Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
“Κρέμασε” τη σφυρίχτρα του ο Γουέμπ
Αγγλία

“Κρέμασε” τη σφυρίχτρα του ο Γουέμπ

Ο Χάουαρντ Γουέμπ έδωσε τέλος στην καριέρα του ως διαιτητής για να γίνει τεχνικός διευθυντής στην ομοσπονδία αρχιδιαιτητών της Αγγλίας.

06.08.2014 | 17:14

Ο 43χρονος και ομολογουμένως ο καλύτερος διαιτητής τα τελευταία χρόνια, πήρε την απόφαση αυτή ύστερα από αρκετή σκέψη όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, όμως είναι και ενθουσιασμένος για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του.

Ο Γουέμπ ήταν διαιτητής από το 1998, ενώ έδωσε το παρών στο τελικό του 2010 του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στους δύο τελευταίους τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Κατηγορήθηκε αρκετές φορές ως φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως τα τελευταία χρόνια έκλεισε αρκετές φορές τα στόματα, διαιτητεύοντας άριστα τα παιχνίδια στα οποία είχε οριστεί.

Πλέον, ο ρόλος του είναι να βαθμολογεί τους διαιτητές στα αγγλικά γήπεδα, αλλά επίσης να τους προπονεί και τους μαθητεύει.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το νέο ρόλο μου, ο οποίος είναι σαν βραβείο για τα όσα έκανα τα τελευταία 25 χρόνια. Πέρασα μια δεκαετία με αρκετά παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και ήμουν τυχερός που συμμετείχα σε εννιά μεγάλες διοργανώσεις, σφυρίζοντας ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και δύο Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είμαι χαρούμενος γιατί μπορώ να μείνω στο παιχνίδι και να μάθω σε άλλους, όλα όσα έμαθα από την αρχή της καριέρας μου”.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version