ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

O Ντε Κέτελαρ μπορεί να αποδειχτεί θησαυρός για τη Μίλαν!

Ο Τσαρλς Ντε Κέτελαρ είναι ο νούμερο ένα μεταγραφικός στόχος της Μίλαν που βλέπει στο πρόσωπο του έναν πολύ ξεχωριστό ποδοσφαιριστή.

O Ντε Κέτελαρ μπορεί να αποδειχτεί θησαυρός για τη Μίλαν!

Η Μίλαν ψάχνει εδώ και καιρό να ενισχυθεί στην επίθεση και ο Τσαρλς Ντε Κέτελαρ είναι ο μεγάλος της στόχος. Ο 21χρονος έχει βγάλει μάτια με τη φανέλα της Μπριζ την τελευταία διετία. Πλέον το βέλγικο πρωτάθλημα έχει γίνει μικρό για να τον χωρέσει. Οι «Ροσονέρι» θεωρούν πως πρόκειται για έναν παίκτη με σπάνια χαρακτηριστικά που στο άμεσο μέλλον μπορεί να εκτοξευτεί. Το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είναι μεγάλο. Βέβαια η επιθυμία του ίδιου να αγωνιστεί στο Μιλάνο δίνει προβάδισμα στη Μίλαν που φαίνεται πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση μιας εξαιρετικής μεταγραφής.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ένας ιδιαίτερος και ταλαντούχος πολυθεσίτης

Ο Ντε Κέτελαρ μετρά μόλις τρία χρόνια επαγγελματικής καριέρας. Πράγμα απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 21 ετών. Σε αυτά τα τρία χρόνια λοιπόν ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει αρκετά πράγματα. Έχει πανηγυρίσει ισάριθμα πρωταθλήματα με την ομάδα του, έχει παίξει στο Champions League και έχει γίνει διεθνείς με την εθνική Βελγίου. Όλο αυτόν τον καιρό η φήμη που τον συνόδευε μιλούσε για έναν πολύ χαρισματικό ποδοσφαιριστή με σπάνια χαρακτηριστικά και ικανότητα να παίξει παντού από τη μέση και μπροστά.

Πράγματι ο Ντε Κέτελαρ είναι ένα παιδί ύψους 1.92 εκατοστών, ιδιαίτερα ταχύς για το ύψος του και με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Στο διάστημα που βρίσκεται στη Μπριζ έχει χρησιμοποιηθεί κυριολεκτικά σε όλες τις θέσεις του κέντρου και της επίθεσης εκτός από αυτή του αμυντικού χαφ. Πάντως η θέση που δείχνει να του ταιριάζει περισσότερο είναι εκείνη του σέντερ φορ. Άλλωστε στην κορυφή της επίθεσης έχει καταγράψει τις 47 από τις 132 εμφανίσεις του σε συλλογικό επίπεδο. Τις περισσότερες από κάθε άλλη θέση. Ντε Κέτελαρ

Οι 30 από αυτές τις συμμετοχές ήρθαν τη περσινή σεζόν εκτόξευσης, όταν ο Ντε Κέτελαρ σχεδόν μονιμοποιήθηκε ως φορ και σημείωσε 18 γκολ μοιράζοντας και 10 ασίστ. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα κλασσικό φορ περιοχής. Ο τρόπος που αγωνίζεται είναι κάτι ανάμεσα στο 9 και στο 10.

Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με έναν παίκτη που του αρέσει να κινείται αρκετά εκτός περιοχής και να βγάζει συνεργασίες. Το στυλ και ο τρόπος παιχνιδιού είναι κάτι που ακόμα διαμορφώνεται, καθώς το ταλέντο του φαίνεται πως μπορεί να τον κάνει αρκετά παραγωγικό. Η περσινή σεζόν είναι οδηγός για το τι μπορεί να δούμε στο μέλλον από τον 21χρονο Βέλγο. Αυτό πάντως που θεωρείται δεδομένο, είνια πως του χρόνου δεν θα είναι παίκτης της Μπριζ.

Ταιριάζει στη Μίλαν

Το ενδιαφέρον για τον Ντε Κέτελαρ είναι αρκετά έντονο. Ανάμεσα στις ομάδες που εξετάζουν την περίπτωσή του ξεχωρίζει το όνομα της Μίλαν. Οι «Ροσονέρι» έχουν τον παίκτη στην κορυφή της λίστας τους για την ενίσχυση της επίθεσης και προσπαθούν εδώ και βδομάδες να τελειώσουν τη μεταγραφή. Η αδυναμία του συλλόγου να ξοδέψει μεγάλα ποσά κάνει τα πράγματα αρκετά δυσκίνητα, όμως σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως η Μίλαν θα τα καταφέρει.

Ο λόγος που αισιοδοξεί είναι η μεγάλη επιθυμία του ίδιου του παίκτη να γίνει κάτοικος «Σαν Σίρο». Λέστερ και Λιντς έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις που καλύπτουν οικονομικά τη Μπριζ, αλλά ο Ντε Κέτελαρ έχει συζητήσει να εξαντληθούν οι πιθανότητες συμφωνίας με τη Μίλαν. Αυτό φαίνεται τελικά πως θα γίνει πραγματικότητα. Όπως αναφέρει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται στο Βέλγιο για να τελειώσουν τη μεταγραφή. Με τον ποδοσφαιριστή υπάρχει εδώ και καιρό συμφωνία στα του συμβολαίου.

Η αλήθεια είναι πως -μέχρι αποδείξεως του αντίθετου- η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει να ταιριάζει πολύ στη φιλοσοφία της Μίλαν. Οι δύο βασικές θέσεις που μπορεί να καλύψει ο Ντε Κέτελαρ είναι δύο θέσεις που οι «Ροσονέρι» έχουν κενό. Τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και στη θέση του επιτελικού χαφ ο Πιόλι δεν έχει τις επιλογές που θέλει.

Με την προσθήκη του Βέλγου αποκτά μια ποιοτική λύση και για τις δύο θέσεις και έναν παίκτη με θέληση να παίξει για το σύλλογο. Παράλληλα υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξέλιξης. Όλοι πιστεύουν πως ο Ντε Κέτελαρ έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να πιάσει το ταβάνι του. Αν η Μίλαν καταφέρει και τον κάνει δικό της θα τονώσει σημαντικά την επιθετική της γραμμή που η αλήθεια είναι πως πέρυσι στηρίχτηκε σχεδόν αποκλειστικά στον Λεάο και τον Ζιρού.

Να πάρει ψυχολογία για τη συνέχεια

Η Μίλαν έχει μεγάλη ανάγκη μια μεταγραφή που θα ψήσει τον κόσμο της. Μετά το περσινό πρωτάθλημα οι περισσότεροι πίστευαν ότι η ομάδα προχωρήσει σε φανταχτερές μεταγραφές, όμως μόνο αυτό δεν βλέπουμε. Μέχρι στιγμής οι «Ροσονέρι» έχουν αποκτήσει τον Οριγκί με ελεύθερη μεταγραφή από τη Λίβερπουλ και έχουν αγοράσει τους Μεσίας και Φλορέντζι που ήταν πέρυσι δανεικοί.

Οι τρεις αυτές κινήσεις είχαν συνολικό κόστος εφτά εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό που δεν παραπέμπει με τίποτα μια ομάδα που πριν λίγους μήνες αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει μείνει αρκετά πίσω και η αλήθεια είναι πως στο ρόστερ υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά αν η Μίλαν θέλει να είναι ξανά πρωταγωνίστρια. Ο Ντε Κέτελαρ θα είναι μια πολύ καλή αρχή που θα τονώσει την ψυχολογία, η οποία θα ανέβει ακόμη περισσότερο αν στη συνέχεια αποκτηθεί και ο Ζίγιεχ από την Τσέλσι.

Η Μίλαν έχει καλές πιθανότητες να κλείσει αυτές τις δύο μεταγραφές αρκεί να μην καθυστερήσει και κυρίως να μην… τσιγκουνευτεί. Με Ντε Κέτελαρ και Ζίγιεχ η επιθετική γραμμή έρχεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Μετά πρέπει δοθεί βάρος και στις υπόλοιπες γραμμές. Στα χαφ το μεγάλο κενό που άφησε πίσω του ο Κεσί, παραμένει ανοιχτό. Μιλάμε για έναν παίκτη που πέρυσι ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην πρωταθληματική σεζόν της ομάδας. Τονάλι και Μπενασέρ δεν μπορούν να τραβήξουν όλο το κουπί μόνοι τους.

Από εκεί και πέρα στην άμυνα χρειάζονται και εκεί ενισχύσεις τόσο στα στόπερ, όσο και στη θέση του δεξιού μπακ. Θα είναι κρίμα αν το comeback της Μίλαν μείνει στη μέση εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας. Ας ελπίσουμε να γίνει σύντομα η αρχή με τον Ντε Κέτελαρ και μετά να ακολουθήσει περεταίρω ποιοτική ενίσχυση. Το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τους δυνατούς «Ροσονέρι».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ