ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Κάι Χάβερτζ βγαίνει μπροστά στα -πολύ- δύσκολα για την Τσέλσι!

Ο Κάι Χάβερτζ διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και κρατά όρθια την Τσέλσι σε μια χρονική στιγμή που τα πάντα γύρω της καταρρέουν.

Ο Κάι Χάβερτζ βγαίνει μπροστά στα -πολύ- δύσκολα για την Τσέλσι!

Τον τελευταίο μήνα ο Χάβερτζ έχει βρει τον καλό του εαυτό και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Τσέλσι. Οι «Μπλε» διανύουν μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον Αμπράμοβιτς. Μέσα σε αυτό το καθεστώ απόλυτης αβεβαίοτητας, ο Γερμανός κάνει τα καλύτερα του ματς από τότε που ήρθε στο Λονδίνο. Με την εικόνα του δείχνει πως η μεγάλη επένδυση που έγινε για χάρη του άξιζε τον κόπο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Απαντά στην πρόκληση

Ο Χάβερτζ ήταν η πιο λαμπερή μεταγραφή του εντυπωσιακού προπέρσινου καλοκαιριού για την Τσέλσι. Ένα ταλέντο παγκόσμιας κλάσης, που έβγαλε μάτια με τη Λεβερκούζεν και έγινε στόχος όλων των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Για τους «Μπλε», η απόκτησή του συνιστούσε μεγάλη επιτυχία. Ήθελαν τον παίκτη πολύ και το έδειξαν. Ξεκίνησαν επαφές με την ομάδα του πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν και ξόδεψαν για χάρη του ένα ποσό πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη σεζόν του Χάβερτζ στην Premier League, ήταν συμπαθητική αλλά σίγουρα όχι ανάλογη του θορύβου που είχε γίνει γύρω από όνομά του.

Με 9 γκολ και 9 ασίστ σε 45 συμμετοχές δεν έβγαλε μάτια, όμως άφησε υποσχέσεις. Βέβαια ήρθε εκείνο το νικητήριο γκολ στον τελικό του Champions League που βοήθησε τον Γερμανό να κερδίσει τις εντυπώσεις και να κλείσει τη χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι σταμάτησε ακόμη κι αυτή η μικρή μουρμούρα που υπήρχε για τις εμφανίσεις του. Σε κάθε περίπτωση, άπαντες στο σύλλογο περίμεναν από εκείνον ακόμη ένα βήμα μπροστά στη φετινή σεζόν.

Να δείξει πως όχι μόνο απλά μπορεί να σταθεί σαν βασικός παίκτης της Τσέλσι, αλλά να κάνει και τη διαφορά. Η αλήθεια είναι πως για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα δεν είδαμε κάποια συγκλονιστική αλλαγή στην εικόνα του Χάβερτζ. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακός, αλλά ούτε κάτι το ιδιαίτερο. Κάποιες σποραδικές καλές εμφανίσεις, χωρίς συνέπεια ούτε σκοράρισμα, ούτε στη δημιουργία. Το step-up που όλοι περίμεναν δεν είχε γίνει. Μέχρι που μπήκε ο Μάρτης.

Ο μήνας που διανύουμε είναι μακράν ο καλύτερος του Χάβερτζ στο διάστημα που βρίσκεται στην Τσέλσι. Στα τρία τελευταία παιχνίδια ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έχει σκοράρει τέσσερα γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ, έχοντας βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του στο να έχει ισάριθμες νίκες. Όλα αυτά στην πιο δύσκολη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα εντελώς απρόβλεπτο και τεράστιο διοικητικό πρόβλημα.

Ξέρει να μιλάει στις μεγάλες στιγμές

Το γεγονός ότι ο Χάβερτζ κάνει τα καλύτερα παιχνίδια του μέσα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, ίσως να μην είναι τυχαίο. Αν παρατηρήσει κανείς την πορεία του στην Τσέλσι, θα δει ότι πρόκειται για έναν παίκτη που του αρέσει να μιλάει στα δύσκολα. Το γκολ στον τελικό του Champions League είναι σίγουρα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, όμως όχι το μόνο. Τον περασμένο Φλεβάρη, χάρισε ακόμη ένα τίτλο στην ομάδα του, με ακόμη ένα clutch γκολ.

Στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, η Τσέλσι τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Παλμέιρας. Με το σκορ στο 1-1 οι ομάδες πήγαιναν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα χρειαστούν πέναλτι να βγει ο νικητής, ο Χάβερτζ έδωσε τη λύση. Σκόραρε στο 117ο λεπτό και έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή. Κάτι ανάλογο συνέβη και στα δύο τελευταία ματς της Premier League.

Πριν δύο αγωνιστικές, σφράγισε την εκτός έδρας νίκη της Τσέλσι απέναντι στη Νόριτς, κάνοντας το 1-3 στο 90ο λεπτό. Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη φορμαρισμένη Νιουκάστλ, σκόραρε ξανά στο 90 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του σε ένα παιχνίδι που δυσκολεύτηκε αρκετά. Δεν ξέρουμε αν ο Χάβερτζ τη βρίσκει με τα δύσκολα, σίγουρα όμως είναι πολύ σημαντικό για την Τσέλσι να παίρνει νίκες τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γιατί μπορεί το συναίσθημα της αβεβαιότητας να είναι έκδηλο σε όλους μέσα και γύρω από το σύλλογο, όμως οι αγώνες γίνονται κανονικά.

Οι «Μπλε» δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο, όμως σήμερα παραμένουν μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, με υψηλούς στόχους και απαιτήσεις. Μπορεί στο πρωτάθλημα να έχει μείνει πίσω από Σίτι και Λίβερπουλ, όμως για μια μεγάλη ομάδα κάθε νίκη μετράει. Επιπλέον συνεχίζει κανονικά στο Champions League. Εκεί που μετά τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Λιλ, είναι με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά. Έτοιμη να δώσει όλο της το είναι για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Σε αυτή την προσπάθεια σίγουρα θέλει έναν Χάβερτζ έτοιμο να μιλήσει στα δύσκολα.

Ζητούμενο η διάρκεια

Φυσικά μισός καλός μήνας δεν αρκεί για πούμε ότι ο Χάβερτζ έχει πια αλλάξει επίπεδο. Αυτό που ξεχωρίζει τους κορυφαίους παίκτες είναι η διάρκεια. Ο Γερμανός πρέπει να βρει μομέντουμ από τις τελευταίες του εμφανίσεις και να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς. Προφανώς δεν γίνεται να σκοράρει σε κάθε αγωνιστική, αλλά οφείλει να σταθεροποιήσει το επίπεδο των εμφανίσεών του. Βρίσκεται σε μια ομάδα που τον πιστεύει, με έναν προπονητή που τον στηρίζει. Η ικανότητά του στο να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης τον βοηθάει να βρίσκεται συχνά στο γήπεδο.

Στα τελευταία παιχνίδια τον είδαμε να ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας στον πάγκο τον Ρομέλου Λουκάκου. Η αλήθεια είναι πως στο σύστημα του Τούχελ, αυτός ο ρόλους φαίνεται να του ταιριάζει. Προφανώς δε μιλάμε για ένα κλασσικό σέντερ φορ, αλλά για έναν παίκτη με την ικανότητα να κινηθεί οπουδήποτε από τη μέση και μπροστά. Το γεγονός πως η Τσέλσι παίζει με κοντά τις γραμμές τον βολεύει.

Η εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση του επιτρέπει να κινείται άνετα σε μικρούς χώρους και να βγάζει συνδυασμούς με τους παίκτες γύρω του. Ίσως η μονιμοποίησή του σε αυτή τη θέση και αυτό το ρόλο να είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει αυτό το παιδί. Ένα παιδί που έχει όλο το πακέτο να γίνει ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την Τσέλσι ή για οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ομάδα της Ευρώπης.

Ο τρόπος που θα κλείσει τη φετινή σεζόν έχει τεράστια σημασία. Θα καθορίσει το στάτους και το σημείο εκκίνησής του για την επόμενη. Για έναν παίκτη που φιλοδοξεί να λάμψει για χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, είναι ζωτικής σημασίας να έχει συνέπεια. Για να δούμε αν τελικά ο Χάβερτζ μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να αναλάβει από τώρα ηγετικό ρόλο στην Τσέλσι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ