ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ πήρε το πρωτάθλημα και… χαλάρωσε! (vid)
«Έκαψε» τους νησιώτες από νωρίς η Ατλέτικο! (vid)
Ξεκάθαρος ο Τσάβι: «Ας ξεχάσουμε γρήγορα τη φετινή σεζόν που ήταν σκέτη ντροπή»
Δυνάστης της Ρεάλ ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ξεπέρασε τον αείμνηστο Σαντιάγο Μπερναμπέου!
«Τάπωσε» τον Ρόι Κιν ο Χάαλαντ με απαξιωτική ατάκα!
Μεγάλη κίνηση από την Μπαρτσελόνα: Υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
Αλ Νασρ: On fire o Κριστιάνο με το «τέλειο» χατ-τρικ! (vids)
Στη Ρεάλ Μαδρίτης πρώτα γέλασαν με τα χάλια της Μπαρτσελόνα και μετά πανηγύρισαν το πρωτάθλημα! (pic)
Διπλό δώρο* Πάσχα από την Betsson
Με «ντόρτια» στην Μπαρτσελόνα έστεψε πρωταθλήτρια τη Ρεάλ η Χιρόνα και πέρασε στο Champions League! (vid)
Ο Χάαλαντ ΓΛΕΝΤΗΣΕ τη Γουλβς και «βλέπει» το Πρωτάθλημα! (vid)
Χιρόνα – Μπαρτσελόνα: Μαγικός Πόρτου και η Ρεάλ ήδη πανηγυρίζει! (vids)
Στην Premier League η Ίπσουιτς μετά από 22 χρόνια!
Χατ-τρικ στο ημίχρονο από τον Χάαλαντ και «καθαρίζει» η Σίτι τη Γουλβς! (vids)
Και ποιος δεν δάκρυσε με τη χειρονομία του Ρόις στο τέλος! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Άαρον Ράμσεϊ

Ο Ράμσεϊ διέψευσε τους πάντες, εκτός του Βενγκέρ, και έγινε ηγέτης στην Άρσεναλ, οδηγώντας την στον πρώτο τίτλο μετά από 9 χρόνια.

Άαρον Ράμσεϊ

Εμείς όπως πάντα, θα αναλύσουμε το πως έφτασε ως εδώ, από παιδί θαύμα σε καταραμένο κι από εκεί σε ηγέτη, ενώ θα δούμε και την επόμενη μέρα του Ουαλού που μας υπόσχεται πολλά ακόμα.

Παραλίγο στο ράγκμπι

Ο Ράμσεϊ έπαιζε ράγκμπι μικρός κι αυτό ήταν το αγαπημένο του άθλημα. Στο ποδόσφαιρο τα πήγαινε αρκετά καλά, παίζοντας εξτρέμ στα σχολικά του χρόνια. Η ομάδα του Ράγκμπι, Χέλενς, τον πλησίασε για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί της, καθώς οι άνθρωποί της είχαν ενθουσιαστεί όταν τους αντιμετώπισε με την Κέρφιλι όπου έπαιζε ερασιτεχνικά.

Ευτυχώς για το ποδόσφαιρο όμως, ο ίδιος είχε δώσει την υπογραφή του στην Κάρντιφ, η οποία τον πρόσεξε στο τουρνουά του Ουρντ, στα έξι(!) του. Μετά από δέκα χρόνια, λοιπόν, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε επίσημο παιχνίδι, μπαίνοντας ως αλλαγή στο τελευταίο λεπτό του ματς με τη Χαλ, όντας 16 ετών και 124 ημερών.

Η Κάρντιφ, απέριψε δύο προτάσεις του εκατομμυρίου, από την Έβερτον κι από μία ομάδα του Λονδίνου, που ποτέ δεν έγινε γνωστή(μάλλον η Άρσεναλ).

Την επόμενη σεζόν, αγωνίζεται 22 φορές συνολικά, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα, αλλά και σε άλλα 5 από τα έξι παιχνίδια του F.A Cup, με το ένα να είναι ο τελικός, όπου έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που παίρνει συμμετοχή εκεί.

Το καλοκαίρι πλησίαζε κι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πλησίασε την ουαλική ομάδα, ζητώντας τον παίκτη, όμως ο Ράμσεϊ, μεγαλωμένος ως οπαδός της Άρσεναλ και με τους Βιεϊρά και Πιρές τα πρότυπά του και γι’ αυτό προτιμάει τους “κανονιέρηδες”, οι οποίοι κάνουν πρόταση 5 εκατομμυρίων που γίνεται δεκτή.

“Κανονιέρης” με προοπτική

Ο Βενγκέρ είχε επισκεφθεί τους γονείς του Ράμσεϊ, οι οποίοι πείστηκαν, καθώς ο Αλσατός μίλησε για προοπτική φανταστικού ποδοσφαιριστή, με όλα τα εφόδια να φτάσει στους καλύτερους.

Την πρώτη του σεζόν αγωνίζεται 22 φορές συνολικά, με το ντεμπούτο του να γίνεται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Τβέντε.

Τη σεζόν 2009-10, σκοράρει το πρώτο του γκολ, στη νίκη με 4-1 κόντρα στην Πόρτσμουθ, ενώ πετυχαίνει άλλα τρία σε 29 αγώνες συνολικά, με το Λονδίνο να τον θεωρεί αρκετά ταλαντούχο παίκτη, όμως η ύπαρξη του Φάμπρεγκας στο κέντρο, άφηνε στην άκρη τον Ουαλό μέσο. Και δεν ήταν μόνο αυτό.

Στις 27 Φεβρουαρίου του 2010, ένα τάκλιν του Σόουκρος στο παιχνίδι με την Στόουκ, έρχεται να καταστρέψει τα όνειρα του Ράμσεϊ. Ο Σόουκρος έφυγε από το γήπεδο κλαίγοντας, ενώ το “θέαμα” ήταν τόσο άσχημο κι ανατριχιαστικό, που η αγγλική τηλεόραση, δεν έδειξε ούτε ένα ριπλέι στο ζωντανό πρόγραμμα.

Στο νοσοκομείο γίνεται γνωστό πως το πόδι του Ράμσεϊ έσπασε σε δύο σημεία, ενώ δεν έγινε γνωστός ο χρόνος πιθανής επιστροφής, με πολλούς να λένε πως το τέλος του νεαρού ήταν κοντά.

Ο ίδιος όμως τους διέψευσε…Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, επιστρέφει με τις ρεζέρβες της Άρσεναλ, ενώ η ομάδα του, αποφασίζει να τον δώσει δανεικό.

Πηγαίνει δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου παίζει 5 παιχνίδια, μέχρι τον Ιανουάριο , όπου ταξιδεύει ως δανεικός και πάλι στην Κάρντιφ για ένα μήνα.

Ο Ουαλός φαινόταν πως δεν είχε ξεπεράσει εντελώς το σοκ του τραυματισμού του, με την απόδοσή του να είναι αρκετά πεσμένη. Παρόλα αυτά, ο Βενγκέρ τον παίρνει πίσω το Φεβρουάριο του 2010 και τον βάζει σε έξι παιχνίδια, όπου απογοητεύει κοινό και Μέσα με τον προπονητή του να τον υποστηρίζει λέγοντας: “Αν αρχίσει να σκοράρει ο Ράμσεϊ, δε θα σταματήσει ποτέ”, με την αντίδραση των οπαδών και των ΜΜΕ να είναι σατιρική.

Γκολ και θάνατος

Την επόμενη σεζόν, αρχίζει να βάζει γκολ, όμως πολλοί τον αποκαλούν καταραμένο. Όποτε σκοράρει ο Άαρον Ράμσεϊ ακολουθούν μακάβρια γεγονότα.

Η σορός της Χιούστον βρέθηκε λίγες ώρες μετά το γκολ που σημείωσε ο Ράμσεϊ στο ματς με τη Σάντερλαντ. Οι σατανικές συμπτώσεις έκαναν την εμφάνιση τους, όταν σκόραρε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την επόμενη μέρα σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Ουαλός βρήκε δίχτυα απέναντι στην Τότεναμ και τρεις μέρες αργότερα απεβίωσε ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς. Στον ίδιο μήνα σκόραρε εναντίον της Μαρσέιγ σε αναμέτρηση του Champions League και την επόμενη ημέρα οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί σκότωσαν τον Μουαμάρ Καντάφι.

Όλα αυτά, μόνο τον Ράμσεϊ και την Άρσεναλ δεν πείραζαν πάντως που έβλεπαν τον νεαρό να σκοράρει όλο και πιο συχνά.

Κορυφαίος, ηγέτης και τίτλος

Τη φετινή σεζόν, οι φίλοι της Άρσεναλ θεωρούσαν άδειο το κέντρο, με την προσθήκη του Οζίλ να ελαφρύνει τον πόνο τους. Ο Γερμανός δεν τα πήγε άσχημα, όμως αυτός που κλέβει τις εντυπώσεις, είναι ο Άαρον. Στα 23 του πλέον, κάνει μια απίθανη σεζόν(αν και μετά το Δεκέμβρη τραυματίστηκε κι έμεινε εκτός για τρεις μήνες)με αποκορύφωμα το τέρμα του στην παράταση κόντρα στη Χαλ, στον τελικό του F.A Cup, όπου έδωσε τον τίτλο στην Άρσεναλ, έπειτα από 9 χρόνια.

Ο Ράμσεϊ έκανε 35 συμμετοχές, σκοράροντας 16 φορές και δίνοντας 9 ασίστ στους συμπαίκτες του, κάνοντας έτσι φανερό, πως η Άρσεναλ έχει και πάλι έναν ηγέτη στο κέντρο, ενώ όσο ήταν βασικός κι αναντικατάστατος, η “κανονιέρηδες” ήταν στην κορυφή, ή κάπου εκεί, της βαθμολογίας.

Το 2013 ανακηρύχθηκε πέντε φορές ποδοσφαιριστής, της Άρσεναλ, του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ πήρε και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη του Λονδίνου, κατακτώντας και τον πρώτο του τίτλο.

Εθνική

Μαζί με το Μπέιλ, είναι τα δύο μεγάλα ονόματα της Ουαλίας. Μπορεί χαρές πολλές να μη γευτούν, όμως θα προσπαθήσουν να γράψουν ιστορία με τη χώρα τους, οδηγώντας την σε κάποια τελική φάση, μεγάλης διοργάνωσης.

Σε τέτοια έχει αγωνιστεί, αν θεωρήσουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες ως τέτοια, συμμετέχοντας στο Λονδίνο, με την Μεγάλη Βρετανία, σε πέντε παιχνίδια, στα οποία σκόραρε μία φορα.

Με την εθνική Ουαλίας, μετράει 30 συμμετοχές και 8 τέρματα, αποτελώντας τον δημιουργό στο χώρο του κέντρου, με την μπάλα να περνάει πάντα από τα πόδια του.

Μέλλον

Όλα αυτά για ένα παιδί 23 ετών, είναι άκρως εντυπωσιακά. Το μέλλον είναι μπροστά του και τη νέα σεζόν θα είναι ακόμα πιο έτοιμος για να οδηγήσει την Άρσεναλ στην κορυφή.

Μετά από εκεί όμως; Αν η Άρσεναλ ούτε τη νέα σεζόν δεν κάνει κάτι εντυπωσιακό, οι “σειρήνες” από κορυφαίες ομάδες θα ηχήσουν ακόμα δυνατότερα, με τον Ράμσεϊ όπως είναι λογικό να διψάει για τίτλους.

Άρα, η “μπάλα” είναι στα πόδια του Βενγκέρ, ο οποίος μπορεί να χτίσει πάνω στο νεαρό Ουαλό, όπως έκανε με τους Βιεϊρά και Φάμπρεγκας, αλλά και να πάρει επιτέλους ξανά πρωτάθλημα, ή να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, που θα “γεμίσει” τον Άαρον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ