ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επικές δικαιολογίες από Τεν Χαγκ μετά την «τεσσάρα» από την Πάλας!
Βράδυ κανονικός… εφιάλτης για τον Κασεμίρο!
Τα νούμερα λένε την αλήθεια: Τα στατιστικά δείχνουν πόσο ΜΕΓΑΛΟ κακό κάνει στη Γιουνάιτεντ ο Τεν Χαγκ!
Η Κρίσταλ Πάλας ξεφτίλισε με «τεσσάρα» το… φάντασμα της Γιουνάιτεντ! (vid)
Η Κρίσταλ Πάλας γελοιοποιεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 4-0 και όσο… γράψει! (vids)
Ένα πράγμα έχει στο μυαλό του ο Μίλερ πριν παίξει στο ανακαινισμένο «Μπερναμπέου»
Ο Ολίσε έκανε… πλάκα στην άμυνα της Γιουνάιτεντ και έβαλε απίθανο γκολ! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε… βρώμα για Γκουαρντιόλα και Μπάγερν!
Ο Έμερι συγκίνησε κάθε οπαδό της Άστον Βίλα με τις δηλώσεις του!
Μπέλιγχαμ: «Στη Ρεάλ Μαδρίτης… τερματίζεις το ποδόσφαιρο! Δεν πάει πιο ψηλά μετά!»
Τέλος εποχής στη Γουέστ Χαμ: Φεύγει ο Μόγες!
Ο Αλόνσο… μίλησε – Η Λεβερκούζεν φουλάρει για το αστέρι της Χιρόνα!
Πέρασαν 40 χρόνια… από το ξύλο του Μαραντόνα – Διέλυσε όλη την Μπιλμπάο ο GOAT (vid)
Γιουνάιτεντ: Οι σταρ της ομάδας αποφάσισαν – Αυτόν θέλουν για προπονητή!
Φαν Ντάικ: «Λίβερπουλ, σε αγαπώ! Στην νέα εποχή, εγώ θα είμαι εδώ…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Αθπιλικουέτα: Το αντίο στον απόλυτο θρύλο της Τσέλσι! (vids)

O Θέσαρ Αθπιλικουέτα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτη, κλείνοντας έτσι την ιστορική πορεία του με την φανέλα της Τσέλσι.

Αθπιλικουέτα: Το αντίο στον απόλυτο θρύλο της Τσέλσι! (vids)

Ο Αθπιλικουέτα ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Οσασούνα και το 2010 αποχώρησε από την Ισπανία για να συνεχίσει την καριέρα του στην Μαρσέιγ για 6 εκατομμύρια ευρώ. Με τις εμφανίσεις του στην Γαλλία κέντρισε το ενδιαφέρον της Τσέλσι, η οποία έδωσε 8.80 εκατομμύρια ευρώ στις 24 Αυγούστου του 2012 και τον έφερε στο Λονδίνο.

Από την πρώτη του σεζόν απέδειξε πως μπορεί η ομάδα να βασίζεται πάνω του, αφού το 2012/13 είχε 48 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κατάφερε να δώσει και 6 ασίστ στο Πρωτάθλημα. Με τα χρόνια, ανέβαιναν οι αποδόσεις του και οι συμμετοχές του. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και το γεγονός πως ο Αθπιλικουέτα μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Τσέλσι

Η αρχηγεία και οι επιτυχίες του θρυλικού αμυντικού

To 2019 έγινε και επίσημα ο αρχηγός της ομάδας, αφού πήρε το περιβραχιόνιο μετά την αποχώρηση του Γκάρι Κέιχιλ. Ως αρχηγός οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Champions League την σεζόν 2020/21, ενώ στην συνέχεια κέρδισαν το Ευρωπαϊκό Super Cup αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Πρέπει να σημειωθεί πως ήταν υπαρχηγός στην κατάκτηση του Europa League το 2018/19.

Ο Αθπιλικουέτα έχει συμμετάσχει σε κάποιες από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες στην ιστορία της Τσέλσι, όπως το 8-0 κόντρα στην Άστον Βίλα το 2012 (είχε μία ασίστ) αλλά και το 6-0 κόντρα στην Καραμπάγκ στο Champions League το 2017. Φυσικά η μεγαλύτερη στιγμή του γενικά είναι η κατάκτηση του μόλις δεύτερου Champions League στην ιστορία του συλλόγου.

Ο 33χρονος είναι από τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία των «Μπλε» και οι σχέσεις του με τους οπαδούς και την διοίκηση με της ομάδας είναι άριστες. Για αυτό και η Τσέλσι δέχθηκε να του λύσει το συμβόλαιο, παρά το γεγονός πως έχει διάρκεια μέχρι το 2024, ώστε να μπορέσει να υπογράψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης και να επιστρέψει στην Ισπανία, κάτι που επιθυμούσε η οικογένειά του.

Συνολικά με την Τσέλσι έχει 508 γκολ, 17 γκολ, 56 ασίστ, 1 Champions League, 2 Εuropa League, 1 Club World Cup, 1 SuperCup Ευρώπης, 2 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και ένα Λιγκ Καπ. Η συνεισφορά του στην ομάδα δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ και το μόνο σίγουρο είναι πως για πάντα θα βρίσκεται στην μνήμη των φιλάθλων της Τσέλσι ως μία από τις «σημαίες» του συλλόγου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ