ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Τάσος Μπακασέτας «ευχαριστεί» όσους τον αδίκησαν!

Ο Τάσος Μπακασέτας κάνει πάταγο στην Τουρκία με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ και παίρνει επιτέλους αυτό που του αξίζει.

Ο Τάσος Μπακασέτας «ευχαριστεί» όσους τον αδίκησαν!

Με ηγέτη τον Τάσο Μπακασέτα, η Τραμπζονσπόρ έχει εδραιωθεί εδώ και καιρό στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έχει πάρει την ομάδα του από το χέρι και την οδηγεί. Ένα παιδί που στην Ελλάδα αδικήθηκε, πάλεψε σαν λιοντάρι χωρίς ποτέ να παραπονεθεί. Τώρα βλέπει τον αγώνα του να αποδίδει καρπούς και δεν μπορεί παρά να νιώθει δικαιωμένος για τον δρόμο που διάλεξε να διανύσει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; 

Αδικημένος αλλά περήφανος

Ο Μπακασέτας βρέθηκε στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2019, σε μια εξέλιξη που πιθανότατα ούτε ο ίδιος δεν περίμενε. Βλέπετε μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της Α.Ε.Κ και τίποτα δεν προμήνυε την αποχώρησή του. Εκείνο το καλοκαίρι όμως η «Ένωση» προσέλαβε προπονητή τον -απίθανο- Καρντόσο, ο οποίος θεώρησε ότι δεν υπάρχει θέση στα πλάνα του για εκείνον. Προτίμησε στη θέση του κάποιον Ζεράλδες που ελάχιστοι θυμούνται το πέρασμά του από την ομάδα. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μπακασέτας έγινε περιττός.

Η Α.Ε.Κ δεν τον πούλησε, τον ξεφορτώθηκε. Τα 500 χιλιάδες ευρώ με τα οποία πωλήθηκε στην Αλάνιασπορ, είναι ένα αστείο ποσό. Μην ξεχνάτε πως είχαμε να κάνουμε με έναν παίκτη εν ενεργεία διεθνή, που είχε κατακτήσει πρωτάθλημα, είχε παίξει στο Champions League και βρισκόταν σε εξαιρετική ηλικία στα 26 του. Το συγκεκριμένο ποσό σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούσε στην πραγματική του αξία.  Έδειξε τη βιασύνη της ομάδας να απαλλαγεί από εκείνον, ακόμη κι αν ήξερε ότι ουσιαστικά τον… χαρίζει.

Ξαφνικά λοιπόν, ο Μπακασέτας βρέθηκε σε μια μεσαία ομάδα της Τουρκίας να αναζητά ένα restart. Πράγμα καθόλου εύκολο για κάποιον που τη δεδομένη χρονική στιγμή είχε βάλει την καριέρα του σε μια σειρά. Η Αλάνιασπορ έμοιαζε με πισωγύρισμα. Χρειάζονταν κότσια και προσωπικότητα για να καταφέρει να μην λυγίσει πνευματικά. Πράγμα που όπως μας έδειξε διαθέτει και με το παραπάνω.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είδε μπροστά μια ευκαιρία και την άρπαξε από μαλλιά. Ξεχώρισε με το καλημέρα και από την πρώτη του κιόλας σεζόν στην Τουρκία μπήκε στα ραντάρ των μεγάλων. Τον Γενάρη του 20 η Τραμπζονσπόρ δίνει τρία εκατομμύρια και τον κάνει δικό της. Ενάμιση χρόνος. Τόσο χρειάστηκε ο Μπακασέτας, αφού έφυγε από την Ελλάδα, για να αναγκάσει μια ομάδα να ξοδέψει αυτό το πόσο για χάρη του. Μάλιστα στην Τραμπζονσπόρ είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με το συγκεκριμένο ντιλ. Βλέπετε από τότε μέχρι και σήμερα, ο Τάσος δεν έχει σταματήσει να τους δικαιώνει. Όσα για την αξία του; Ξεπερνά πλέον τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα τα λεφτά

Ο Μπακασέτας αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από έτοιμος για αυτό το βήμα. Έγινε κατευθείαν βασικός στη νέα του ομάδα και εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για το παιχνίδι της. Κι αν στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς εντυπωσίασε, φέτος είναι αυτός που την οδηγεί στο πρωτάθλημα. Ο 28χρονος Έλληνας έχει εξελιχθεί στον απόλυτο ηγέτη της ομάδας και στον καθοριστικότερο παίκτη της. Ξεκίνησε τη χρονιά σε δαιμονιώδη φόρμα και την βοήθησε να πάρει από νωρίς κεφάλι στη βαθμολογία. Στη συνέχεια παρουσίασε μια μικρή κοιλιά στην απόδοσή του, όμως επανήλθε την πιο κατάλληλη στιγμή.

Με ένα γκολ στο 84ο λεπτό του αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ, έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή τίτλου της Τραμπζονσπόρ μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα της Τραπεζούντας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο +9 από τη δεύτερη θέση και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο. Έναν τίτλο που αν έρθει, θα είναι ο πρώτος της μετά το 1984. Η συνεισφορά του Μπακασέτα σε αυτή τη διαδρομή είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Με 8 γκολ και 8 ασίστ σε 25 συμμετοχές διανύει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του.

Αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ και το πρώτο «σερβιτόρο» της ομάδας του, ανεβάζοντας κατακόρυφα την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Την ίδια στιγμή, έχει πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική ομάδα, όντας ένας από τους πιο συνεπής παίκτες της. Γενικότερα, ο Μπακασέτας βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται από τη στιγμή που πήγε στην Τουρκία.

Φυσικά τα εύσημα ανήκουν σε εκείνον και μόνο. Οι επιλογές που έκανε ήταν τολμηρές και γενναίες. Όταν είδε μπροστά του το τέλμα δεν κάθισε να βαλτώσει σε αυτό. Αντίθετα, έδειξε αποφασιστικότητα και πίστη στον εαυτό του. Πλέον η καριέρα του δεν μπήκε απλά στις ράγες, αλλά απογειώθηκε. Σε σημείο που το όνομά του έφτασε να ακούγεται για μια ομάδα όπως η Λάτσιο. Δυόμιση χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2019, τα πάντα άλλαξαν προς το καλύτερο για ένα παιδί που δεν σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει τις πιθανότητές του.

Η αξία του δύσκολου δρόμου

Δεν θα το κρύψουμε. Συμπαθούμε ιδιαίτερα τον Τάσο Μπακασέτα. Μπορεί να μην τον γνωρίζουμε προσωπικά, όμως με την στάση του δεν μας έχει δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. Μας αρέσει που είναι ταπεινός και μετρημένος στα λόγια του και που ποτέ δεν έχει προκαλέσει με οποιονδήποτε τρόπο. Μέσα στο γήπεδο δίνει τα πάντα. Ακόμη κι αν δεν του βγαίνει ένα παιχνίδι, ακόμη και αν είναι σε κακή μέρα. Ποτέ δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για έλλειψη προσπάθειας. Τα δίνει όλα για την ομάδα. Παίζει σε όποια θέση του ζητηθεί και προσπαθεί να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορεί.

Αυτό που μας αρέσει περισσότερο όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να σταθεί όρθιος. Ο δρόμος που διάλεξε ήταν ο δύσκολος. Όταν κατάλαβε ότι στην Α.Ε.Κ είναι εκτός πλάνων, ψάχτηκε αμέσως να φύγει. Από Ιούνιο κιόλας είχε κλείσει στην Αλάνιασπορ. Δεν περίμενε ούτε να βρει κάποια καλύτερη προσφορά, ούτε -φυσικά- έκατσε πάνω στο συμβόλαιό του. Σεβάστηκε την επιθυμία της ομάδας ακόμη κι αν αυτή ήταν εις βάρος του.

Ακόμη κι έτσι έφυγε σαν φίλος. Ποτέ δεν είπε κακή κουβέντα ούτε κατηγόρησε κανέναν. Αφιερώθηκε στο σκοπό του και κατάφερε να κάνει τεράστια άλματα στο διάστημα που βρίσκεται στην Τουρκία. Όλα με τη μαγκιά του. Πλέον έχει αλλάξει επίπεδο. Βρίσκεται στην εντεκάδα με τους πιο πολύτιμους παίκτες του τούρκικου πρωταθλήματος και βαδίσει ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπορεί να ακουστεί κάπως οξύμωρο, αλλά ο Μπακασέτας πρέπει να ευχαριστεί εκείνους που τον αδίκησαν. Του έδωσαν την αφορμή να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα άλλο πρωτάθλημα και μια άλλη χώρα που εκτίμησε σαφώς περισσότερο τις ικανότητές του. Όσο για τη συνέχεια, ποιος ξέρει τι κρύβει; Με τη σεζόν που κάνει, πιθανότατα το καλοκαίρι θα έχει αρκετή πέραση. Μπορεί να υπάρχει κι άλλο σκαλοπάτι μετά την Τραμπζονσπόρ, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση ο Μπακασέτας είναι νικητής.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ