ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το μεγάλο… λίφτινγκ της Ρεάλ για το 2022!

Στόχο να έχει δημιουργήσει μια τρίτη γενιά Γκαλάκτικος μέχρι το μεθεπόμενο καλοκαίρι θέτει ο φιλόδοξος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ

Το μεγάλο… λίφτινγκ της Ρεάλ για το 2022!

Σε όποια χρονιά και αν ανατρέξει κάποιος στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης τον 21ο αιώνα, είτε είναι οπαδός της είτε μισητός «εχθρός» της οφείλει να αναγνωρίσει κάτι. Τους τεράστιους παίκτες που κατάφερε να πείσει να φορέσουν την πολύ βαριά λευκή φανέλα. Ενδεικτικό άλλωστε πως το «brand name» της ομάδας έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και της μεγάλης αντιπάλου της, Μπαρτσελόνα. Ρεάλ

Αμφιλεγόμενες αποφάσεις αλλά τεράστιες ομάδες

Μπέκαμ, Ρονάλντο, Ζιντάν, Ρομπέρτο Κάρλος και Φίγκο αγωνίστηκαν ταυτόχρονα μαζί στην πρώτη γενιά των λεγόμενων «Γκαλάκτικος». Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά, Μπενζεμά, Τσάμπι Αλόνσο και Ράμος. Έπειτα ακολούθησε η πιο σύγχρονη ομάδα των Κρόος, Μόντριτς και Μπέιλ. Μπορεί οι επιτυχίες των ομάδων (ειδικά της πρώτης) να μην ήταν αντάξιες των προσδοκιών, ωστόσο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχουν συνυπάρξει μερικές τεράστιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες τις τελευταίες δεκαετίες.

Κοινός παράγοντας σε όλες τις παραπάνω κινήσεις ο φιλόδοξος Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο Ισπανός εκτελεί χρέη προέδρου της «βασίλισσας» από το 2000, εκτός της περιόδου 2006-2009 όπου πρόεδρος ήταν ο Ραμόν Καλδερόν. Η μεταγραφική πολιτική του Ισπανού δισεκατομμυριούχου ήταν πάντα η ίδια. Απόκτηση των πιο «καυτών» ονομάτων της μεταγραφικής αγοράς με οποιοδήποτε τίμημα.

Ακόμα και αν αυτό θα οδηγούσε στην βίαιη «αποκαθήλωση» παικτών θρύλων του συλλόγου (Ραούλ, Κασίγιας). Κάτι το οποίο ασφαλώς θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις των οπαδών. Ρεάλ

Πτώση από την κορυφή και μεταβατικό στάδιο

Εδώ και περίπου μια διετία και συγκεκριμένα μετά τη φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο για Τορίνο και τη Γιουβέντους, οι Μαδριλένοι φαίνεται να έχουν χάσει το… mojo τους. Παρά τις προσπάθειες του τρανού Καρίμ Μπενζεμά να συμπληρώσει το κενό που άφησε ο Πορτογάλος, η «βασίλισσα» δείχνει να βρίσκεται μια ταχύτητα κάτω από τη Μπαρτσελόνα, η οποία παρά το τρομακτικό ρόστερ της δεν πείθει ιδιαίτερα.

Το spending spree του περασμένου καλοκαιριού έφερε μερικά έτοιμα (Εντέν Αζάρ) αλλά και ανερχόμενα ονόματα (Γιόβιτς, Μεντί). Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Ειδικά ο Βέλγος δείχνει χαρακτηριστική ασυνέπεια στις εμφανίσεις του. Παράλληλα και η φυσική του κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Τσέλσι. Ο Γιόβιτς από την άλλη όχι απλά δεν άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, αντιθέτως απογοήτευσε με την αστοχία του μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Ρεάλ

Γκαλάκτικος vol 3

Όλα αυτά φαίνεται να οδηγούν τη Ρεάλ εκ νέου σε αναζήτηση μεγάλων ονομάτων. Μπορεί το όραμα του Πέρεθ για το προσεχές μέλλον να μην έχει τεράστιες αλλαγές, αλλά μεγάλα ονόματα να έρχονται στη Μαδρίτη. Πρώτος και καλύτερος στη λίστα βρίσκεται ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος εδώ και χρόνια αποτελεί τον διακαή πόθο του ισχυρού άντρα της «βασίλισσας». Το καλοκαίρι του 2017 ο Γάλλος απογοήτευσε σχεδόν του πάντες με την επιλογή του να συνεχίσει από τη Μονακό στην Παρί Σεν Ζερμέν με τη μορφή δανεισμού και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή.

Ωστόσο η παραμονή του στο Παρίσι δεν έχει εξελιχθεί όπως περίμενε ο ίδιος αλλά και οι Άραβες της διοίκησης. Παρά τις τρομερές επιδόσεις του και την κατάκτηση σχεδόν κάθε εγχώριου τίτλου στο εξαιρετικά μη ανταγωνιστικό Σαμπιονά, οι θεαματικοί αποκλεισμοί από το Τσάμπιονς Λιγκ διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Σαν μην έφτανε αυτό οι σχέσεις του με το άλλο αστέρι της ομάδας, Νεϊμάρ, δεν φαίνεται να είναι οι καλύτερες δυνατές.

Το συμβόλαιο του το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2022 δεν έχει ανανεωθεί ακόμα, κάτι στο οποίο «πατάει» πάνω η Ρεάλ. Αυτό που θέλουν οι Μαδριλένοι είναι να κρατήσουν κεντρισμένο το ενδιαφέρον του Γάλλου σούπερ σταρ και να μην ανανεώσει στην Παρί. Ουσιαστικά έτσι το καλοκαίρι του 2021 θα έχουν μαι βάσιμη ευκαιρία να τον «προσγειώσουν» στην ισπανική πρωτεύουσα, καθώς οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν θα ήθελαν να χάσουν χωρίς αντάλλαγμα έναν παίκτη που στοίχισε συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ.

Το plan b σε εναλλακτική περίπτωση είναι η απόκτηση του επίσης Παριζιάνου Νεϊμάρ, ο οποίος επιθυμεί να αποχωρήσει από την «πόλη του φωτός». Αν και πληροφορίες των συνδέουν με με μια ενδεχόμενη επιστροφή στην Μπαρτσελόνα, ο Βραζιλιάνος δύσκολα θα έλεγε όχι σε πιθανή πρόταση της Ρεάλ.

Ακόμη ένας παίκτης που θέλει να «ντύσει» στα λευκά ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ. Αν και στη γερμανική ομάδα αγωνίζεται μόλις μερικούς μήνες, ο Νορβηγός φορ είναι πραγματικά ασταμάτητος με 40 γκολ και 9 ασίστ τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε Αυστρία για το πρώτο μισό της σεζόν και τη Γερμανία στο δεύτερο.

Γεννημένος μόλις 5 μέρες μετά την έναρξη της θητείας του Πέρεθ στη Ρεάλ (21 Ιουλίου 2000), ο Χάαλαντ ήδη δείχνει ώριμος και έτοιμος για την απόλυτη κορυφή. Η Ντόρτμουν φαίνεται πως αποτελέσει σκαλοπάτι στην καριέρα του, κάτι το οποίο φαίνεται και από την ρήτρα αποδέσμευση που συμφώνησε η πλευρά του παίκτη με την ομάδα (80 εκατομμύρια ευρώ). Δεν είναι απίθανο μέσα στους επόμενους μήνες η Ρεάλ να «σπάσει» την σχετικά χαμηλή ρήτρα του και να αποκτήσει τον «γεννημένο γκολτζή». Ρεάλ

Πίστη στους «αμούστακους» της ομάδας

Ακόμα, οι παίκτες που οι φίλοι των Μαδριλένων ονειρεύονται να δουν να ξεχωρίζουν τα επόμενα χρόνια βρίσκονται ήδη στην ομάδα. Οι 3 Βραζιλιάνοι, Ροντρίγκο, Βινίσιους Τζούνιορ και Ρεϊνιέρ κόστισαν κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια και ήδη παίρνουν τις πρώτες τους ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Ειδικά ο Βινίσιους έχει δώσει καλά δείγματα, ενώ σκόραρε και στη νίκη του «Κλάσικο» απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Αυτό που πιστεύουν στο στρατόπεδο της Ραάλ είναι πως οι 3 Λατινοαμερικάνοι θα έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία που χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσουν και να οδηγήσουν σε επιτυχίες την ομάδα.

Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του Μάρτιν Όντεγκααρντ ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Σοσιεδάδ. Αν και ο Νορβηγός άργησε να «πάρει μπροστά» (αποκτήθηκε από τη Ρεάλ τον Ιανουάριο του 2015), οι δυσκολίες φαίνεται να αποτελούν παρελθόν. Ο 21χρονος έχει δείξει πως ηγείται των Βάσκων, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό των αγώνων. Πλέον με την επιστροφή του το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Όντεγκααρντ θα χρειαστεί να αποδείξει για δεύτερη φορά πως μπορεί να σηκώσει το «βάρος» της λευκής φανέλας. Ρεάλ

Νέο σπίτι έτοιμο για νέες δόξες

Τέλος, η ανακαίνιση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα είναι η κατακλείδα τη λίστα του ισχυρού άντρα της Ρεάλ. Η επέκταση της θρυλικής έδρας αναμένεται να κοστίσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά θα ανεβάσει σημαντικά τα έσοδα του συλλόγου. Πλέον οι Μαδριλένοι θα έχουν πτυσσόμενη οροφή στο γήπεδο τους, ενώ θα υπάρξει και αύξηση στη χωρητικότητα. Επιπλέον το εσωτερικό θα είναι ψηφιακό με ιδιαίτερες οθόνες που θα επιτρέπουν την αναπαραγωγή ριπλέι για τους θεατές, ενώ θα διεγερθεί και ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Το κόστος θα βαραίνει αποκλειστικά την ομάδα, η οποία δεσμεύτηκε να δημιουργήσει και 12.000 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου στο Passeo de la Castellana. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σεζόν 2022-23, όταν και η πιθανότατα έτοιμη νέα γενιά των Γκαλάκτικος της Ρεάλ θα είναι έτοιμη να κατακτήσει κάθε τρόπαιο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ