Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μυθικό ρεκόρ ο Μπουφόν με 500 ανέπαφες εστίες!
Ιταλία

Μυθικό ρεκόρ ο Μπουφόν με 500 ανέπαφες εστίες!

Αδιανόητο ρεκόρ στην καριέρα του ως τερματοφύλακας πέτυχε ο Τζίτζι Μπουφόν, φτάνοντας 500 ανέπαφες εστίες!

06.02.2022 | 13:06

Την ώρα που οι περισσότεροι τερματοφύλακες μπορεί να μην αγγίξουν τις 500 εμφανίσεις καριέρας, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έφτασε 500 ανέπαφες εστίες στην καριέρα του. Περισσότερες από κάθε άλλον τερματοφύλακα στην καταγεγραμμένη ιστορία, με τον Ιταλό να συνεχίζει για… ακόμα περισσότερα!

Στα 44 του ο Μπουφόν συνεχίζει ακάθεκτος για νέα ύψη!

Κάθε ρεκόρ τερματοφύλακα και όχι μόνο έχει βάλει στο μάτι ο θρύλος της Ιταλίας, Τζίτζι Μπουφόν. Στα 44 του, το λέει ακόμα η καρδούλα του, συνεχίζοντας με τη φανέλα της Πάρμα στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Έχοντας ξεπεράσει ήδη τον Πάολο Μαλντίνι για το ρεκόρ περισσότερων συμμετοχών στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας με 653 συμμετοχές, συνεχίζει για να σπάσει άλλα ρεκόρ.

Όντας ήδη ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες ανέπαφες εστίες στο ποδόσφαιρο, ο Τζίτζι έφτασε τις 500 αναμετρήσεις χωρίς αν δεχθεί γκολ. Στο 0-0 της Πάρμα με την Μπενεβέντο, το ρεκόρ του Ιταλού ποδοσφαιρικού θρύλου έγινε επίσημο. Με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Ίκερ Κασίγιας των 439, ο Μπουφόν συνεχίζει να γράφει τον μύθο του στο άθλημα.

Στην 27ετή καριέρα του, ο Τζίτζι έχει αγωνιστεί σε συνολικά τέσσερις ομάδες. Περνώντας τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στη Γιουβέντους, εκεί πέτυχε και τις περισσότερες ανέπαφες εστίες (322). Στην Πάρμα σημείωσε ακόμα 92, ενώ στην Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε ακόμα εννιά. Τέλος, με το εθνόσημο στο στήθος δεν δέχθηκε γκολ σε 77 αγώνες, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των 500!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version