιο λόγο να υπάρχουν δύο κίπερ ίδιας ποιότητας στην ίδια ομάδα; Ποιος θα έπαιρνε ρόλο βασικού και ποιος θα γυάλιζε τον πάγκο; Τελικά όμως ο Ισπανός τεχνικός βρήκε αρκετά γρήγορα τη λύση, μέσω της οποίας ο Άγγλος τερματοφύλακας έδειξε πως όχι απλά άξιζε περισσότερο, αλλά ανέβασε και ολόκληρη την  ομάδα μέσω της απόδοσής του!

Η λύση για το… μόνιμο πρόβλημα της Άρσεναλ!

Η θέση του τερματοφύλακα στην Άρσεναλ αποτελούσε διαχρονικά ένα μεγάλο θέμα. Μετά τον Γενς Λέμαν, οι «κανονιέρηδες» είχαν αρκετές λύσεις, η ποιότητα των οποίων ήταν… αμφιλεγόμενη. Μάνουελ Αλμούνια και Βόιτσεχ Σέζνι αποδείχθηκαν αρκετά ασταθείς, ενώ ο Πετρ Τσεχ στην προχωρημένη ηλικία που ήρθε δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Για αυτό και το 2018 ο Μπερντ Λένο αποκτήθηκε ακριβά από τη Λεβερκούζεν, με την προοπτική να γίνει βασικός. Όπως και έγινε μια σεζόν αργότερα. Αν και στα περισσότερα παιχνίδια ο Γερμανός ξεχώριζε, υπήρχαν αρκετές ενδείξεις αστάθειας.

Παράλληλα, οι καλές εμφανίσεις του δεν μετουσιώνονταν σε καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Τις περισσότερες φορές η Άρσεναλ απλά επιβίωνε, με τον Λένο να τη σώζει από ήττα-έκπληξη ή… συντριβή. Έχοντας ήδη αυτό το προβάδισμα, η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον Γερμανό να έχει τη θέση του βασικού. Τρεις στις τρεις συντριβές στα τρία πρώτα παιχνίδια, έκαναν τον Αρτέτα να αναθεωρήσει. Έτσι, ο Ράμσντεϊλ πήρε για πρώτη φορά γάντια βασικού κόντρα στη Νόριτς και στη συνέχεια δεν τα έχασε ποτέ ξανά!

Τρεις ανέπαφες εστίες στα πρώτα πέντε παιχνίδια, έδειξαν πως ο Άγγλος ερχόταν με φόρα από το Σέφιλντ, σε αντίθεση με τον Γερμανό ο οποίος φαινόταν… σκουριασμένος. Αρκετά πιο νέος κιόλας (23 ετών έναντι 29), αλλά και εγχώριο προϊόν, το περιθώριο εξέλιξής του ήταν σαφώς μεγαλύτερο από αυτό του Λένο. Ένας παίκτης κιόλας ο οποίος ήταν ιδιαίτερα διστακτικός στο αν ήθελε να παραμείνει στο Λονδίνο. Αντίθετα με τον Ράμσντεϊλ ο οποίος ήθελε σαν τρελός να ενταχθεί στο «Έμιρεϊτς».

Τα στατιστικά έλεγαν (και λένε) την αλήθεια για τον Ράμσντεϊλ!

Λίγο πριν την ανακοίνωσή του το καλοκαίρι από την Άρσεναλ, υπήρχε ιδιαίτερη χλεύη ως προς την ικανότητα του Άγγλου. Έχοντας την ατυχία να περάσει από δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν, οι περισσότεροι υπέθεσαν πως ο ίδιος ήταν ένας από τους λόγους αυτής της πτώσης. Μπόρνμουθ και Σέφιλντ υποβιβάστηκαν το 2020 και το 2021, με τον Ράμσντεϊλ βασικό. Με 62 και 63 γκολ στο κεφάλι μέσα σε δύο σεζόν, όσο καλός τερματοφύλακας και να είσαι, είναι λογικό να υπάρχουν αρκετοί… διστακτικοί. Παρότι το ποσοστό επεμβάσεων βρισκόταν στο 67,8% και 70,7%, έχοντας μπροστά του μια από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας. Κάτι που έφερε και τις δύο χρονιές τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό σουτ προς αντιμετώπιση.

Έχοντας πάρει τη μεγάλη μεταγραφή για την Άρσεναλ, ήταν πλέον η ώρα του να λάμψει και σε μια μεγάλη ομάδα. Και με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας, μπορούμε να πούμε πως ο Ράμσντεϊλ είναι ο πληρέστερος τερματοφύλακας των αγγλικών γηπέδων. Σε σύγκριση με τους κορυφαίους στο Νησί, ο 23χρονος δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει. Οι αριθμοί άλλωστε τον κατατάσσουν ως τον πληρέστερο στη θέση του.

Στη σημαντικότερη κατηγορία για την αξιολόγηση ενός τερματοφύλακα, ο Άγγλος παίρνει άριστα! Στην αναλογία αναμενόμενων γκολ προς τα γκολ που δέχθηκε, ο 23χρονος έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό του πρωταθλήματος. Με 0,12 έναντι του 0,15 του πρώτου Ζοσέ Σα, ο Ράμσντεϊλ αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις κάτω από τα γκολπόστ. Ακόμα, είναι μια πραγματική «σκούπα» για κάθε αντίπαλη σέντρα, έχοντας τον μεγαλύτερο ποσοστό μπλοκαρισμένων σεντρών (10%).

Ένα άλλο στατιστικό που δείχνει το πως επηρεάζει θετικά την ομάδα του, είναι η αμεσότητα των μπαλιών του. Ικανός να βοηθήσει με  βαθιές μπαλιές από πολύ πίσω, η Άρσεναλ μπορεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση και να βγάλει επικίνδυνες φάσεις από το πουθενά. Mε 98,9% επιτυχημένες πάσες μέσης απόστασης (174/176) και 43,3% στις μακρινές μεταβιβάσεις (143/330), ο Ράμσντεϊλ δεν είναι ο στο ίδιο επίπεδο με τους κορυφαίους Άλισον και Έντερσον. Ωστόσο, αποτελεί  μια καλύτερη επιλογή από τον μέσο τερματοφύλακα της κατηγορίας.

Μακράν το καλύτερο no1 για την Αγγλία

Η χρονιά που διανύει στο Λονδίνο ο Ράμσντεϊλ, είναι μια από τις καλύτερες Άγγλου παίκτη. Μέχρι στιγμής η Άρσεναλ αποδίδει πάνω από κάθε προσδοκία, κάνοντας πορεία για το Champions League της επόμενης σεζόν. Και η απόδοσή του είναι ένας από τους βασικούς λόγους για αυτή την εκτόξευση των «κανονιέρηδων». Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν σε κάθε γκολ της ομάδας του, οι πανηγυρισμοί ξεχειλίζουν από πάθος.

Αυτό το πάθος είναι που τον έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Και αν συνεχίσει έτσι, θα δικαιούται θέση βασικού και στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ο άμεσος ανταγωνιστής του για τη θέση, Τζόρνταν Πίκφορντ, δεν είναι καλύτερος του Ράμσντεϊλ σε καμία κατηγορία. Και στη φετινή Έβερτον, ο 27χρονος δεν εντυπωσιάζει σε καμία των περιπτώσεων. Μάλλον έχει έρθει η ώρα για μια αλλαγή και η προώθηση ενός σταθερότερου κίπερ.

Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να πούμε είναι πως ο Ράμσντεϊλ έδειξε πυγμή και τόλμη όταν έπρεπε. Όταν τα μίντια έβαλαν πίεση πάνω του για το μεγάλο κόστος μεταγραφής και την παρουσία του Λένο στην Άρσεναλ, αυτός απάντησε όπως ήξερε. Μέσα στο γήπεδο. Και ακόμα και τώρα που αυτή η πίεση έχει φύγει σε μεγάλο βαθμό, ο ίδιος δίνει απαντήσεις σε κάθε αγώνα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ