ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ονάνα… γκρέμισε όλα όσα έχτισε ο Άντονι! (vid)
Η Λειψία «διέλυσε» την Ντόρτμουντ με 4αρα – Την στέλνει εκτός Champions League!
Κέιν… ασταμάτητος – Νίκησε μόνος του την Άιντραχτ και «προειδοποίησε» τη Ρεάλ! (vid)
Πολλά νεύρα από τον Κλοπ… Μόνο που δεν έβρισε δημοσιογράφο που τον ρώτησε για το πρωτάθλημα!
Έξαλλος Σαλάχ: «Αν μιλήσω… έχει να γίνει χαμός! Αφήστε με» (vid)
Ο Κλοπ μίλησε για τον τσακωμό με τον Σαλάχ: «Απλά τα πράγματα, τελείωσε!» (vid)
Σάντσο, λογικά… δεν κάνεις στην Γιουνάιτεντ – ΓΚΟΛ ζωγραφιά (vid)
Κλοπ, ρεσιτάλ… αποτυχίας – Η Λίβερπουλ τα έχασε όλα σε έξι εβδομάδες! (pic)
O καλύτερος 16χρονος του κόσμου ανήκει στην Άρσεναλ: Έχει βάλει 24 γκολ σε 7 ματς!
Σαλάχ και Κλοπ πήγαν να παίξουν «μπουνιές» – Παραπαίει η Λίβερπουλ! (vid)
Ο Αντόνιο έβαλε ταφόπλακα στα – όποια – όνειρα της Λίβερπουλ (vid)
Αφοπλιστικός Τεν Χαγκ: «ΟΥΤΕ του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα!»
Μπάγερν «μίκρυνες» απότομα – Δεν σε θέλει ούτε ο… άνεργος!
Τουμπάρει τη κατάσταση η Λίβερπουλ μέσα στο Λονδίνο (vid)
Το πρόσωπο του Κλοπ τα λέει όλα για την αγωνιστική κατάρρευση της Λίβερπουλ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Σερού Γκιρασί: Το «οπλοπολυβόλο» της Στουτγκάρδης που… πατάει Χάαλαντ και Κέιν!

Η Στουτγκάρδη κάνει πορεία πρωταθλητισμού φέτος στην Bundesliga και ο καταλυτικός παράγοντας γι' αυτό έχει όνομα και επώνυμο: Σερού Γκιρασί.

Σερού Γκιρασί: Το «οπλοπολυβόλο» της Στουτγκάρδης που… πατάει Χάαλαντ και Κέιν!

Ο Σερού Γκιρασί, ένας νεαρός επιθετικός που γεννήθηκε στη νότια γαλλική πόλη της Αρλ, μπορεί κάλλιστα να είναι ο νέος πρωταγωνιστής στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με 14 γκολ σε 8 αγώνες με τη Στουτγκάρδη η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga με 21 βαθμούς. Έναν μπροστά από την Μπάγερν Μονάχου κι έναν πίσω από τη Λεβερκούζεν.

O χαρισματικός σκόρερ των Σουηβών φιγουράρει τόσο στην κορυφή των σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα, όσο και σε αυτή των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Δέκα τέρματα μετρά ο Λαουτάρο Μαρτίνες, εννιά ο Χάρι Κέιν όπως και ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Το who is who του Σερού Γκιρασί

Με ρίζες από τη Γουινέα, ο 27χρονος επιθετικός κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας με τα εντυπωσιακά του γκολ στις νεαρές του ηλικίες με τις ακαδημίες των γαλλικών ομάδων, USM Montargis και τη J3 Amilly. Αν και δεν πέτυχε στο δοκιμαστικό του στην Οσέρ, η Σταντ Λαβάλ πίστεψε σε αυτόν και τον έκανε τον νεότερο επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ομάδας τονίζοντας το ταλέντο του.

Ο Γκιρασί διακρίθηκε γρήγορα για την ικανότητά του να βρίσκει τον στόχο και το ανιδιοτελές πνεύμα που τον οδήγησε να δημιουργεί πολλές ασίστ. Ο ύψους του, 1,87μ. του έδωσε πλεονέκτημα στον αέρα και τη δυνατότητα να σκοράρει και στον… εναέριο χώρο. Η ανάπτυξή του με τη Λαβάλ τον οδήγησε να πετύχει επτά γκολ σε 38 παιχνίδια κατά τη διάρκεια δύο σεζόν, και έτσι κέρδισε μεταγραφή στη Λιλ, στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, τη Ligue 1.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας Le Montargois Serhou Guirassy, attaquant de Laval (L2), s'éclate chez les Bleus - Saran (45770)

Γερμανικά μάτια εντόπισαν το ταλέντο του

Αλλά ήταν τα οκτώ γκολ που πέτυχε σε 16 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία κατά τη διάρκεια της περιόδου 2015/16 κατά τη διάρκεια της δανεικής του μεταγραφής στην Οσέρ που τον οδήγησαν στη Bundesliga για λογαριασμό της Κολωνίας.

Παρά τη δύσκολη αρχή στην Κολωνία, ο Γκιρασί πέτυχε το πρώτο του γκολ στη γερμανική κορυφαία κατηγορία κόντρα στην Μπάγερν Λεβερκούζεν υπό τον τότε προπονητή της ομάδας, Πίτερ Στέγκερ, στις 28 Οκτωβρίου 2017. Παρόλο που ο Γκιρασί ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Κολωνίας σε όλες τις διοργανώσεις εκείνη τη σεζόν, οι προσπάθειές του δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν τον υποβιβασμό της ομάδας.

Μια επιστροφή στη Γαλλία με την Αμιέν και στη συνέχεια στη Ρεν είδε τον Γκιρασί να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο. Ένα από τα κορυφαία σημεία της παρουσίας του στη Γαλλία ήταν ότι επέτρεψε στη Σταντ Ρεν να πανηγυρίσει το πρώτο της γκολ στο Champions League. Για την ιστορία, ήταν η πρεμιέρα και το 1-1 απέναντι στην Κράσνονταρ τον Οκτώβριο του 2020.

Διαβάστε επίσης: Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς έδωσε το σύνθημα για κατάκτηση του Champions League από την Άρσεναλ! Serhou Guirassy (Rennes) après le nul contre Krasnodar : « On a fait un bon match » - L'Équipe

Η ώρα της Στουτγκάρδης

Στη συνέχεια, η Στουτγκάρδη απέκτησε τον ποδοσφαιριστή με τις γουινεανές ρίζες ως δανεικό για τη σεζόν 2022/23. Ο Γκιρασί σημείωσε 11 γκολ στη Bundesliga και ένα ακόμη στα πλέι-οφ ανόδου/υποβιβασμού εναντίον του Αμβούργου, κάνοντας ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Στη φετινή σεζόν, ο Γκιρασί άρχισε με τον καλύτερο τρόπο. Σημείωσε οκτώ γκολ από οκτώ σουτ στο τέρμα σε τέσσερα πρώτα παιχνίδια της Bundesliga, μια επίδοση που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία της ομάδας. Πρόσθεσε ακόμη δύο γκολ στο παιχνίδι με την Ντάρμσταντ στην πέμπτη αγωνιστική και σημείωσε ένα ακόμη χατ-τρικ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ στην έβδομη αγωνιστική. Αυτό το χατ-τρικ τον οδήγησε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ και τον έκανε τον πρώτο ποδοσφαιριστή που έχει τον υψηλότερο αριθμό γκολ σε αυτό το σημείο της σεζόν στην ιστορία της Bundesliga.

Ο Γκιρασί είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αναπτύξει ικανότητες που τον κάνουν αφεντικό στον πυρήνα της επίθεσης. Είναι αποτελεσματικός, αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες και έχει αναπτύξει τον εαυτό του σε έναν πραγματικό κυνηγό του γκολ. Θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με έναν άλλο μεγάλο ποδοσφαιριστή της γερμανικής ομάδας, τον Μάριο Γκόμεζ. Ο «Σούπερ Μάριο» οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου της Bundesliga το 2007, και με τον τρόπο που ο Γκιρασί έχει ξεκινήσει τη σεζόν, οι οπαδοί των Σουηβών ίσως ξαναζήσουν τη χαρά ενός τίτλου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή ο ποδοσφαιριστής κοστίζει 40 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ το συμβόλαιό του με τη Στουτγκάρδη τελειώνει το καλοκαίρι του 2026.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ