Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Πάρτι του Βέιγκα στο Βίγκο με καλεσμένη την Μπαρτσελόνα (vid)
Primera División

Πάρτι του Βέιγκα στο Βίγκο με καλεσμένη την Μπαρτσελόνα (vid)

Η Θέλτα πήρε τη νίκη που ήθελε! Επικράτησε με 2-1 επί των πρωταθλητών Ισπανίας και παρέμεινε στην La Liga.

05.06.2023 | 00:00

Mε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γκάμπρι Βέιγκα, το νέο αστέρι του ισπανικού ποδοσφαίρου, η Θέλτα επικράτησε της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα και έσωσε την κατηγορία. Οι Γαλιθιάνοι ήθελαν τη νίκη απέναντι στους Καταλανούς για να παραμείνουν στη La Liga και τη πήραν χάρις τον εκπληκτικό πιτσιρικά και τα δύο υπέροχα γκολ του. Φινάλε στη σεζόν με ήττα για την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα.

Το ματς

Παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο Μπαλαίδος! Η Θέλτα φιλοξένησε την πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα στα πλαίσια της τελευταίας 38ης αγωνιστικής της La Liga. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη απέναντι στους «μπλαουγκράνα» για να μην εξαρτώνται από κανέναν στην υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη για τους Καταλανούς ήταν απλά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Ένας αγώνας χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον για την ομάδα του Τσάβι.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας με αρκετά νέα πρόσωπα στην αρχική της ενδεκάδα ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας όχι όμως και την όρεξη να κυνηγήσει το γκολ. Κάτι που για τους γηπεδούχους ήταν ζωτικής σημασίας. Η Θέλτα περίμενε στο μισό γήπεδο την ευκαιρία της για να δράσει και τη βρήκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βέιγκα πήρε τη μπάλα εντός περιοχής και με υπέροχο πλασέ την έστειλε στη γωνία της εστίας της Μπαρτσελόνα κάνοντας το 1-0 μέσα σε πανζουρλισμό στις κερκίδες. Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Θέλτα είχε στο μυαλό της μονάχα πως θα διατηρήσει το προβάδισμά της και πως να μην απειληθεί σοβαρά από την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν τις στιγμές τους όμως καμία από αυτές δε φάνηκε να ανησυχεί σοβαρά τον τερματοφύλακα Βιλάρ. Έτσι οι γηπεδούχοι με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους και τους οπαδούς στο πλευρό τους έψαξαν στη συνέχεια το 2-0 για να κλειδώσουν τη νίκη και την παραμονή. Αυτό ήρθε ξανά από τα πόδια του πρωταγωνιστή του αγώνα, Γκάμπρι Βέιγκα. Ο Ισπανός στο 65′ κέρδισε με καταπληκτικό τρόπο τον Πένια και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του.

Στο 79′ η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να μειώσει σε 2-1 με κοντινή κεφαλιά του Άνσου Φάτι. Tίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος! 2-1 νίκη της Θέλτα!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version