ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μαρκίνιος έγινε… Μαλντίνι και έκανε το τάκλιν της ζωής του! (vid)
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)
Μίλαν: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος προπονητής!
Φοβερή και τρομερή πρόταση για τον Φαν Ντάικ από τη Σαουδική Αραβία!
«Παίκτης της Ρεάλ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο»!
Ντόρτμουντ – Παρί: ΔΥΟ δοκάρια σε λίγα δευτερόλεπτα από Μπαπέ και Χακίμι! (vid)
Η Ρεάλ ήδη ετοιμάζει φιέστα στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα πριν την Μπάγερν!
Το πρώτο μεγάλο stop του Ντοναρούμα κόντρα στην Ντόρτμουντ! (vid)
Ντόρτμουντ – Παρί: Θύμισε Χάαλαντ η γκολάρα του Φύλκρουγκ! (vid)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ έδωσε… ρέστα στο ματς με την Παρί! (vid)
O Κόντε θέλει την μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι!
Μαρτύρησε τον Ζιρού ο προπονητής του: «Φεύγει για MLS»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

God save the King: Αντίο ΘΡΥΛΕ του Ολντ Τράφορντ!

Ο Ντε Χέα αποχαιρέτησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον είναι έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα του. Μπορεί η καριέρα του στους «Κόκκινους Διαβόλους» να μην ολοκληρώθηκε όπως θα ήλπιζε αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως τα όσα έχει κάνει για τον σύλλογο δεν θα ξεχαστούν.

God save the King: Αντίο ΘΡΥΛΕ του Ολντ Τράφορντ!

Ο Νταβίντ Ντε Χέα αποχώρησε από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2011 και αποφάσισε να υπογράψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός απέδειξε πολλαπλές φορές πως είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Ο Ντε Χέα έβαλε την ομάδα… στις πλάτες του και με τις τρομερές του ικανότητες έγραψε την δική του ιστορία στους «Κόκκινους Διαβόλους», χαρίζοντας στιγμές που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό των φιλάθλων του συλλόγου.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Τα πρώτα του χρόνια στην Γιουνάιτεντ δεν ήταν και τα πιο εύκολα. Όντας νεαρός και προερχόμενος από την La Liga, χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί στις δυσκολίες της Premier League. Αρκετές φορές δέχθηκε σκληρή κριτική από πρώην παίκτες και οπαδούς, όμως κάθε φορά ήταν όλο και καλύτερος. Οι εξαιρετικές του ικανότητες στις επεμβάσεις δεν άργησαν να φανούν και να του δώσουν την θέση του βασικού.




Την σεζόν 2012-13 ήταν όταν έπεισε τον κάθε… άπιστο πως αξίζει να βρίσκεται στους «Κόκκινους Διαβόλους». Έπαιξκε καθοριστικό ρόλο στην τελευταία χρονιά του Σερ Άλεξ Φέργκισον ως προπονητής και ήταν από τους βασικούς λόγους που η ομάδα κατέκτησε το Πρωτάθλημα (με 89 πόντους, ενώ οι «Πολίτες» είχαν 78 στο τέλος) από τον Απρίλιο, αφήνοντας 16 πόντους πίσω την Σίτι, με 15 διαθέσιμους να απομένουν. Μάλιστα, με τα όσα έκανε εκείνη την σεζόν, ο Ντε Χέα ψηφίστηκε και ως ο παίκτης της χρονιάς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα χρόνια περνούσαν αλλά ο Νταβίντ Ντε Χέα παρέμενε μία σταθερή… αξία στον σύλλογο. Για περίπου μία δεκαετία έβαλε την ομάδα… στις πλάτες του και ήταν σε σταθερή βάση ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Την ίδια ώρα που παίκτες και προπονητές πήγαιναν και ερχόντουσαν στην Γιουνάιτεντ, ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν εκεί. To 2016-17 έκανε την καλύτερη χρονιά από θέμα τίτλων, καθώς υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο πανηγύρισε το League Cup, το Community Shield αλλά και το Europa League, τον μόνο του ευρωπαϊκό τίτλο με την Μάντσεστερ.




Ντε Χέα

Από όνειρο σε… εφιάλτης

Η καριέρα του για το μεγαλύτερο διάστημα στους «Κόκκινους Διαβόλους» ήταν γεμάτη με όμορφες στιγμές και τεράστιες αποκρούσεις, όμως τα τελευταία χρόνια σταδιακά έριχνε τις αποδόσεις του στο γήπεδο. Ο Ντε Χέα από ασφάλεια μετατράπηκε σε… φόβος για τους φιλάθλους της ομάδας, που έβλεπαν τον άλλοτε κορυφαίο γκολκίπερ να κάνει παιδαριώδη λάθη.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ έχει κάνει ξεκάθαρο πως θέλει έναν τερματοφύλακα που να είναι καλός με τα πόδια και ο 32χρονος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το 2023, η Γιουνάιτεντ βρέθηκε σε διαπραγματεύσεις με τον παίκτη και έφτασε σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο. Όμως, την τελευταία στιγμή έκανε πίσω και του έκανε νέα πρόταση με ακόμα χαμηλότερες απολαβές και του ζήτησε να μην υπογράψει και σε κάποια ομάδα μέχρι να κλείσει κάποιος στην Γιουνάιτεντ. Τελικά, ο Ντε Χέα απέρριψε την πρόταση και προχώρησε σε ανάρτηση στα social media, στέλνοντας το δικό του αντίο στην ομάδα της καρδιάς του.




Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Είπε αντίο ο Ντε Χέα – «Γιουνάιτεντ, η κορυφαία ομάδα του κόσμου…» (pic)

Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο πολύμπειρος τερματοφύλακας κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα (2013), ένα Κύπελλο (2016), δύο League Cup (2023, 2017), τρία Super Cup Αγγλίας (2017, 2014, 2012) και φυσικά το Europa League (2016-17). Είναι ξεκάθαρο πως άξιζε καλύτερη συμπεριφορά και από την διοίκηση και από τους οπαδούς στο τέλος του από την ομάδα, όμως παρά τον άσχημο τρόπο της αποχώρησής του, τα όσα έκανε για την ομάδα δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Θα είναι για πάντα ένας θρύλος των «Κόκκινων Διαβόλων».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ