ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο θρυλικός Χοακίν και η απόλυτη συνάντηση με το κάρμα!

Στα 41 του, ο σπουδαίος Χοακίν συνεχίζει να δίνει τα πάντα για την αγαπημένη του Μπέτις και ετοιμάζεται για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Ο θρυλικός Χοακίν και η απόλυτη συνάντηση με το κάρμα!

Η Μπέτις προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey και θα διεκδικήσει το πρώτο της τίτλο μετά το 2005. Μέσα σε αυτό το διάστημα 17 χρόνων υπάρχει ένας άνθρωπος που ενώνει τις δύο εποχές. Ο Χοακίν Σάντσεθ είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο του 2005 και ήταν εκείνος που ουσιαστικά εξασφάλισε την παρουσία της ομάδας στον τελικό του 2022. Ο πλέον εμβληματικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπέτις θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει μαζί της ακόμη έναν τίτλο που θα κλείσει ιδανικά έναν κύκλο γεμάτο αγάπη και αφοσίωση.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι

Όσοι είναι πάνω από 25 γνωρίζουν πολύ καλά τι ποδοσφαιριστής υπήρξε ο Χοακίν. Οι νεότεροι που δεν τον έχουν δει στα καλά του, δύσκολα θα καταλάβουν. Κοιτώντας απλά το βιογραφικό του, είναι αδύνατο να αντιληφθείς για τι παιχταρά μιλάμε. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν από τους πρώτους που καθιέρωσε τη θέση του εξτρέμ όπως την ξέρουμε σήμερα. Γρήγορος, εκρηκτικός, μανούλα στο ένας εναντίον ενός και με ατελείωτες δυνάμεις. Σκέτος εφιάλτης για όποιον πλάγιο μπακ είχε την ατυχία να τον βρει μπροστά του.

Όσοι έχουν δει τα ματς της εθνικής μας με τους Ισπανούς για τα προκριματικά και την τελική φάση του Euro 2004, θα θυμούνται. Φύσσας και Βενετίδης είχαν δεινοπαθήσει με τον αεικίνητο Ισπανό που τότε είχε ήδη αρχίσει να κάνει πάταγο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η καριέρα του μπορεί να μην ήταν τόσο λαμπερή όσο το ταλέντο του, όμως αυτό αποτελεί ξεκάθαρα προσωπική του επιλογή. Βλέπετε ο Χοακίν υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη και επί χρόνια αποτελούσε διακαή πόθο τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και της Μπαρτσελόνα.

Η αγάπη του για την Μπέτις τον οδήγησε στο να αναβάλλει συνέχεια την πραγματοποίηση μιας μεγάλης μεταγραφής. Ήθελε πριν φύγει να δώσει μια μεγάλη χαρά στους φίλους της ομάδας. Για εκείνον η Μπέτις ήταν και είναι το σπίτι του. Ξεκίνησε στις ακαδημίες της το 1997 και δέθηκε για πάντα μαζί της. Τη σεζόν 2004/05 βίωσαν μαζί μια από τις πιο πετυχημένες σεζόν στην ιστορία του συλλόγου.

Η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της έδωσε την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους το Champions League. Η κατάκτηση του Copa del Rey λίγες μέρες μετά, ήρθε να επισφραγίσει μια μαγική χρονιά για την ομάδα της Ανδαλουσίας. Αυτός ήταν ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε μέχρι και σήμερα. Σε εκείνον τον τελικό ο Χοακίν ήταν 24 ετών. Φέτος, 17 χρόνια μετά, Μπέτις και Χοακίν επιστρέφουν σε ακόμη έναν τελικό. Αντίπαλος; Η Βαλένθια φυσικά!

Ούτε σε σενάριο ταινίας

Το ποδόσφαιρο είναι ένα τόσο… σατανικό παιχνίδι που δεν υπήρχε περίπτωση να επέτρεπε άλλο ζευγάρι από το Βαλένθια-Μπέτις στον φετινό τελικό. Αυτή η συνάντηση είναι καρμική και έχει ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χοακίν. Γιατί; Μα γιατί η Βαλένθια είναι η ομάδα για την οποία άφησε τη Μπέτις το 2006. Τι; Μόνο αυτό; Όχι βέβαια. Ο Ισπανός εξτρέμ έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής στην ποδοσφαιρική του καριέρα δύο τίτλους. Και οι δύο είναι Κύπελλα Ισπανίας. Το πρώτο με τη Μπέτις και το δεύτερο με την… Βαλένθια.

Να το πάμε και λίγο παρακάτω; Τη χρόνια που κατέκτησε τον τίτλο με τη Μπέτις η ομάδα τερμάτισε τέταρτη και την επόμενη σεζόν έπαιξε στο Champions League. Φέτος βρίσκεται εδώ και καιρό στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και διεκδικεί με αξιώσεις μια ακόμα συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ένα σενάριο στο οποίο κατακτά το Κύπελλο και τερματίζει τέταρτη στο πρωτάθλημα, μόνο απίθανο δεν είναι. Μιλάμε για μια σεζόν καρμπόν με εκείνη του 2004/05.

Κοινή συνισταμένη σε όλα αυτά; Ο Χοακίν. Αν δεν υπήρχε αυτός και η μαγική του πάσα στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, δεν θα συζητάγαμε τίποτα από όλα αυτά. Η Βαλένθια είναι η μόνη ομάδα εκτός της Μπέτις, που τον σημάδεψε σαν παίκτη. Τα 25 εκατομμύρια που ξόδεψε για χάρη του το 2006, ήταν ένα τεράστιο ποσό για την εποχή. Στις «Νυχτερίδες» έμεινε για μια πενταετία και φόρεσε τη φανέλα τους σε 218 αγώνες, στα πιο παραγωγικά ποδοσφαιρικά του χρόνια.

Κέρδισε μαζί τους το Κύπελλο, έπαιξε ακόμη τρεις φορές στο Champions League και αποτέλεσε κεντρικό πυλώνα της ομάδας για όσο βρέθηκε εκεί. Έφυγε το 2011 και μετά από μια τετραετή περιπλάνηση σε Μάλαγα και Φιορεντίνα επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια. Φέτος διανύει τη 12η -μπορεί και τελευταία- σεζόν του με τη Μπέτις. Μετά την πρόκριση απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο, όλη η ομάδα έτρεξε πάνω του και τον «έπνιξε» στην αγκαλιά της. Στον τελικό θα δώσουν και τη ψυχή τους για τον μεγάλο αρχηγό.  

Οι αυθεντικές σχέσεις δεν χρειάζεται να κάνουν πάντα θόρυβο

Η σχέση του Χοακίν με τη Μπέτις είναι μια υπέροχη ποδοσφαιρική σχέση. Από εκείνες που αξίζει να σταθεί κανείς για να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο μπορεί να προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα. Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται πάντα… θόρυβος. Ειδικά σε περιπτώσεις ομάδων και παικτών που δεν είναι τόσο εμπορικοί. Ο Χοακίν επέλεξε ένα δρόμο που σε πολλούς φαίνεται λάθος.

Το ταλέντο και οι δυνατότητές του κάλλιστα θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε μια καριέρα γεμάτη δόξα, κούπες και φήμη. Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν ξεπερνά σε αξία το χαμόγελο και τους πανηγυρισμούς του Ισπανού μετά τη λήξη του ματς με τη Ράγιο. Εκεί που σαν μικρό παιδί έγινε ένα με την κερκίδα και χάρηκε όσο και ένας απλός οπαδός της ομάδας την πρόκριση στον τελικό. Τι σημασία έχουν όλα τα υπόλοιπα μπροστά σε αυτή την εικόνα;

Οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας κρίνονται από διάφορο κόσμο. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές με στερεοτυπικά κριτήρια. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ο χαρακτήρας ή η προσωπικότητα του καθένα. Τι εμείς θεωρούμε σημαντικό; Που νιώθουμε καλύτερα; Τι εκπτώσεις αντέχουμε να κάνουμε στις αξίες μας για να «πετύχουμε»; Μη δίνετε σημασία. Τίποτα δεν έχει νόημα αν δεν το πιστεύεις. Εννέα στους δέκα θα απορούν γιατί ο Χοακίν δεν πήγε στη Ρεάλ η στην Μπαρτσελόνα όταν του δόθηκε η ευκαιρία. «Ποια Μπέτις»; Θα αναρωτηθούν.

Είναι οι ίδιοι που πάντα μας προτρέπουν να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη και να αρπάζουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Άντε να τους εξηγήσεις ότι καμιά φορά για να φτάσεις σε αυτά που αξίζουν χρειάζεται να πάρεις το δύσκολο μονοπάτι. Αυτό που σε όλους φαίνεται λάθος. Αυτό που αν είχε επιλέξει ο σημερινός μας πρωταγωνιστής θα κέρδιζε την παραδοχή της πλειοψηφίας, αλλά θα έχανε πολλά περισσότερα. Ο τελικός του φετινού Copa del Rey είναι ο τελικός του Χοακίν. Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικού ραντεβού που οι πραγματικά πιστοί απλά απαγορεύεται να χάσουν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ