ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Γιατί έπαψες Μπαρτσελόνα να θυμίζεις…

Με αφορμή το χθεσινοβραδινό διασυρμό της Μπαρτσελόνα ( 4-0 από την Παρί ) στο Παρίσι, το Sportsking προσπαθεί να..εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν την Ισπανική ομάδα στην κατάρρευση..

Γιατί έπαψες Μπαρτσελόνα να θυμίζεις…

Η θαυμάσια  Παρί διέλυσε με 4-0 τη Μπαρτσελόνα, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των ”16” του Τσάμπιονς Λίγκ, χάρη στα γκολ των Ντι Μαρία (18′, 55′), Ντράξλερ (40′) και Καβάνι (72′), και..προφανώς βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του θεσμού.

Το συγκεκριμένο ματς, θα πρέπει να γίνει ”σταθμός’, ώστε να μην σφραγίσει ένα πιθανό (;) τέλος εποχής, για τη συνέχεια των ”μπλαουγκράνα”, αφού αναδείχθηκαν όλες οι αδυναμίες, τα προβλήματα και η κακή αγωνιστική ”φάση” που περνάει ο σύλλογος. μεσσι παρι

Χωρίς πάθος.

Εν αρχή, η απουσία πάθους από την πλειοψηφία των παικτών, ήταν εμφανέστατη από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές του Ενρίκε ήταν νωχελικοί, δίχως ένταση και πρέσινγκ στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με τους παίκτες της  παθιασμένης Παρί, που ”έτρωγαν σίδερα”, με πολλή πίεση σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Η ”χαλαρότητα” αυτή, έγινε εμφανέστερη από τους MSN, αφού οι αμυντικοί της Γαλλικής ομάδας δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα στο πέρασμα της μπάλας προς τους χαφ!

Ο – αρνητικός- παράγοντας, MSN !

Το αποτελεσματικό πρέσινγκ των Γάλλων, σε συνδυασμό με το ατελέιωτο πάθος τους, είχε ως αποτέλεσμα οι τελικές προσπάθειες να είναι υπέρ τους, 16-7! Πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω, για να θυμηθούμε ένα τόσο ακίνδυνο παιχνίδι από τους ”μπλαουγκράνα”! Ενδεικτικό είναι το γεγονός, πως η επιθετική τριπλέτα των Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ, δεν είχε ούτε ένα (!!) σουτ στην εστία ! Με τους Μέσι, Σουάρες σε πολύ κακή βραδιά, ο δραστήριος Νεϊμάρ έμοιαζε θηρίο στου κλουβί, στα συνεχή ντουμπλαρίσματα που είχε στήσει για το μαρκάρισμά του, ο Ουνάι Έμερι ( που νίκησε για 2η φορά σε 26 αναμετρήσεις τη Μπάρτσα). σουτ

Τίμιος, αλλά λίγος.

Για άλλη μια φορά πάντως, οι ελλείψεις που παρουσιάζει στο ρόστερ της, η ομάδα της Καταλονίας, ήταν δια γυμνού οφθαλμού εμφανείς ! Ο τίμιος – αλλά λίγος – Σέρχι Ρομπέρτο, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δε μπόρεσε να ακολουθήσει τα τρεξίματα των εξτρέμ της Παρί, και επιθετικά, δεν έδωσε κάτι. Σε μια θέση που παλαιότερα, σχεδόν βασιζόταν το παιχνίδι της ομάδας – ελεώ Ντάνι Άλβες-  διοίκηση και Ενρίκε (;), αποφάσισαν πως η ομάδα δε θα ενισχυθεί, κάτι που έγινε περισσότερο τραγικό, με τον προ ημερών τραυματισμό του έτερου δεξιού οπισθοφύλακα, Αλέις Βιδάλ, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Η εμμονή του προπονητή.

Συζήτηση χρήζει και η περίπτωση του άξονα. Ο Αντρέ Γκόμες, που αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, με τον Ενρίκε στο τιμόνι, παίρνει συμμετοχές ως κεντρικός χαφ (;;), και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει κάτι ανάλογο των Ράκιτις, Ινιέστα. Ο διεθνής Πορτογάλος, από το ντεμπούτο του έως και σήμερα, ελάχιστες φορές έχει παρουσιάσει κάτι αξιόλογο, με τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα, να επιμένει στην χρησιμοποίησή του! Σίγουρα ο προπονητής ξέρει πολλά παραπάνω από τον οποιονδήποτε ”σχολιαστή”, όμως στην πλειοψηφία των εμφανίσεων του, ο Γκόμες κυμαίνεται μεταξύ μετριότητας και..πάτου. ινιεστα

Απουσία πλάνου.

Τα προηγούμενα χρόνια, και ένας…”άσχετος” μπορούσε να δει πως το παιχνίδι των Καταλανών είχε μια αρχή. Πλέον, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Η Μπάρτσα δείχνει ανίκανη να ”ξεκλειδώσει” μια οργανωμένη άμυνα, ενώ ”βγάζει μάτια” το αμυντικογενές πρόβλημα, κυρίως στο αμυντικό transition,αλλά και στην όλη αμυντική συμπεριφορά. Δε φαίνεται να υπάρχει κάποιο στιλ παιχνιδιού, παραμόνο να φτάσει η μπάλα στους MSN, ώστε να κάνουν…τα δικά τους ! Η – κάποτε – καλύτερη ομάδα του πλανήτη, έφτασε σε σημείο να περιμένει έμπνευση από τα αστέρια της, ώστε να πάρει τα ματς! Ακόμη και το τίκι-τάκα τείνει να εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο της Μπαρτσελόνα, με τον Ενρίκε να επιμένει στη δημιουργία παιχνιδιού με αρχή τον τερματοφύλακα, αιτία πολλών γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα.

Δυσοίωνο (;) το μέλλον του Ενρίκε.

Ο προπονητής που κατέκτησε τα πάντα με την ομάδα. Από το πρωτάθλημα Ισπανίας, μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων! Ο άνθρωπος που έδωσε το κίνητρο σε μια ομάδα που είχε κάνει το ”τρεμπλ”, να το επαναλάβει! Ο κόουτς που έδεσε τους MSN ( καθώς πολλοί εξέφραζαν την…δυσπιστία τους για αρμονική συνύπαρξη ), και διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ όλων των εποχών ! Σήμερα, ο ίδιος αυτός άνθρωπος, φαίνεται πως κάνει κακό στην ομάδα. Και δεν είναι μόνο η εμμονή του με τον Γκόμες, ή οι κακές μεταγραφές του ( αν έγιναν από αυτόν ), ούτε το ομολογουμένως κακό ροτέισον που πραγματοποιεί πλέον. Είναι περισσότερο το γεγονός πως ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει, και με την παραμονή του δημιουργεί ολοένα και περισσότερες κακές αναμνήσεις στους ”κουλε”. Η Μπαρτσελόνα δεν έγινε ξαφνικά κακή, απλά, σταμάτησε να είναι η Μπαρτσελόνα…

ενρικε

ΥΓ : Δεν υποβαθμίζω την εξαιρετική εμφάνιση της Παρί, δεν αποτελείωσε (;) αυτή τη Μπαρτσελόνα, αλλά ο ίδιος της ο εαυτός.

ΥΓ 2: Ποτέ καμία ομάδα δεν προκρίθηκε, έχοντας χάσει με 4-0 στον πρώτο αγώνα, και μάλλον, ούτε τώρα θα αλλάξει αυτό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ