ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Φεντερίκο Κιέζα

Γεννημένος στο Σετινιάνο, ένα μικρό προάστιο της Φλωρεντίας, ο Φεντερίκο Κιέζα είναι αδιαμφισβήτητα το «next big thing» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Φεντερίκο Κιέζα

Ο γιος του μεγάλου Ενρίκο Κιέζα, έχει όλα τα εχέγγυα και τα φόντα όχι μόνο να ξεπεράσει τον πατέρα του, αλλά να γίνει ο  ίδιος σημείο αναφοράς.

Ξεκινώντας την καριέρα του στο Σετινιάνο όπου και γεννήθηκε, ο μικρός Φεντερίκο δεν έχανε αγώνα της Φιορεντίνα. Μαγεμένος από τη γειτονική ομάδα. Πάντα ήθελε να γίνει μέλος της και να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του Ενρίκο. Όπως και έγινε.

Το όνειρο του δεν άργησε να πάρει σάρκα και οστά. Το 2007 και σε ηλικία 10 ετών, εντάχθηκε στα τσικό της Φιορεντίνα. Αμέσως ξεκίνησε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, τη στιγμή που έκανε «διπλοβάρδιες» στο γήπεδο, όντας και ball boy του γηπέδου στα παιχνίδια της μεγάλης ομάδας των βιόλα.

Μπροστά στα μάτια του «παρέλασαν» όλα τα μεγάλα ονόματα του Campionato, δίνοντάς του την ευκαιρία να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη, σκεπτόμενος πλέον ως εν δυνάμει ποδοσφαιριστής των “βιόλα”.

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά  

Ο θυμόσοφος λαός (αλλά και ο νόμος της βαρύτητας) λέει πως “το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά”. Δε συμβαίνει πάντα στο ποδόσφαιρο. Όμως στην περίπτωση του Φεντερίκο Κιέζα βρήκε εφαρμογή.

Ο πατέρας του Ενρίκο, ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής μέχρι το 2010, έχοντας περάσει από 12 ομάδες σε 22 χρόνια καριέρας, αφήνοντας πάντα το στίγμα του για τη δεινότητά του αλλά κυρίως λόγω του εξαιρετικού του χαρακτήρα.

Με τη φήμη και το βαρύ όνομα του πατέρα σου να σε ακολουθεί, θέλει γερό στομάχι και μεγάλη ψυχική δύναμη για να αντέξεις τις συγκρίσεις και να καταφέρεις να γράψεις τη δική σου ιστορία. Ο Φεντερίκο όντας μόλις 21 ετών (25/10/1997), έχει όλο το μέλλον μπροστά του να φτάσει και να ξεπεράσει τον πατέρα του, αρκεί να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά.

Ντεμπούτο απέναντι στη Γιουβέντους

Μπορεί στη Φιορεντίνα να μην ήταν πρώτο όνομα, καθώς μπροστά του βρίσκονταν οι Μπερναρντέσκι και Μπαμπακάρ, παρόλα αυτά ο Πάουλο Σόουζα αποφάσισε να τον ρίξει κατευθείαν στα βαθιά. Το δέος στο όνομα του αντιπάλου δεν τρόμαξε τον 19χρονο τότε Κιέζα, που ήταν ιδιαίτερα κινητικός και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα.

Στις 15 Ιανουαρίου του 2017 η Φιορεντίνα αντιμετώπισε και πάλι τη Γιουβέντους. Αυτή τη φορά ο 20χρονος πλέον Κιέζα ήταν ακόμη πιο απελευθερωμένος και μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει απέναντι στον εμβληματικό Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος μάλιστα είχε συνυπάρξει με τον πατέρα του Ενρίκο στην Πάρμα.

Το παιχνίδι αυτό φαίνεται πως ήταν ο λόγος για τον οποίο οι “βιόλα” έσπευσαν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο μέχρι το Καλοκαίρι του 2021, με τον πιτσιρικά να παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση αυτή, ανέβηκε ακόμη περισσότερο, όταν ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν. «Τον έχω κιόλας δει και μου αρέσει πολύ. Απέναντι στη Γιουβέντους ήταν η ευχάριστη έκπληξη και θα τον καλέσω στην προεπιλογή της Εθνικής». Αυτό ήταν. Ο μικρός μέσα σε μόλις μια εβδομάδα είχε μεγαλώσει απότομα. Δεν έχασε όμως το μυαλό του.

Πρότυπο του ο Ντι Μαρία και… ο μικρός του αδερφός

Όσες φορές του έχει ζητηθεί να επιλέξει το πρότυπο του, χωρίς δεύτερη σκέψη απαντά πως θαυμάζει τον Ντι Μαρία. Τόσο γρήγορα. Τόσο απλά. Μάλιστα είναι εμφανές ότι και στο παιχνίδι του βγάζει στοιχεία που μοιάζουν αρκετά με αυτά του Αργεντινού της Παρί Σεν Ζερμέν.

Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι το έτερο πρότυπο του. Δεν είναι ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ούτε κάποιος άλλος παγκοσμίου επιπέδου ποδοσφαιριστής, αλλά ο Λορέντσο.

Ποιος είναι αυτός; Μα ο μικρός του αδερφός. Μάλιστα ο Φεντερίκο μετά το γκολ του κόντρα στη Σπαλ, έτρεξε προς το μέρος του Λορέντσο, που εκτελεί χρέη ball boy στο “Αρτέμιο Φράνκι”.

Η πιο σπουδαία ιστορία πίσω από τον αδερφό του είναι πως όντας μόλις 13ων ετών, λογίζεται ως μεγαλύτερο ταλέντο από τον αδερφό του. Βεβαίως είναι πολύ νωρίς, όμως και μόνο αυτό λέει πολλά.

Οι άνθρωποι της Φιορεντίνα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση καθώς ευελπιστούν πως μέσα στα επόμενα 3 χρόνια Φεντερίκο και Λορέντσο θα βρίσκονται στην ίδια 11αδα, σκορπώντας τον τρόμο στους αντίπαλους αμυντικούς.

Ο Λούκα Τόνι, η Τσέλσι και οι παγίδες

Ένας εκ των κορυφαίων Ιταλών επιθετικών, ο Λούκα Τόνι έχει μιλήσει πολλάκις για τον Κιέζα, έχοντας τον σε τεράστια εκτίμηση. Μάλιστα, όταν άπαντες έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για θέατρο σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Αταλάντα, ο Τόνι λειτούργησε ως ασπίδα για τον Φεντερίκο.

«Ο Κιέζα είναι νέος, ας τον συγχωρήσουμε. Είναι τρομερό ταλέντο, όμως θέλει στήριξη και χρόνο. Δεν πρέπει να τον κρίνουμε τόσο αυστηρά, άλλωστε και εγώ έχω κάνει θέατρο. Φτάνει λοιπόν, ο Φεντερίκο είναι ένας εκτελεστής, όχι ένας θεατρίνος». Αυτά ήταν τα λόγια του Λούκα Τόνι όταν ρωτήθηκε για τον πιτσιρικά της Φιορεντίνα, αναγκάζοντας άπαντες να σταματήσουν αυτού του είδους τη συζήτηση.

Η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε χειροπιαστά για την περίπτωσή του ήταν η Τσέλσι. Ο αγγλικός σύλλογος πρότεινε στη Φιορεντίνα περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, όμως βρήκε την πόρτα των Ιταλών ερμητικά κλειστή. Φυσικά οι Λονδρέζοι δεν παίζουν μόνοι τους για τον Κιέζα.

Γιουβέντους, Άγιαξ, Νάπολι και πολλές ακόμη ομάδες έχουν ψηλά στη λίστα τους τον 21χρονο εξτρέμ, καραδοκώντας στη γωνία για να τον «αρπάξουν». Ο ίδιος όμως φαίνεται να ξέρει πως πρέπει να το χειριστεί.

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να βιαστεί για μεταγραφή. Οι παγίδες σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλες, καθώς από το ζενίθ εύκολα μπορείς να βρεθείς στο ναδίρ, καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος και μπορεί οι ευκαιρίες να είναι ελάχιστες. Η ώρα της εκτόξευσης είναι πολύ κοντά. Ο ίδιος πάει από το καλό στο καλύτερο και όλα θα έρθουν. Όπως πρέπει και όποτε πρέπει. Μέχρι τότε: In bocca al lupo Federico.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ