ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μπεν Γούντμπερν: Τι τρέχει με το άλλοτε wonderkid της Λίβερπουλ; (pics/vids)

Το 2016 φαινόταν έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω και να χτυπήσει την πόρτα της πρώτης ομάδας της Λίβερπουλ. Πλέον, όμως, ο Μπεν Γούντμπερν φαίνεται να έχει μείνει στάσιμος.

Μπεν Γούντμπερν: Τι τρέχει με το άλλοτε wonderkid της Λίβερπουλ; (pics/vids)

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016. Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Λιντς για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Στο 67′ μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο νεαρός Μπεν Γούντμπερν και 14 λεπτά μετά σκοράρει σφραγίζοντας τη νίκη πρόκριση της ομάδας του (2-0). Ταυτόχρονα, γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ στην ιστορία των “Κόκκικων” σε ηλικία 17 χρονών και 45 ημερών, περνώντας για 98 μέρες τον Μάικλ Όουεν.

Δύο χρόνια μετά, ο 19χρονος, πλέον, Ουαλός επιθετικός έχει δοθεί δανεικός στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και τις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει τον Γενάρη στο “Άνφιλντ” να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Από την άλλη, οι συνοδοιπόροι του στην “κόκκινη” ακαδημία, Χάρι Γουίλσον και Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ, βρίσκονται ένα επίπεδο πιο πάνω από αυτόν. Ας δούμε όμως την ιστορία του από την αρχή.

Ο Μπέντζαμιν Γούντμπερν γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1999 στο Νότιγχαμ από Ουαλούς γονείς. Στο δίλημμα ανάμεσα στο κρίκετ και το ποδόσφαιρο, ο μικρός Μπεν διάλεξε το δεύτερο και μόλις έκλεισε τα επτά του χρόνια γράφτηκε στην ακαδημία της Λίβερπουλ. Φάνηκε από μικρός πως είχε ταλέντο και ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα. Μάλιστα, ήταν τόσο καλός που στα 15 του προάχθηκε από την Κ-16 των “Κόκκινων” στην Κ-18.

Το ξεπέταγμα

Το καλοκαίρι του 2016 ο Γιούργκεν Κλοπ, έχοντας μείνει εντυπωσιασμένος από τις επιθετικές του αρετές, παίρνει τον νεαρό στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Λίβερπουλ. Η εικόνα του Γούντμπερν είναι εξαιρετική, καθώς κατάφερε να σκοράρει 1 φορά και να μοιράσει 1 ασίστ στα φιλικά που χρησιμοποιήθηκε. Έτσι, κλήθηκε μαζί με τους Κέβιν Στιούαρτ και Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο στις 8 Νοεμβρίου.

Στις 26 του ίδιου μήνα κάνει επίσημο ντεμπούτο, μπαίνοντας αντί του Βαϊνάλντουμ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κόντρα στη Σάντερλαντ (2-0) για την Πρέμιερ Λιγκ. Έτσι, γίνεται ο δεύτερος νεότερος παίκτης των “Κόκκινων” που ντεμπουτάρει στην Πρέμιερ Λιγκ (17 ετών και 42 ημερών), πίσω μόνο από τον Τζακ Ρόμπινσον και ο τρίτος στην ιστορία της ομάδας. Τρεις μέρες αργότερα σκοράρει κόντρα στη Λιντς για το Λιγκ Καπ και γίνεται ο νεότερος σκόρερ των Άγγλων, ξεπερνώντας τον Μάικλ Όουεν. Μάλιστα, στο τέλος τη σεζόν νικήθηκε από τον Κίλιαν Μπαπέ στην κούρσα για τον καλύτερο νέο στην Ευρώπη.

Στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν (2 Σεπτεμβρίου 2017) έκανε ντεμπούτο και με την εθνική Ουαλίας και κατάφερε να σκοράρει κιόλας, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στην Αυστρία με 1-0. Με αυτό το γκολ κατάφερε να γίνει ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της χώρας του, πίσω μόνο από τον Γκάρεθ Μπέιλ. Όλα αυτά τα κατορθώματα που είχε επιτύχει σε συνδυασμό με τις μέχρι τότε εμφανίσεις του, έδειχναν πως ο δρόμος είναι ανοιχτός και στρωμένος με ροδοπέταλα έτσι ώστε ο νεαρός να κάνει το επόμενο βήμα.

Όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα περίμεναν όλοι. Ο 18χρονος Γούντμπερν δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη και δεν πήρε ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα, τελειώνοντας τη σεζόν μονάχα με 2 συμμετοχές και 50 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Το περασμένο καλοκαίρι πήρε κάποια λεπτά στην προετοιμασία των “Reds”, όμως θα αποχωρήσει ως δανεικός, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη μιας εξαιρετικής φουρνιάς (Γουίλσον – Ντέρμπι, Κεντ,Ετζάρια – Ρέιντζερς, Ότζο – Ρεμς). Ο δικός του προορισμός είναι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο εφιάλτης στο δρόμο για το… Σέφιλντ

Οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ θεωρούν πως το περιβάλλον της Τσάμπιονσιπ είναι το κατάλληλο για να εξελιχθεί ο 19χρονος εξτρέμ και έτσι η περιπέτειά του ξεκινά. Η Σέφιλντ αποδίδει εξαιρετικά και βρίσκεται στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας, εκπλήσσοντας κόσμο με την απόδοσή της. Δεν ισχύει το ίδιο και για τον Γούντμπερν. Δεν καταφέρνει να κερδίσει ποτέ θέση στην αρχική 11αδα και πολύ γρήγορα καταλήγει παγκίτης πολυτελείας. Σε αντίθεση με τους πρώην συμπαίκτες του, που τα πηγαίνουν εξαιρετικά στις ομάδες τους, ο 19χρονος επιδίδεται σε κάποιες ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή.

Μάλιστα, ο χρόνος συμμετοχής του είναι τόσο μικρός, που στα μέσα του Οκτωβρίου, γυρίζει στη Λίβερπουλ, για να αγωνιστεί στο ματς της ομάδας Κ-23 κόντρα στην Ντέρμπι. Το γεγονός αυτό προκαλεί κάποιες αντιδράσεις, με τον προπονητή της Σέφιλντ να υπαινίσσεται πως ο νεαρός πιστεύει πως θα έχει διαφορετική μεταχείριση επειδή ανήκει στους “Κόκκινους”.

“Ο Μπεν δεν είναι κάποια ιδιαίτερη υπόθεση. Έχουμε 7-8 παίκτες σε αυτές τις θέσεις και δεν μπορούν να παίζουν όλοι. Κι αυτός δεν είναι διαφορετικός επειδή έρχεται από τη Λίβερπουλ. Είναι ταλαντούχος, καταλαβαίνουμε πως είναι καλός παίκτης και δεν κάνει κάτι λάθος. Απλά ούτε όσοι παίζουν έχουν κάνει κάποιο λάθος”, ανέφερε μεταξύ άλλων για την κατάσταση ο Κρις Γουάιλντερ.

Ο Ουαλός επιστρέφει πίσω στη Σέφιλντ, αλλά το πράγμα δεν αλλάζει. Αγωνίζεται 10 λεπτά κόντρα στη Νότιγχαμ και τίποτε άλλο. Μετά επιστρέφει ξανά στο Λίβερπουλ και αγωνίζεται στο τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον πάλι με την Κ-23. Πλέον, η κατάσταση φαίνεται ως μη αναστρέψιμη. Ο νεαρός δύσκολα θα ξαναπάρει ευκαιρία στη Σέφιλντ και βρίσκεται μία ανάσα από την διακοπή του δανεισμού του. Τα νέα έφτασαν μέχρι τα αυτιά του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος μίλησε για το ζήτημα.

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η Σέφιλντ κάνει μία εξαιρετική πορεία και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Τσάμπιονσιπ. Το επίπεδο είναι υψηλό. Ο Μπεν παραμένει ένα απίστευτο νέο παιδί. Γύρισε πίσω και έπαιξε πολύ καλά. Δεν σκεφτήκαμε ότι θα το χάσουμε ή ότι δεν θα πάει καλά στη Σέφιλντ. Είναι φυσιολογικό. Αυτός ζήτησε να πάει εκεί για να προσπαθήσει να βελτιωθεί. Όπως φάνηκε, αυτό δεν δούλεψε. Όμως δεν είναι πρόβλημα. Μέχρι στιγμής δεν είχε πρόβλημα με την βελτίωσή του. Είναι ένας εξαιρετικός νέος ποδοσφαιριστής και αυτός είναι το πιο σημαντικό”, δήλωσε ο Γερμανός.

Το επόμενο βήμα

Με τη Σέφιλντ αγωνίστηκε συνολικά 244 λεπτά σε 8 παιχνίδια. Δηλαδή 30,5 λεπτά ανά ματς και μοιάζει απίθανο να παραμείνει εκεί και το 2019. Πλέον στη Λίβερπουλ πρέπει να βρουν το κατάλληλο περιβάλλον έτσι ώστε ο Γούντμπερν να καταφέρει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ίσως η καλύτερη λύση να είναι η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ. Εξάλλου οι δυο τους είχαν συνεργαστεί την προηγούμενη σεζόν στη δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ. Επίσης, οι δύο δανεικοί που έχουν οι Σκωτσέζοι από τους “Κόκκινους” αποδίδουν εξαιρετικά (Όβι Ετζάρια 25 συμμετοχές, 2 γκολ, 1 ασίστ – Ράιαν Κεντ 22 συμμετοχές, 3 γκολ, 2 ασίστ).

Ας μην ξεχνάμε βέβαια, πως ο Γούντμπερν βρίσκεται στην ηλικία των 19 ετών, όπου ο ποδοσφαιρικός χαρακτήρας ακόμα χτίζεται. Αυτή τη στιγμή, ο νεαρός φαίνεται να έχει μείνει λίγο πίσω όμως είναι στο χέρι του να καλύψει το χαμένο έδαφος και να δείξει πως το μπαμ που έκανε πριν από δύο χρόνια χρόνια δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα.

Το πρώτο του τέρμα με τη Λίβερπουλ:

Το πρώτο του τέρμα με την εθνική Ουαλίας:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ