ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ναμπί Κεϊτά

Ο "βασιλιάς" σας παρουσιάζει μία από τις αποκαλύψεις της Λειψίας, που κάνει τη διαφορά: τον εκπληκτικό Ναμπί Κεϊτά.

Ναμπί Κεϊτά

Το ξεκίνημα

0 Ναμπί Κεϊτά ταξίδεψε στην Γαλλία ως έφηβος, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να παίξει ποδόσφαιρο, όμως, αρχικά δυσκολεύθηκε πολύ να βρει ομάδα. Πέρασε χωρίς επιτυχία δοκιμαστικά σε Λε Μαν και Λοριάν, κατάφερε να βρει μία θέση στην Ιστρ, ξεχωρίζοντας σε ένα τουρνουά που είχε διοργανώσει ο Μπόμπο Μπαλντέ. Στη συνέχεια πήγε στην Αυστρία και την Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ όπου έκανε τη διαφορά, με την νεοφώτιστη στη Μπουντεσλίγκα και επίσης ομάδα της Ρεντ Μπουλ, Λειψία, να τον κάνει δικό της. Αποτέλεσμα εικόνας για naby keita

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο Κεϊτά, παρά το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του στην Λειψία. Ταιριάζει απόλυτα στη νεανική μας ομάδα με τον δυναμισμό του, την εκπληκτική τεχνική του και τον χαρακτήρα του», είχε πει ο Ράνγκνικ μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής το περασμένο καλοκαίρι. «Θέλω να γίνω ο καλύτερος Αφρικανός παίκτης», τόνισε ο Κεϊτά, που αποκάλυψε ότι είδωλό του είναι ο Γιάγια Τουρέ. «Είναι δυνατός, δουλεύει σκληρά και κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή».

Ξεχώρισε με το… καλημέρα

Στο ξεκίνημα της σεζόν έμοιαζε ο τεχνικός της Λειψίας Χάζενχουτλ να θέλει να βάζει σιγά-σιγά τον Κεϊτά στον κόσμο και στον ρυθμό της Bundesliga. Όμως ο 21χρονος ήταν τόσο εντυπωσιακός, που γρήγορα βρέθηκε να κάνει τη διαφορά στους πρωτοπόρους.

Από την άλλη, δεν θα έπρεπε να προκαλεί και τέτοια έκπληξη, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έπαιζε στην Ζάλτσμπουργκ και η μεταγραφή του κόστισε 11 εκατ. ευρώ. Ο τεχνικός διευθυντής, Ραλφ Ράνγκνικ, άλλωστε ήξερε τι έπαιρνε, καθώς εκείνος ήταν που τον επέλεξε και για την πρώην του ομάδα. Μέχρι τώρα ο Κεϊτά έχει κάνει έντεκα εμφανίσεις στην Μπουντεσλίγκα και έχει πετύχει τέσσερα γκολ, μοιράζοντας και μια ασίστ, κάνοντας το όνομά του γνωστό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σχετική εικόνα

Ο 21χρονος μέσος βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να γίνει ένας από τους πληρέστερους στην Ευρώπη. Αμυντικά είναι εξαιρετικός, όμως στην επίθεση είναι εκεί που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο. Δεν κάνει το λάθος, τρέχει ασταμάτητα, πιέζει, μαρκάρει, σκοράρει με κάθε τρόπο. Η κάθετη πάσα του είναι ίσως εκείνη που τον ξεχωρίζει.

Με όλα τα θετικά, έρχονται και τα αρνητικά. Ένα από αυτά είναι το ύψος του, κάτι που του κάνει δύσκολη τη ζωή απέναντι σε ομάδες, που παίζουν με μακρινές μπαλιές. Επίσης, η απειρία του φαίνεται και από το γεγονός ότι πολλές φορές προωθείται και… ξεχνιέται μπροστά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό στη μεσαία γραμμή.

Το τώρα και το…  μετά

Ήδη τον αποκαλούν “Αφρικανό Ντέκο” και βρίσκεται στη λίστα πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων είναι οι Άρσεναλ, Σίτι και Λίβερπουλ. “Δεν ήθελα να βρεθώ αμέσως σε ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, λέει ο ίδιος. «Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να αποδείξω τι αξίζω πρώτα».

Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, δεν θα περάσει και πολύς καιρός, πριν μία ομάδα τέτοιου επιπέδου του χτυπήσει την πόρτα. Ο πρώτος του στόχος, πάντως, είναι να βοηθήσει την Λειψία να γίνει ο πιο… ανέλπιστος πρωταθλητής στην Γερμανία μετά την Καϊζερσλάουτερν το 1998.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ