ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
O απίθανος κύριος Γιόκερες με τα 40 φετινά του… τεμάχια (stats)
Η Μάντσεστερ Σίτι – μοιάζει να – χάνει τον Έντερσον τη χειρότερη χρονική στιγμή
Ο μεγάλος εχθρός του Βαλβέρδε αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Άγιος Βασίλης έρχεται με την Άρσεναλ να τον καταδέχεται πρώτη και με διαφορά! (vid)

H Άρσεναλ παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο για 60 λεπτά, πήρε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Μπράιτον με σκορ 4-2!

Άγιος Βασίλης έρχεται με την Άρσεναλ να τον καταδέχεται πρώτη και με διαφορά! (vid)

Η Άρσεναλ δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα το 2022! Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα, επικράτησαν εκτός έδρας της Μπράιτον με σκορ 4-2 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Premier League. Και έτσι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την «γκέλα» της Μάντσεστερ με την Έβερτον στο «Έτιχαντ».

Οι Λονδρέζοι πλέον είναι πρώτοι και με… διαφορά από τους «πολίτες» που φτάνει στο +7!

Σπουδαίο παιχνίδι από τους φιλοξενούμενους που χάρισαν πλούσιο θέαμα με τα γκολ και την εικόνα τους μέχρι και το 60′. Ωστόσο, η Μπράιτον δημιούργησε πολλά προβλήματα στους πρωτοπόρους από εκείνο το σημείο και έπειτα!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την Άρσεναλ και τους φίλους του συλλόγου από το Βόρειο Λονδίνο. Και αυτό μιας και οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 στο εκτός έδρας κόντρα στην Μπράιτον με γκολ του Μπουκάγιο Σάκα, μόλις 65 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα.

Οι «κανονιέρηδες» βγήκαν γρήγορα μπροστά εγκλώβισαν τους γηπεδούχους που δεν έδιωξαν σωστά. Ο Άγγλος εξτρέμ βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και με χαλαρό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο, οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα δεν χαλάρωσαν καθόλου. Μιας και μέσα σε δέκα λεπτά είχαν πέντε τελικές, ώστε να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Μπράιτον να πάρει ανάσα.

Αυτό συνέβη λίγο αργότερα. Όταν οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους «γλάρους» που είχαν ναι μεν της κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να φτιάξουν κάποια επικίνδυνη στιγμή μπροστά από την εστία του Άαρον Ράμσντεϊλ. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να χτυπήσουν σε μία αντεπίθεση και το έκαναν. Το 2-0 έγινε από τον Μάρτιν Όντεγκαρντ στο 39′, όπου μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα της Μπράιτον ο Νορβηγός χαφ με ωραίο σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα, διπλασίασε τα τέρματα της Άρσεναλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως και το πρώτο: δηλαδή με γκολ των φιλοξενούμενων. Σε μία ακόμη γρήγορη αντεπίθεση η Άρσεναλ βγήκε μπροστά και ο Ενκέτια από κοντά εκμεταλλεύτηκε την κακή τοποθέτηση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, κάνοντας στο 3-0 στο 47′. Κάπου εκεί το παιχνίδι για πολλούς έδειχνε να τελειώνει! Αλλά η Μπράιτον δεν είχε πετάξει λευκή πετσέτα. Σε καμία περίπτωση.

Οι «γλάροι» μείωσαν σε 3-1 με τον Μιτόμα στο 65′, δείχνοντας πως έχουν ακόμα… ζωή και ότι θα έβαζαν δύσκολα στους Λονδρέζους. Παρόλα αυτά η Άρσεναλ βρήκε τρόπο να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά των γκολ. Ο Όντεγκαρντ με απίθανη ασίστ, πίσω από το κέντρο, βρήκε τον Μαρτινέλι με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει χώρο και με ωραίο τελείωμα να κάνει το 4-1 στο 71′. Ακόμη και έτσι η Μπράιτον δεν τα παράτησε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν: μιας και σημείωσαν δεύτερο γκολ με τον Φέρκιουσον στο 77′. Ο νεαρός φορ χώθηκε ανάμεσα στον Σαλιμπά και τον Ράμσντεϊλ και νίκησε από κοντά τον Άγγλο κίπερ, μειώνοντας σε 4-2. Μάλιστα, οι «γλάροι» στο 90′ πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Μιτόμα. Ωστόσο, αυτό δεν μέτρησε, μιας και ο παίκτης της Μπράιτον είχε ξεκινήσει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ. Με το VAR να το επιβεβαιώνει.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες της Μπράιτον πίεσαν ψηλά και δυνατά. Αλλά οι φιλοξενούμενοι, έστω και με άγχος πήραν ένα σπουδαίο «διπλό» κόντρα σε μία δύσκολη έδρα με έναν άξιο αντίπαλο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ