ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
PODCAST: Θρυλικό έπος στο «Βίλα Παρκ» and more…
Το ερυθρόλευκο πάρτι υπό το βλέμμα των Πρίγκηπα Ουίλιαμ και Βαγγέλη Μαρινάκη (vids)
«Buzzer-beater» ο Ενζολά και προβάδισμα ενόψει τελικού η Φιορεντίνα (vid)
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)
Νέο… πάρτι της Λεβερκούζεν – Όλα ανοι«Χ»τά στην Μασσαλία! (vids)
Killer ο Βιρτς που «εκτέλεσε» και τη Ρόμα! (vid)
ΑΠΙΘΑΝΟ σουτ ο Έσε, 4-2 ο Ολυμπιακός! (vid)
Η Τσέλσι «πάτησε» την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Ισοφάρισε ο Ντιαμπί, ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ο Ελ Κααμπί! (vids)
Κάρλο Αντσελότι: «Ο Βινίσιους έχει… κρύο αίμα»!
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Γουότκινς (vid)
Κάνει την Ευρώπη και πάλι να παραμιλάει ο Τζολάκης με αυτό που έπιασε! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Το ακυρωθέν γκολ του Μπέιλι (vid)
0-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ξανά με Ελ Κααμπί! (vid)
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: 0-1 με πλασεδάρα Ελ Κααμπί! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Φαν Ντάικ θυμίζει σε όλους ποιος είναι ο καλύτερος στόπερ στον κόσμο!

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έχει επιστρέψει για τα καλά στα γνωστά του στάνταρ και δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του κορυφαίου στόπερ στον κόσμο.

Ο Φαν Ντάικ θυμίζει σε όλους ποιος είναι ο καλύτερος στόπερ στον κόσμο!

Ο περσινός σοβαρός τραυματισμός του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, αποσυντόνισε πλήρως τη Λίβερπουλ που χωρίς αυτόν, είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Ο Ολλανδός αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του Κλοπ, όχι μόνο στο αμυντικό παιχνίδι, αλλά στο συνολικό της παιχνίδι. Αυτό αποδεικνύεται από την βελτίωση των «Κόκκινων» από τότε που ηγέτης τους επέστρεψε στη δράση. Απέναντι στην Ίντερ, ο Φαν Ντάικ έκανε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και βοήθησε τα μέγιστα στο σπουδαίο διπλό της Λίβερπουλ μέσα στο Μιλάνο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Best in business

Η επιρροή του Φαν Ντάικ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ, έγινε φανερή από την πρώτη στιγμή που ο υψηλόσωμος Ολλανδός πάτησε το πόδι στο «Άνφιλντ». Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν πίστευε πως ένας μόνο παίκτης θα ήταν ικανός να προκαλέσει τόσο μεγάλη αλλαγή. Έχουμε ξαναγράψει από εδώ πως η επίδραση του Φαν Ντάικ ήταν τόσο έντονη, που ήταν σαν οι «Κόκκινοι» να πήραν δύο παίκτες για το κέντρο της άμυνας. Από εκεί που βλέπαμε μια Λίβερπουλ της λογικής ‘’όσα φάμε κι όσα βάλουμε’’, τα πάντα άλλαξαν.

Ο Φαν Ντάικ έδωσε εντελώς άλλη οντότητα στην άμυνα και στην ομάδα συνολικά. Έγινε κατευθείαν ο ηγέτης της. Εκείνος που η φωνή του ακούγεται περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Με το που μπήκε στην εντεκάδα, έμοιαζε λες και έπαιζε χρόνια εκεί. Η άνοδος στην απόδοσή του ήταν κατακόρυφη και γρήγορα ανέβηκε επίπεδο. Από ένας καλός αμυντικός της Premier League έγινε ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Για πολλούς ο καλύτερος στον κόσμο.

Το 2019 έχασε στο όριο τη Χρυσή Μπάλα από τον Λιονέλ Μέσι, με αρκετούς να πιστεύουν ακόμη πως εκείνος την άξιζε πραγματικά. Ο τραυματισμός του στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν ήταν ένα σοκ που η Λίβερπουλ δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει. Μπορεί στη συνέχεια να προέκυψαν και άλλα προβλήματα τραυματισμών, αλλά αυτό του Φαν Ντάικ ήταν πραγματικά αξεπέραστο. Η ομάδα του Κλοπ άλλαξε εντελώς χαρακτήρα.

Έχασε τεράστιο κομμάτι της σκληράδας και της ηρεμίας της, με αποτέλεσμα να έχει μια σεζόν πολύ κάτω από τις πραγματικές της δυνατότητες. Η ανησυχία για το πως θα επέστρεφε ο Φαν Ντάικ μετά από μια απουσία περίπου δέκα μηνών, ήταν έντονη και λογική. Ευτυχώς για τη Λίβερπουλ, ο Ολλανδός έδωσε τεράστια προσοχή στην αποθεραπεία του και επέστρεψε ακριβώς όπως τον θυμόμασταν. Ως ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στον πλανήτη. Με την εμφάνισή του απέναντι στην Ίντερ υπενθύμισε σε όλους τι θα πει απροσπέλαστος στόπερ.

Η ραψωδία του Μεάτσα

Η Λίβερπουλ δεν ήταν καλή απέναντι στην Ίντερ. Δεν κατάφερε να πιάσει τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης κι ενώ πίεζε με συνέπεια, δεν μπορούσε να βρει κλασσικές ευκαιρίες. Οι «Νερατζούρι» έβρισκαν τρόπους να ανταπεξέλθουν και έβγαιναν μπροστά με αξιώσεις. Ειδικά στο πρώτο 25λεπτο του δεύτερο ημιχρόνου η Λίβερπουλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η αντίπαλός της έβγαλε ένταση και την έβαλε στην περιοχή της. Η Ίντερ άξιζε σίγουρα να προηγηθεί σε εκείνο το κομμάτι του παιχνιδιού και ο μόνος λόγος που δεν το κατάφερε ήταν το συγκλονιστικό παιχνίδι του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Ο Ολλανδός ήταν πανταχού παρόν και διόρθωνε συνεχώς τα πολλά και απρόσεκτα λάθη των συμπαικτών του. Οι παρεμβάσεις του ήταν κομβικές και οι επιθετικοί της Ίντερ βλέπανε όλες τις προσπάθειές τους να σταματούν πάνω του. Παρατηρώντας τον μέσα στο γήπεδο, έβλεπε κανείς έναν παίκτη που ήταν αδύνατο να νικηθεί. Ψηλά, χαμηλά, στο χώρο, οπουδήποτε. Δεν υπήρχε τρόπος να τον περάσεις.

Η πιο χαρακτηριστική φάση είναι εκείνη που η Ίντερ φεύγει στην αντεπίθεση με τον Λαουτάρο και ο Φαν Ντάικ τον κλείνει με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά τον αφήνει χωρίς επιλογές. Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα στο τέλος του ματς, ήρθε ως φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Φανταστείτε τι ματς έκανε που αναδείχτηκε MVP ένας κεντρικός αμυντικός, με την ομάδα του να έχει κερδίσει 0-2.

Δίπλα του μεταμορφώθηκε και ο Κονατέ. Ένα παιδί που παλεύει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κλοπ και που απέναντι στην Ίντερ έκανε ίσως το καλύτερο ματς της καριέρας του. Όταν μια ομάδα καταφέρνει να κερδίσει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι από την άμυνά της είναι κάτι πολύ σημαντικό. Οι «Κόκκινοι» σε ένα κακό τους βράδυ, κατάφεραν να φύγουν από το Μιλάνο με καθαρό σκορ πρόκρισης. Όσο ο Φαν Ντάικ παραμένει υγιής, η ομάδα του Κλοπ μπορεί να κάνει όνειρα για διάκριση στη διοργάνωση.

Πρότυπο συμπεριφοράς

Εκτός από παικταράς, ο Φαν Ντάικ είναι και μια προσωπικότητα που είναι αδύνατον να αντιπαθήσεις. Είτε αγαπάς, είτε μισείς τη Λίβερπουλ, ο Ολλανδός είναι μια φιγούρα κοινής αποδοχής. Παρά το ότι τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους, δεν καβάλησε ποτέ το καλάμι. Ο ηγετικός του ρόλος μέσα στην ομάδα χαίρει κοινής αποδοχής και όλοι οι παίκτες της Λίβερπουλ τον λατρεύουν. Όταν έχασε τη Χρυσή Μπάλα από τον Μέσι δεν βγήκε ποτέ να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Το ακριβώς αντίθετο. Είπε δημόσια πως είναι τιμή του να χάνει το βραβείο από έναν τόσο μεγάλο παίκτη που όσο παίζει πρέπει να αποδίδεται σε εκείνον. Τραυματίστηκε σοβαρά μετά από μια αμφιλεγόμενη ενέργεια του Πίκφορντ και ποτέ δεν αναφέρθηκε με αρνητικά λόγια σε εκείνον. Για την ακρίβεια ποτέ δεν αναφέρθηκε με οποιονδήποτε τρόπο στο συμβάν. Πέρασε το δύσκολο διάστημα της αποκατάστασης σιωπηλά και αποφεύγοντας τα πολλά λόγια. Δούλεψε σκληρά και σωστά, με μοναδικό σκοπό να επιστρέψει σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Και τα κατάφερε.

Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμείς δεν μπορούμε να βρούμε ούτε μισή αφορμή για να αμφισβητήσουμε τον Ολλανδό. Ναι δεν το ξέρουμε προσωπικά, όμως αυτό είναι κάτι που δε μας αφορά κιόλας. Η συμπεριφορά του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστή είναι αυτή που μας αφορά και εκεί είναι κυριολεκτικά άψογος. Είναι ο παίκτης που όλοι θα θέλαμε στην ομάδα μας. Τόσο για την αγωνιστική του αξία, όσο για τον τρόπο που εκπροσωπεί το σύλλογο.

Οι φίλοι της ομάδας, οι συμπαίκτες του και ο Γιούργκεν Κλοπ πίνουν νερό στο όνομά του. Κι όπως φαίνεται έτσι θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια. Το ότι επέστρεψε ανεπηρέαστος από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό είναι ευτύχημα για όποιον αγαπάει το ποδόσφαιρο. Περισσότερο για τη Λίβερπουλ που με τον Ολλανδό στη σύνθεσή της, έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να πετύχει τους υψηλούς στόχους που θέτει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ