ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

O Νεϊμάρ θέλει να δείξει στην Παρί ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό!

Ο Νεϊμάρ βρίσκεται σε ημιάγρια κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν και θέλει να βουλώσει τα στόματα όσων τον ήθελαν εκτός ομάδας.

O Νεϊμάρ θέλει να δείξει στην Παρί ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό!

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί το 2017 ουσιαστικά άλλαξε το ποδόσφαιρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν πίστευε ότι ένας μόνο ποδοσφαιριστής μπορεί να κοστίσει 222 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βραζιλιάνος ήρθε στο Παρίσι για να δείξει ότι μπορεί να είναι ο κορυφαίος στον πλανήτη και να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του Champions League. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι, ωστόσο όποτε εκείνος είναι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο, η Παρί είναι άλλη ομάδα. Με την αμφισβήτηση γύρω από το πρόσωπό του να είναι πιο έντονη από ποτέ, ο Νεϊμάρ αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να αποδείξει πως η Παρί παραμένει η δική του ομάδα.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Όταν είναι καλά την μεταμορφώνει

Η αλήθεια είναι πως ο Νεϊμάρ δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες όσα χρόνια βρίσκεται στο Παρίσι. Βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει με τις φορές που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με όσες μένει εκτός. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Βραζιλιάνος δεν έχει ξεπεράσει σε καμία σεζόν τις 31 συμμετοχές με τη φανέλα των Παριζιάνων. Νούμερο πολύ μικρό αν σκεφτεί κανείς ότι παίζει σε μια ομάδα που δίνει σταθερά κοντά ή πάνω από 50 ματς το χρόνο.

Για παράδειγμα στις πέντε περασμένες σεζόν που συνυπήρξαν στο σύλλογο, ο Μπαπέ έχει πέσει μόλις μια φορά κάτω από τις 40 συμμετοχές. Πέρυσι είχε 46 και πρόπερσι 47.  Η διαφορά είναι τεράστια. Φυσικά όταν μιλάμε για τραυματισμούς υπάρχει πάντα και το θέμα της τύχης στη συζήτηση. Παρόλα αυτά, ο Νεϊμάρ φέρει μεγάλη ευθύνη για την περιορισμένη διαθεσιμότητά του όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει για έλλειψη επαγγελματισμού, για αδιαφορία ακόμα και για τεμπελιά. Νεϊμάρ

Όλα τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν σε κάποιο βαθμό, μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν ο Βραζιλιάνος παίζει και έχει το μυαλό του στο ποδόσφαιρο, μεταμορφώνει την Παρί. Με μια πρώτη ματιά αυτό δεν είναι και κανένα μεγάλο νέο. Είτε τον αγαπάς, είτε τον μισείς δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις πως πρόκειται για έναν από τους χαρισματικότερους παίκτες που έχουμε δει ποτέ στα γήπεδα. Τον καλύτερο με τη μπάλα στα πόδια μετά τον Ροναλντίνιο θα τολμήσω να πω εγώ.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε εδώ είναι πως ο Νεϊμάρ δεν βελτιώνει απλά την Παρί όταν είναι αφοσιωμένος σε αυτή. Είναι το Α και το Ω της. Ο πιο σημαντικός παίκτης της μέσα στο γήπεδο. Ανεξαρτήτως στατιστικών και αριθμών, η εικόνα μιλάει από μόνη της. Θυμηθείτε απλά την εμφάνισή του στον τελικό του Champions League απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου το 2020.

Ξεκίνημα με σπασμένα φρένα

Για να λέμε την αλήθεια, όταν αγοράζεις έναν παίκτη για 222 εκατομμύρια ευρώ φυσικά περιμένεις περισσότερα. Τον θες διαθέσιμο ώστε να κάνει τη διαφορά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και όχι σε κάποια διαστήματα αυτής. Η κριτική που έχει δεχτεί ο Νεϊμάρ είναι δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα φέτος το καλοκαίρι φτάσαμε στο σημείο να τεθεί μέχρι και θέμα αποχώρησής του. Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν, με τον ίδιο τον παίκτη να μιλά δημόσια για το θέμα λέγοντας πως εκείνος θέλει να παραμείνει.

Υπάρχει μια έντονη φημολογία πως όλο αυτό το θέμα προέκυψε μετά από παρέμβαση του Μπαπέ. Μετά την επεισοδιακή παραμονή του στην Παρί, ο Γάλλος φαίνεται πως έχει λόγο για τον σχεδιασμό της ομάδας. Με αυτή την αρμοδιότητα λοιπόν φημολογείται πως ζήτησε την πώληση του Νεϊμάρ. Τελικά αυτό δεν συνέβη και ο Βραζιλιάνος υπολογίζεται κανονικά από τον Γκαλτιέ. Μάλιστα όπως βλέπουμε στο ξεκίνημα της σεζόν, έχει βαλθεί να αποδείξει σε όλους ποιος πραγματικά είναι.

Ο σταρ της Παρί έχει κάνει όργια στα πρώτα τρία ματς της χρονιάς. Μετρά πέντε γκολ και τρεις ασίστ και γενικότερα δείχνει φουλ ορεξάτος. Η κουβέντα για την αποχώρησή του φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν και ο ίδιος μοιάζει να έχει τεράστιο κίνητρο. Κάτι που αν ισχύει είναι καλύτερο και από μια μεγάλη μεταγραφή. Αν καταφέρει να διατηρήσει αυτή τη φλόγα και παράλληλα να μείνει μακριά από τραυματισμούς, ίσως δούμε την κορυφαία του χρονιά από όταν ήρθε στη Γαλλία.

Η συνύπαρξη με τον Λιονέλ Μέσι σίγουρα εξιτάρει τον Νεϊμάρ, καθώς οι δυο τους έχουν πετύχει ήδη σπουδαία πράγματα με τη Μπαρτσελόνα. Σκοπός τους να δείξουν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο και με την Παρί. Βέβαια ο Βραζιλιάνος ετοιμάζεται για την έκτη σεζόν του με το σύλλογο και θέλει επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες αλλά και να κλείσει κάποια συγκεκριμένα στόματα.

Να δείξει ότι είναι αυτός είναι το νούμερο ένα

Ο Νεϊμάρ ήρθε το 2017 στην Παρί προκειμένου να γίνει ο απόλυτος σταρ και ηγέτης της. Μέχρι το 2016 αυτός ο ρόλος ανήκε στον Ζλάταν και ενδιάμεσα είχε αναλάβει ο Καβάνι. Ο Βραζιλιάνος ποτέ δεν έκρυψε τις προθέσεις του. Από την πρώτη στιγμή ένιωθε και φερόταν ως το απόλυτο νούμερο ένα. Σε σημείο που η συμπεριφορά του γινόταν υπεροπτική αρκετές φορές. Οι σχέσεις του με τον Καβάνι δεν ήταν ποτέ καλές, καθώς υπήρξε σύγκρουση των δύο για τη θέση τους στην ιεραρχία.

Όταν όμως την επόμενη χρονιά ήρθε στην ομάδα ο Μπαπέ, η στάση του άλλαξε. Ο Βραζιλιάνος πήρε υπό την προστασία του τον Γάλλο, του έδωσε χώρο να παίξει το παιχνίδι του και οι δυο τους ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη σχέση. Για αρκετό καιρό θεωρούνταν και οι δύο ισάξιοι στην ιεραρχία του ρόστερ. Ωστόσο τα βήματα του Μπαπέ ήταν τεράστια και σύντομα καθιερώθηκε αυτός ως το νούμερο ένα.

Ο Νεϊμάρ δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα με αυτή την εξέλιξη, πλέον όμως αυτό δείχνει να αλλάζει. Ο Μπαπέ έγινε πολύ σημαντικός για το κλαμπ με την ανανέωση του συμβολαίου του και εμφανίζει αλαζονικές συμπεριφορές. Οι σχέσεις των δύο παικτών δεν είναι σε καλό σημείο, με τις φήμες να οργιάζουν. Δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά αν είναι μέσα από αυτή την ένταση ο Νεϊμάρ να βγάζει τον καλό του εαυτό χαλάλι.

Ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός δεν του επιτρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτεί ότι είναι κάτω από κανέναν. Το έκανε μόνο για τον Μέσι και είδαμε ότι τελικά γι’ αυτό αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα. Εφόσον κάποιος τον προκάλεσε, πρέπει κι αυτός να απαντήσει. Κι αυτό σκοπεύει να το πετύχει κάνοντας ακριβώς αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Να είναι δηλαδή το νούμερο ένα αυτής της ομάδας. Μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ